Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cashalot

cashalot

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2007-12-13
  • Senast aktiv 2015-03-17
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen cashalot har skrivit i forumet.

Taz_1999: tjänstefolk.

Jag menar att jag saknar behov av att betala för att välbeställt folk ska kunna anlita underbetalda, unga tjejer.

Jag säger inte att alla privata tjänster är fel (till exempel kan det vara berättigat för någon med handikapp), men i grund och botten tycker jag att hushållsnära tjänster utförda åt folk som har sig själva att skylla, om dom är så lata att dom inte orkar ta hand om sitt eget hem. Det föreligger dessutom en dignitär skillnad mellan att städa för en privat person, jämfört med att städa exempelvis ett sjukhus. Måttstocken (och ja, jag är jättemoralisk, eller snarare humanistisk) består i vilken allmän nytta arbetsinsatsen medför.

Det ska självklart erinras att alternativet till skatteavdrag för hushållsnära tjänster, innebär fler svartjobb. Men detta till trots, har en mindre vidkommande ställning ifråga om vad man vill placera sina pengar på.

Svartjobb är en rättslig fråga och fordrar utökade polisiära resurser för att på bästa sätt hanteras och förebyggas på lång sikt (något jag hellre investerar i).

Sist, för att runda av, eftersom du undrade vad jag menar, så är detta skatteavdrag i praktiken ett bidrag som endast ett fåtal kommer ha råd att ta i bruk, vilket i slutänden skapar det som, något otrendigt (men icke desto mindre relevant) kan kallas klass-segregation.

Billings 2 från Marketcircle? Kanske inte perfekt för dina ändamål, men för mig funkar det bra.

Marketcircle gör också ett program som heter Daylite, som kan kopplas ihop med Billings. Värt att kollas in med.

^ Kan rekommendera Billings 2. Men det är en smakfråga.

Jap. Vet inte om ditt ändamål är detsamma som för mig och min partner, men vi har använt Mac Minder i flera år och det har effektivt reglerat vår (tidigare) okontrollerade dataspelskonsumption.

Vi ställde bara in det så, att hon kan mitt lösenord och jag kan hennes.