Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
don simon

don simon

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-03-20
  • Senast aktiv 2015-11-19
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen don simon har skrivit i forumet.

Jag kör uteslutande Chrome pga snabbhet och utvecklingsverktyg. Tycker egentligen bättre om Firefox vad gäller gränssnitt för bokmärken, historia etc (och ideologi), men det har ju varit så ohyggligt långsamt på senare år. Hoppas dock på en comeback en dag.

Det blev bättre på PC:n. Oklart om det var en tillfällighet eller om det faktiskt beror på någon fix i senaste pp-versionen.

Någon mac-kämpe måste engagera sig och kompilera så vi slipper vända oss till gamla windowsburkar framöver...

Jag är i Sverige och faktum är att det fungerade till sist, det tog bara en väldigt lång tid för den att komma igång.

Sen är kvaliteten något skakig med lite hack i ljud och bild, men det får duga. (Kör ett test med nyaste pp-versionen på en pc bredvid också, meddelar om det är så att den visar sig fungera bättre.)

Ok, tack för svar. Det verkar vara en rättighetsgrej - jag försöker få ner nyårskonserten från wien men det händer ingenting, Historieätarna satte däremot igång som förväntat. (Har inte sett resultatet än, men den jobbar i alla fall...)

Nu verkar samtliga nämnda metoder vara förhindrade av SVT... Någon som känner till något nytt knep i katt och råtta-leken?

Något så oerhört...

Ser hemskt rolig ut. Men lite frustrerande om man inte kan spara...

Allt det här är bra! Men visst finns det bara två minnesplatser i iMac:en? Så om man vill ha 16 Gb, vilka Kingston-minnen passar bäst då (2x8Gb alltså)?

Mycket bra tråd det här. Jag har precis börjat lura att införskaffa en iMac och nu har jag förstått att jag egentligen bör vänta, dels på en ny version och dels på att SSD blir nedsatt till överkomliga priser.

Kanske att jag väljer den billiga vägen och köper en begagnad först dock, börjar få lite panik på min drygt fem år gamla MB och vill byta rätt snart. Därför undrar jag lite om hur man ska jämföra processorhastigheter på äldre modeller, alltså hur stor skillnad det är på dual-core och quad-core (i3/i5) ställt mot Ghz-talet. Det jag måste komma fram till är väl hur mycket billigare det måste vara för att vara värt att gå ner. Allt kommer väl kännas som en raketmotor jämfört med den gamla, men man vill ju framtidssäkra lite också...

Tack för länkarna, och framför allt för den gedigna genomgången i bloggen! Jag tror generellt på konceptet "många bäckar små" när det gäller att dra ner på energianvändandet, men visst finns det en gräns där det börjar gå åt det absurda.

Sen är ju en tanke att det skulle kunna dra mer energi (och slita mer) att boota om och därmed ladda in alla rutiner etc varje gång man använder datorn. Under den tiden jobbar ju maskinen för fullt. Men det kanske kräver lite räkning/mätning för att fastställa...

Har precis införskaffat en Mini (förra generationen, 2,4Hz med superdrive) som mediedator i vardagsrummet.

De andra inblanda apparaterna där, tv:n och förstärkaren, är kopplade till en grendosa som slås av efter användning för att spara ström. Gott så. Men nu är frågan huruvida Minin ska följa samma mönster. Det beror såklart på hur mycket den drar i viloläge. Det känns som om tekniken blir allt bättre på detta och energiåtgången kan vara så låg att det inte är motiverat att slå av och således starta om varje dag, men jag skulle gärna ha lite mer fakta i målet.

Vet ni några siffror eller uppskattning på området?

Problemet är löst!

Eskimo var inne på rätt spår, även om jordisolatorn inte gjorde från eller till. Provade till sist att dra en förlängningssladd till mini:n från ett annat vägguttag (då jag tyckte att spänningsteorin lät så trolig, trots att den nya prylen inte hade någon verkan), och voila! Störningen var som bortblåst. Inte för att jag är så bevandrad i elfrågor, men det kanske var lite väl att att ha stereo, dvd, tv och dator i samma uttag...

Tack för ert engagemang!

Jag beställer en sån här, så får vi se. Tack så mkt så länge!

Jordisolator

Tack, skönt på något sätt att höra att man inte är ensam. Uppskattar er kompetens mycket!

Ska jordisolatorn alltså sättas längs audiokabeln mellan datorns ljudutgång och stereon?

Vad tror ni annars om lösningen att ta ut ljudet ur USB:n via t.ex. någon av dessa?
WEBHALLEN.com - DELTACO USB-ljudkort, anslutning fr hrlurar och mikrofon, 2x3,5mm hona, volymkontroll, mute-kn
WEBHALLEN.com - TerraTec Aureon Dual USB / 3,5mm / optisk (PC / Mac )

Okej, känns lite dyrt dock. Någon som vet några vettiga alternativ?