Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Helmantlad

Helmantlad

Medlem
  • Namn Alex Blext
  • Plats Solna
  • Sysselsättning Jobbar som AD och klipper film på hobbynivå.
  • Registrerad 2008-02-16
  • Senast aktiv 2017-06-23
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen Helmantlad har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av reboot81:

https://www.amazon.com/Iphone-Dual-Microphone...

Kanske ett jobb för någon flink med lödkolv?

Glömde tacka för svaret. Detta ska jag gå på. Nu är det lättare att hitta kabeln och köpa från Kina eller något att land långt bort.

Ursprungligen av reboot81:

https://www.amazon.com/Iphone-Dual-Microphone...

Kanske ett jobb för någon flink med lödkolv?

men va fan, det där verkar ju vara lösningen. Det står ju "dual". Kan ju inte vara mikrofon OCH utgång för hörlurar. Då är det för dyrt.

Ursprungligen av hummel:

Har telefonen 2 ljudkanaler för mikrofon?

antagligen inte, men det gör inget att de två mikrofonerna hamnar på samma kanal.

Ursprungligen av reboot81:

Nej, utan här blir det en mix då iPhone spelar in i mono.

Vore det inte lättare att använda två mobiler som inspelare? Finns ju ingen möjlighet att påverka mixen i efterhand annars.

Jo, det är en nödlösning. Men jag vill slippa ha med iPad (med voice memo app) eller en till telefon. Jag vill kunna ladda upp intervjun snabbt.

Hej,

jag önskar spela in ljud med två stycken 3,5-mikrofoner på min iPhone 7 (myggor). Jag måste ha en adapter men den enda adapter jag kan hitta har 3,5 hane till 2 stycken 3,5 honor där den ena utgången är till för hörlurar.

Jag söker alltså en adapter med TVÅ honor till MIKROFONER. Någon som vet var jag kan finna detta?

Har letat i gamla trådar. Fruktlöst. Nu vänder jag mig till någon som vet...

Jag vill scanna i Photoshop CS5 med min CanonScan 4400F. Tidigare när jag hade PC (ung och dum) scannade jag via Arkiv > Importera. Nu när jag vill göra samma sak på Macen så hittar den inte scannern. Jag har installerat drivrutinerna och också prövat att öppna Photoshop i 32-bitars läge.

Någon som vet vad jag ska göra?

Har fått den angenäma uppgiften att skapat en mall i Word. Jag använder Pages.

Uppdraget är att skapa en tabell där själva tabellen är låst i fasta mått, men där man som användare av mallen kan skriva in egna uppgifter i varje cell i tabellen.

Problem med att göra en mall där man gör en tom tabell är att användare ofta, av misstag, råkar dra i tabellens ramar, och på så sätt förstör tabellen.

Frågan på nytt... hur låser jag en tabell men möjliggör skrivande i den i Pages?

Jag har spelat in ett enda spår i Garageband. Vid uppspelning i GB hackar det. Ungefär var fjärde sekund försvinner. Jag har inga andra program igång och har 2 G Ram. Spåret är mindre än en minut och är mitt gitarrspel. Några tips ut över att tråden redan finns?

Jag har köpt min telefon i Italien. Jag har 3 som operatör. De kan inte hjälpa mig med mina MMS-inställningar. Jag har på nätet hittat inställningar där man ska gå in i "mobilt datanätverk". Problemet är bara att den menyn inte återfinns på 3GS. Tre tippsar om att återställa fabriksinställningar via iTunes... Någon som har ett bättre tips?

Någon som kan posta en länk med priserna i Italien. Jag ser att många har skrivit om att köpa på nätet från Italien och den förra telefonen. Nu vill jag ju ha 3Gs och jag är nyfiken på vad den kostar i Italien och var man kan läsa mer.

Har en kompis som drar till Italien snart. Har hört att nya iPhone är billigare i Italien om man köper den obunden till operatör. Vet inte om det stämmer, men var kan jag kolla upp priset i Italien? Någon som vet någon bra sida? Och framför allt... ÄR den billigare i Italien nu när Euron är så förbannat dyr?

1