Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
smaragda

smaragda

Medlem
  • Plats Örebro
  • Registrerad 2008-02-17
  • Senast aktiv 2010-08-18
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen smaragda har skrivit i forumet.

1

Sist jag frågade fick jag ingen riktig respons på webbplatsen så jag frågar igen om nån har lite tips angående designen på http://www.mussec.se
Nu har jag ändrat bland annat ändrat färgerna som jag fick en kommentar om tidigare. Jag vill vädligt gärna få lite mer konstruktiv kritik och förslag!
Tack på förhand!

Hej,
Någon som kan förklara var dessa länkar kommer ifrån? Det har aldrig funnits på själva sidan. Är det någon som vill förstöra genom att länka orelevanta länkar? mussec.com .eu .net .org och .nu är omdirigerade till Mussec - Mycket mer än Sveriges annonsmarknad för musikutrustning . Kan detta spela nån roll? Det verkar bara komma fler länkar också. Alla kataloger som tex buy och jobs är begränsade i robots.txt. Är det dumt att begränsa några kataloger som inte ens finns?
Länkarna kan se ut så här:
mussec.se/jobs/journey/ticket/tour/journey.htm

Se även screenshot från Googles webmaster tools på mussec.se/screenshot.jpg

Är det endast någon som vill förstöra?

Hej
Jag skulle behöva lite kommentarer kring designen på http://www.mussec.se musikcommunity. Jag vill hålla designen enkel och lättnavigerad men ändå med stil. Nån som vet varför hover i menyn blir segt i IE 6? Jag hade tidigare opacitet i de fält som nu är vita och med bakgrunden fixerat vilket var lagom "flashigt" men detta blev aningen tungscrollat. Vad tror ni om att ha en enfärgad bakgrund med ramar kring de nuvarande vita fälten?
Tacksam för svar!

Att bottarma inte läser javascript förstår jag. Men css trodde jag var fullt möjligt att de skulle kunna läsa, ja. Javascript finns ju ingen anledning att dölja text med eftersom spindlarna inte kan läsa detta. Med CSS kan man ju dölja saker för besökaren som ändå bottarna ser som relevant information vilket genererar sökträffar. Men okey, då behöver man inte tänka på att man hamnar i googles "inte tycka om låda".

Ursprungligen av Jogin:

Som tidigare nämnt så läser inte sökmotorbottarna CSS-koden överhuvudtaget.

Varför skulle inte sökbottarna läsa css:en? Det torde vara det enda sätt de kan se om man döljer text. Google skriver själva:
"
Att dölja text eller länkar i innehållet kan leda till att webbplatsen uppfattas som icke tillförlitlig, eftersom den presenterar information för sökmotorerna på ett annat sätt än för besökarna. Text (t.ex. överdrivet många sökord) kan döljas på flera sätt:

  • Vit text på vit bakgrund

  • Text bakom en bild

  • Text som döljs genom CSS-regler

  • Teckenstorleken 0

"
hämtat från http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=66353

Det kanske inte är hela världen som sagt men det känns ju alltid bra om man följer deras riktlinjer.

Tack för tipset men grejen är denna, att jag har en bakgrundsbild med övertoning. Därför kan jag inte ha en annan bakrundsfärg än vad bilden tonar över i. Om du förstår vad jag menar? Men jag kanske får nöja mig med att bottarna tror att jag gömmer text eller tänka om med designen helt enkelt...

är det fixat? du verkade inte ha nån bild i rootmappen som heter ver2.jpg

Ah tackar!!..det fungerade bra...Men med hänsyn på sökmotoroptimering tänkte jag också...Tolkar bottarna det som om man försöker fuska eftersom att färgerna är så lika?? Då är det ju iofs mer ett SEO-problem...

Hur blir man av med en varning som denna?

157 Same colors for color and background-color in two contexts .tabellfarg and .tabellrubrik a:link
158 Same colors for color and background-color in two contexts .tabellfarg and .tabellrubrik a:visited

.tabellrubrik{background-image: url('images/tabell_img.gif'); background-repeat: repeat-x; background-position:top center;}
.tabellrubrik a:link{color: #FFFFFF; font-weight: bold;}
.tabellrubrik a:visited{color: #FFFFFF; font-weight: bold;}
.tabellrubrik a:hover{color: #EC7F37;}

Validatorn tror antagligen att jag försöker dölja text. Jag har alltså vit text på en bild men detta förstår inte validatorn. Jag antar att sökmotorbottar också ogillar detta. Help!

mycket mer stilrent går ju inte att få...jag skulle inte välja att ha information i menyn...känns störigt att läsa text som är högerjusterat.

Man ska vara på sin vakt vid val av program. Verkar finnas många bokföringsprogram med orimliga o dyra serviceavtal med dåliga uppsägningsvillkor...

1