Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ravenwing

ravenwing

Medlem
  • Plats Luleå
  • Registrerad 2007-11-14
  • Senast aktiv 2019-06-12
  • Antal inlägg 69

Foruminlägg

De senaste inläggen ravenwing har skrivit i forumet.

Säljer min HP Z27Q. 10 bits 5K-panel som den nya iMac:en.

Den har haft en död pixel sen inköp men har i övrigt funkat klanderfritt. Kört den både med windows-datorer, MacBook Pro och nu en Mac mini. Säljer den då jag inte ska syssla så mycket med video/bildredigering längre utan spelar mest på datorerna nu, tänkte leta något med högre uppdateringsfrekvens och låta den här hamna hos någon som uppskattar riktigt bra bild mer än 100+ fps

Skärmen är drygt 2 år gammal och jag tänkte mig 7500:- för den, finns i Luleå. Skickar den inte med post, avhämtning endast.

Skriv här eller PM:a vid intresse, eller för att vara säker så kanske maila till [email protected]

Mer info om skärmen finns på: https://support.hp.com/us-en/document/c045915...

// David L

Ursprungligen av Joacim Melin:

Jag kommer att återvända till att frilansa och konsulta inom OS X och iOS-integration, vilket jag gjorde innan jag började arbeta med 99mac. Jag kommer även blogga vidare annorstädes och vem vet, kanske dyker jag upp här också.

Lycka till! Blir det macpro igen?

Kommenterar mera

Nokias asha som ni pratar om med lång standby kan ju ha lika dålig taltid som iPhonen? Nokia hade ju samma strategi på tidigt 2000 att ha skitalång standby som de gjorde reklam för men hade kass taltid. Min iPhone 4:a på jobbet (som jag använder typ som en "gammal telefon" dvs den ligger mest tyst och still) har 12 dagars standby iaf, och då varnar den för 10% kvar. Problemet med nya telefoner är ju just att man använder dem mycket, skärmen drar typ 30% av batteriet har jag för mig och det är stor skillnad mot dumbphones.

Sen i Umeå finns väl "Ultra vill mer" med kartsök för både lokalbussar och länstrafiken? Har inte testat den i praktiken men hittade den nyss på app store iaf.

Men men... Joacim? Blev inte så långvarigt

Ursprungligen av Andreas Dimestam:

Det är väldigt svårt att göra jämförelser på det viset. Det är många variabler som spelar in i bildkvalitetsbiten – hur mycket pengar en viss "nivå" är värd är väldigt subjektivt. Hursomhelst siktar vi givetvis på att testa skärmar på 99mac och göra det på bästa möjliga vis.

Såklart att det är svårt, det är ju därför jag vill att ett proffs gör själva recensionen så jag kan läsa sen och jämföra vilken JAG tycker är mest värd pengarna

Vad ska du göra med ljudfilerna? (om du ger lite mer info kanske man kan tipsa om något billigt program som är lite mer användarvänligt än audacity)

Fairphone med Ubuntu, låter bra i mina öron iaf!

Hoppas iofs mest att det här får Apple att anstränga sig ännu mer att få bra arbetsförhållanden i de fabriker de betalar för att producera deras telefoner så jag kan köpa en Fair-iPhone (Fairy-phone? bara påhitt alltså.. )

Ursprungligen av keptang:

Jo precis, de hamnade ju på Sweclockers. Varför inte här? Många mac-användare sitter ju med laptops eller en mac pro (eller en iMac som behöver en till 27"-yta.. lol) och jag tycker iaf att det skulle vara intressant att läsa bra tester på stora färg"rätta" skärmar och/eller jämförelser med Apples TB-skärmar och visa om man får mer kräm för pengarna om man köper en nyare DELL 27"a ..

Hej!

Vad hände egentligen med Tomas Ytterbergs skärmrecensioner som skulle börja regna in? Blev det inget av det?

// DL

Håller inte med Ida ang. att det inte är skillnad på Microsoft/Apple och Google/Facebooks tjänster. "Follow the money", Google och Facebook tjänar pengar på att sälja din information, MS/Apple tjänar pengar på att sälja prylar och mjukvara till dig. Det är bl.a. det som gör att jag litar mer på vad Apple gör med den information jag tillåter dem att ta hand om (inte så mycket men iMessage är en sak) än vad jag skulle lita på Google.

iMessage kan du välja bort genom att ta bort de valen och bara skicka meddelanden som sms, om du vill. Då hamnar ju dock meddelandena hos din telefonoperatör istället så då får man välja om man litar mer på vad apple kan göra med ens meddelanden än vad Telia skulle göra.

Corsair neutron är också jäkligt stabil, speciellt över tid sett. Här finns en schysst jämförelse mellan olika diskar hur de presterar efter ett tag. Ska man köra en 840 kan det vara en ide att inte använda hela disken, typ lämna 10% oformaterat kan vara bra..

http://www.anandtech.com/show/6884/crucial-mi...

Ursprungligen av Erik.dv:

Undrar om man med TB kan ha en vettig klustrings-lösning på OS-nivå? Alla program ser ex fyra "clustrade" Macar som en stor enhet och att OS:et är smart nog att fördela arbetet mellan dessa. 20 Gbs börjar ändå bli hyfsad prestanda.

Har för mig att Grand Central Dispatch byggdes bla. för liknande processer i åtanke. Nu hittar jag såklart inte bilden jag hade i minnet så det kan ju vara något jag fabricerat ihop

Ursprungligen av Erik.dv:

Trevligt men du får aldrig 600 MB/s i dagens MacPro.

Med det här tricket så får man det

http://blog.macsales.com/12247-upgrade-your-0...

Ursprungligen av Code Red:

Men, och det här är viktigt. De har ingen skyldighet att utforma legot på ett speciellt sätt. Det har en skyldighet gentemot sina aktieägare att vinstmaximera. Kränga skiten till största möjliga vinst. Sen får man välja att köpa eller inte.

Absolut men jag tror inte de skulle sälja sämre om alla deras produkter är "lika lite riktade". Tvärt om så har de då en större marknad för alla produkterna.