Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Locovarg

Locovarg

Medlem
  • Plats Nyköping
  • Registrerad 2008-09-18
  • Senast aktiv 2020-03-09
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen Locovarg har skrivit i forumet.

Plötsligt kan jag inte använda Color Options vid utskrift från Photoshop. Det kom en uppgradering häromdagen från PS, så kanske är det den som ställer till det? Har fortfarande Maverick, men alltså allra senaste Photoshop CC, och jag kör med en ny iMac 27-tum. När jag skriver ut från Förhandsvisning fungerar Color Options normalt, så i det här läget får jag fixa bilderna i Photoshop och Lightroom, och sedan öppna dem i Förhandsvisning, göra utskriftskorrigeringar i Color Options och sedan skriva ut.
Detta är ju en Photoshop och/ eller Canonfråga (jag skriver ut på en Pixma 4700), men med tanke på den samlade kunskapen här, och att allt spiller över mellan funktionerna, dristar jag mig till att kolla här ändå. Om det väcker ilska, ber jag samtidigt om ursäkt.

Senast redigerat 2014-10-24 12:53

Och fortsatt svar på ditt svar: Det GÅR att välja Mac OS osv även nu, och formateringen börjar, men avbryts snabbt med beskedet att ett fel uppstod.

Tack - och ja, det kan man ju undra - men jag kör en del program som inte vidareutvecklas, och ju längre man kommer från den systemversion i villken de skapades, ju större blir sannolikheten att dessa program inte kan köras - och då kommer det en period med ett stort och i och för sig så småningom nödvändigt arbete, men ett tag till håller jag mig...

Hej! De nya externa 1-terrabajtarna från Western Digital kommer ju i FAT32-format. Jag tänkte formatera om till MacOS Extended Journalförd - men det går inte, från min iMac 2,4 GHz 10.5.5. Däremot gick det bra att formatera den i FAT-format igen.
Vore skönt att få disken formaterad som jag vill, som beskrivet ovan. Hur kan jag göra?

Hälsningar,

Ingvar Nordin

Och en novisfråga till? Det går väl att köra denna Samsungbrännare via Toast 9 som vanligt? Ursäkta dumma frågor!

Tack, jag slänger iväg en beställning. Men en fråga från en novis först: Är "High-Speed USB" detsamma som USB 2? Har inte sett benämningen High-Speed USB förut, och vill ju gärna att det går att koppla brännaren till min iMac!

Jag har en iMac 24, men vill köpa en ny extern brännare, därför att den interna blivit för "känslig", verkar det (om den inte bara behöver rengöras). kan jag få ett bra tips om vilken extern brännare jag kan beställa, och var? Dustin home?

Det enda man kan göra i längden är nog att köpa en annan modell, där hårddiskjäveln inte sitter i skärmen, så att säga. Det är en onaturlig konstruktion, som för övrigt bara krånglar till det. Man kan ju inte byta disk själv, t.ex. Nej, de här iMacarna är riktiga misslyckanden, ett slags missfoster. Jag hade aldrig köpt en, om jag haft råd med en Mac av "vanlig" konstruktion. Nu ska jag iallafall lämna in min för koll, för jag tror att hårddisken skadas av dessa vibrationer, och dessutom har jag nåt grafikfel också, så då tar jag det samtidigt.

Nej, inga skärmbildsvibrationer. Det här är, tror jag, ett typfel för den här sortens Macar. De har inte klarat att hitta en konstruktion som funkar fullt ut, i jakten på tunnhet... Inte precis något de skryter om i sin reklam - men så är det. Det är hårddisken som vibrerar. Vet inte om den vibrerar mer än andra hårddiskar, men problemet är väl att vibbarna förstärks genom chassiresonans. Enda chansen är väl att verkstan går in och vrider lite på hårddisken, så att den inte kommer emot lika mycket. Jävligt dumt fel! Alla har det inte heller; en del ÄR tysta. Jag blir nästan ännu mer irriterad när jag kommer till jobbet och drar på min gamla PC där, som bara susar behagligt. Apple borde erkänna det här konstruktionsfelet och ordna nån slags recall för de som behöver det, så man slipper övertyga verkstäderna om att man inte hallucinerar...

Här också - men bara när jag stänger av! Det orsakar inget, men hela skärmen blir full av tusentals linjer som helt döljer bakgrunden. Det har kommit med senaste systemuppgraderingen, alldeles nyligen, och är bara störande för att det inte ska vara så, men annars sinkar det inget och orsakar inget.

Först: Ursäkta att jag inte såg denna tråd. Jag skapade en ny diskussion, men inser att mitt inlägg ska ligga här, så här kommer det:

Jag har återigen fått problem med BRUM på min annars fina iMac 24". Köpte en iMac oktober 2007, men den började genast brumma så kraftigt att jag fick byta ut den mot en annan iMac, som var bättre. Dessvärre kraschade hårddisken i somras, så jag fick - på garantin - lämna in datorn och fick en ny hårddisk inmonterad. Den har varit relativt tyst, tills för någon månad sedan, då det irriterande och störande, pulserande brummet dök upp även i den här iMacen. Det är inte fläktar som surrar, utan vibrationer från hårddisken som förstärks av skärmen, som ger resonans. Det hjälper inte att ställa datorn på mjuka underlag. Det konstiga är att det pulserande ljudet hörs några minuter när jag drar på datorn (från vila, oftast), när en extern hårddisk också är igång. Efter några minuter kopplar den externa ner i vila, och då upphör det PULSERANDE brummet från datorn, men det övergår i ett ganska kraftigt JÄMNT brummande.
Jag funderar på att lämna in iMacen, som är i slutet på garantitiden, till Dataservice i Norrköping, för koll och ev. reparation(?) - men jag är så trött på att behöva jamsa runt med Macen för ett eländigt brummande. Jag funderar förstås på om dessa vibrationer också SKADAR hårddisken. Nån som vet?

Hej! Jag har återigen fått problem med BRUM på min annars fina iMac 24". Köpte en iMac oktober 2007, men den började genast brumma så kraftigt att jag fick byta ut den mot en annan iMac, som var bättre. Dessvärre kraschade hårddisken i somras, så jag fick - på garantin - lämna in datorn och fick en ny hårddisk inmonterad. Den har varit relativt tyst, tills för någon månad sedan, då det irriterande och störande, pulserande brummet dök upp även i den här iMacen. Det är inte fläktar som surrar, utan vibrationer från hårddisken som förstärks av skärmen, som ger resonans. Det hjälper inte att ställa datorn på mjuka underlag. Det konstiga är att det pulserande ljudet hörs några minuter när jag drar på datorn (från vila, oftast), när en extern hårddisk också är igång. Efter några minuter kopplar den externa ner i vila, och då upphör det PULSERANDE brummet från datorn, men det övergår i ett ganska kraftigt JÄMNT brummande.
Jag funderar på att lämna in iMacen, som är i slutet på garantitiden, till Dataservice i Norrköping, för koll och ev. reparation(?) - men jag är så trött på att behöva jamsa runt med Macen för ett eländigt brummande. Jag funderar förstås på om dessa vibrationer också SKADAR hårddisken. Nån som vet?