Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
pr0metha

pr0metha

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Pluggar datateknik på chalmers - festar och spelar World of Warcraft på fritiden. Använt mac sedan jag var gammal nog att börja fippla med datorer.
  • Registrerad 2007-08-15
  • Senast aktiv 2011-07-31
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen pr0metha har skrivit i forumet.

1

Okej, jag förstår. Vi får helt enkelt försöka skramla fram en sådan då. Det jobbigaste är att han har den första installationsskivan, men inte den andra. :/ Tack för svaret iaf!

Eh... jo, det gör den ju. Så enda lösningen är alltså att skaffa skivor till just den modellen?

Tjena!

Min kompis har kommit över en PowerBook G4 (12", 1.5 GHz CPU, 1.25 GB RAM) som vi just nu försöker installera osx 10.5 på. När vi försöker köra igång installationen får vi ett felmeddelande där det står att programvaran inte går att installera på datorn. Vad jag läst mig till så ska osx 10.5 fungera på G4:or som har CPU:er på minst 800(nånting) MHz. Så vad är felet? Nån som har nån idé?

Personligen - och som student - tycker jag det känns rätt dyrt med 60 spänn för en liten plastbit. Dessutom GÅR det ju att skriva på det, man måste bara sikta lite mer när man ska träffa h-tangenten.

Man kanske skulle fila till en heineken-kapsyl och klistra dit istället - i sann studentanda.

Min katt har lyckats pilla bort och tugga sönder h-tangenten på min svarta Macbook. Finns det något (relativt) billigt sätt att skaffa en ny? Jag har hittat knappar som man kan köpa en och en efter vad man vill ha på thebookyard.com, men de är rätt dyra.>_< Finns det nåt billigare alternativ, helst inom Sverige?

Jag har problem med World of Warcraft på min svarta MacBook. När jag ska logga in så blir jag disconnected direkt. Testade att ta bort WTF- och Interfacemappar, vilket nästan alltid brukar hjälpa litegrann, men inte i detta fall. Jag läste dessutom på Blizzards tekniska support att det för windowsanvändare ibland hjälper att reparera internetanslutningen eller skriva ipconfig /flushdns i cmd.

Jag har testat att förnya ip-adressen mha DHCP, startat om airport och startat om routern, men det hjälper inte. Jag vet att det i terminalen finns ett ipconfig-kommando, har försökt läsa manualen för kommandot men hittar inget som skulle kunna likna flushdns. Det jag undrar är alltså om det finns något motsvarande dessa saker för mac, eller om det är något annat som kan tänkas vara fel?=/

1