Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
joachim_sallstrom
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2008-09-27
  • Senast aktiv 2020-07-11
  • Antal inlägg 31

Foruminlägg

De senaste inläggen joachim_sallstrom har skrivit i forumet.

Hej!

Jag och min fru väntar vårt första barn och hon har en rätt kraftig hörselnedsättning på båda öron. Vi undrar lite hur ni som är eller har varit småbarnsföräldrar hanterat det när barnet är litet och vaknar på nätterna? Min fru sover ofta tungt och utan hörapparater vaknar hon inte så lätt från omgivande ljud. Tänkte om ni hade förslag på tekniska lösningar för att underlätta detta?

Hon kan ju inte sova med hörapparat, eller finns det sådana som går att sova med? En annan tanke var om man kunde koppla babymonitor till lampa?

Vänligen,
Joachim

Ursprungligen av adress@mac:

Du har inte tänkt att använda ComPilot (2) och AppleTV till TV? För i så fall är det ju bara synkning till TV som gäller. Alternativet är ju till iPhone / iPad eller dator. Jag har alla varianter utan problem - dock inte direkt till AppleTV

Ursprungligen av IngoX:

Är det inte koden 0000 du ska slå in på AppleTVn?
https://www.phonak.com/content/dam/phonak/gc_...

Jag förstår inte hur ni menar riktigt. ComPilot är ju en bluetooth-enhet som jag synkar i detta fallet mot Apple TV. Hur kommer iOS in i bilden? Koden kan jag ju inte slå in på något sätt via kontakten ComPilot - Apple TV. Och det går alltså skapa direktlänk till själva teven istället? Hur?

Förlåt om jag läser dåligt, men tänkte kolla om Phonak ComPilot fungerar med Apple TV. Försökte ansluta igår men den vill att man pairar med hjälp av en fyrsiffrig kod och det funkar ju inte på själva ComPiloten. Någon som vet hur man gör?

Vänligen,
Joachim

Ursprungligen av svanstrom:

Och du känner att vi rent generellt sett befinner oss på samma nivå av kunskap som då?

Äter du också bara egenodlad mat från grödor som genetiskt sett inte är modernare än typ hundra år; bara för att du är osäker på om de är säkra? Undviker alla plastprodukter bara för att plast är relativt nytt? Bor i hus utan el bara för tänk om det gör något dåligt? Hela kåken en faradays bur, just in case fm-radion inte är säker? Åker aldrig snabbare än du kan cykla, eftersom det kanske skakar om dina organ på ett dåligt sätt? Och självklart så tar du absolut inga mediciner alls? Inga vaccinationer?

När du väl börjar gå emot vedertagna sanningar så kan du inte längre lita på något, för det går aldrig att helt säkert bevisa avsaknaden av något. Så varför inte slå på stort och säga att du inte använder blåtandshörlurar bara för att illuminati använder blåtand och chemtrails för att kontrollera dina tankar? Ingen kommer ju helt säkert kunna motbevisa det.

Nej. Jag oroar mig inte för alla dessa saker. Jag vet inte varför du känner att du behöver göra långa listor för att jag känner mig lite skeptisk till att använda bluetooth?

Ursprungligen av svanstrom:

Nu 2017 så är det vardagsmat det här med att bära omkring massa personliga radiosändare inom spektrumen för wifi och blåtand. Gedigen forskning har utförts, och den håller upp även massa år senare. Vi har inte en generation nördar som uppvisar mer sjukdomar av någon sort, och inte heller har de fått barn med några konstiga sjukdomar. Så vad finns det att vara orolig för?

Fast att kunna ha någon form av mer säker kunskap om wi-fi och bluetooth kan vara skadligt baserat på studier som bara sträcker sig bakåt till slutet av 90-talet är inte särskilt lång tid. Amalgam användes i tandvården från mitten av 1800-talet fram till nyligen innan det blev helt förbjudet.

Ursprungligen av Zop:

SAR (Specific Absorption Rate)-värdet från Bluetooth ligger på en hundradel av 1 Watt per kilo. Gränsvärdet på hur högt det maximala SAR-värdet får vara, utan att det antas vara hälsovådligt, är 2 Watt per kilo.

Och vad innebär det?

Känner inte någon av er en sorts reservation till att använda strålning mot huvudet, även om det gäller bluetooth. Jag vet inte, jag har svårt att röra mig mot trådlösa hörlurar faktiskt.

Jag slutade använda notiser 2011 för jag insåg direkt att det inte var en så fantastisk funktion som det såg ut att vara. Jag är musiker och överflödig information är en fiende till min kreativitet. Varje gång jag installerar en app som ber om tillåtelse att skicka notiser så väljer jag nej, sedan 2011. Du måste ju från början ha accepterat notiser annars skulle du inte vara där du är idag. Facebook och notiser lade jag ned direkt för det inser man ju att det mesta bara är fruktansvärt oviktig information. Vi får inte ledas in i frestelsen att tro att vi behöver informeras om en massa saker. Det allra mesta är helt utan värde.

Om du nu i huvudsak har problem med mail som inte är av värde för dig, om jag förstår det hela rätt (?), kan du inte sluta prenumera på de flesta kanaler som inte gynnar dig att vara up to date i ditt jobb?

När jag testat på några foton nu, i bra belysning, och jämför den fysiska bilden med den digitala, så ser jag tydliga skillnader i detaljåtergivning/upplösning. Den gör jobbet bra att undvika glans i bilden, visst, men kvaliteten är i min erfarenhet väldigt godtyckligt tillvaratagen.

Ursprungligen av kenjon:

Eller inte. Beror på vad man menar med hållbarhet....
Alla moduler behöver ström, och kommunikation mellan varandra, dessas kontakter kommer att drabbas av problem om man ska hålla på och byta moduler. Att få en mekaniskt hållbar produkt av flertalet lösa delar är heller inte så enkelt.

Jag håller med att hållbarhet går att betrakta ur många perspektiv. Vad jag menade var önskvärt ur ett hållbarhetsperspektiv gällande möjligheten att byta ut enstaka komponenter istället för att köpa ny telefon. Jag anser att vi överkonsumerar smartphones. Det skulle också kunna möjliggöras att välja komponenter som har tillverkats i miljöer som skydda människor och natur.

Ursprungligen av Redaktionen:

Enligt en ny rapport har Google beslutat att bordlägga det modulära telefonkonceptet Ara efter att projektet drabbats av förseningar.

Läs hela artikeln här

Jag känner inte till projekt i helhet, men ur ett hållbarhetsperspektiv vore detta väldigt önskvärt.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Såklart. Det är inte bara för att bränna pengar. Reklam helt enkelt.

Haha. Var lite ironisk där ? Samtidigt vill jag inte motstrida att man hävdar att musik är bra för relationer. Det tror jag också.

Tror ni att Sonos har något syfte med att själva presentera en sådan studie?

Ursprungligen av Segas:

Nu saknas det bara U2 som soundtrack till serien...

Haha, ja! ? Som kollaborerar med Trent Reznor ?

Det är ju jättekul! Jag hoppas dock man slipper vänta så som nu flera sekunder på att musiken ska sätta igång. Där ligger Apple Music i lä jämförande Spotify.