Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hartner_X

Hartner_X

Medlem
  • Plats Kiruna
  • Registrerad 2008-03-01
  • Senast aktiv 2013-01-28
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen Hartner_X har skrivit i forumet.

1

Nu hade jag tänkt sälja min fina MacBook Pro Retina 15" (mid 2012),

2.3Ghz Intel Core i7
8GB 1600Mhz DDR3
nVidia GT 650M
256GB SSD
Mac OS X 10.8.2

Tänkte väl mig en 15000kr eller högsta bud, betalning till mitt bankkonto alt. kan jag skicka den mot Payson Garanti, eller upphämtning i Kiruna.

Har ni några frågor är det bara att kontakta mig.

Om du känner någon som redan har en version som kan köpa Mountain Lion (alt. redan gjort det) så är det ju lätt att bara ladda ner där och bränna ut/göra en USB-avbild och installera via den. Apple olikt Microsoft verkar inte bry sig speciellt mycket om licenser och sånt svammel på sitt OS.

gog.com (tidigare känt som Good Old Games) följer i Steams fotspår och har idag annonserat sitt stöd för Mac OS X. De börjar med 50 av deras spel, vara 28 av dessa för första gången släpps för Mac.

Eftersom det mesta är gamla DOS-spel så gick det ju ofta utan problem att emulera spelen via div. program, men det är ju alltid trevligt med mer support för Mac på spelfronten.

Hade inga problem med det när jag laddade ner drivrutinerna för c:a 1 månad sedan, fast det gick inte speciellt fort att få ner det heller.

Du bör kunna hitta rätt drivrutinspaket här. Om kör nVidia eller AMD/ATi-grafik bör du efter installation av BootCamp-drivrutinerna ladda ner senaste från nVidia eller AMD, för de Apple skickar med är extremt utdaterade och rent skräp.

I senare versioner av OS X så kan du välja att ladda ner senaste BootCamp-drivrutinerna i BootCamp Assistant, då får du också välja om du vill bränna dem på en skiva alt. spara dem på en extern disk.

I vanliga fall så ersätter ju CMD-knappen, WIndows-knappen. Gör den inte det i VirtualBox?

Skulle rekommendera en aluminium/unibody iMac (2008-), det är riktigt trevliga stationära Macar och det äldre går ju att få för en hyfsad slant begagnat. Körde själv med en sådan från 2008 i några år, sista tiden stod den dock bara som slösurf och Minecraft-server, något den funkade utmärkt till.

1