Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
johan_so

johan_so

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-10-29
  • Senast aktiv 2020-07-27
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen johan_so har skrivit i forumet.

Tack för svar.

Alla inställningar var rätt, och plötsligt (dvs. ett par dagar senare...) dök dokumenten upp i Paddan. Synkningen verkar inte vara blixtsnabb.

Jag kör Numbers för lite enklare dokument där det är fiffigt att omväxlande kunna mata in och titta på infor på min laptop och på paddan. Det har hittills funkat fint, men igår gjorde jag ett nytt dokument som jag sparade i iCloud från laptopen. Dokumentet syns idag inte i "spreadsheetvyn" i numbers på paddan, men finns i listan om jag går in på settings-icloud-storage&backup-manage storage-documents&data-numbers. Jag kan alltså se att den ligger där i molnet, men inte öppna den i nubers på paddan.

Tips för att få den åtkomlig via numbers på paddan?

Ursprungligen av reboot81:

Min lösning kanske inte passar för dig, men jag hade kört en AE för utskrift, och låtit scannern vara trådad. Om den har lite knappar på sig så att man kan starta scanning så kanske det går att koppla så den scannar till en delad mapp som alla kommer åt?

Är i flyttartagen och till min glädje hittade jag en gammal AE att ansluta skrivaren med. Funkar perfekt. Fortsätter med trådat till scannern. En snabb och kostnadseffektiv lösning.

Ursprungligen av andas:

En airport express fixar det. Det är inte omöjligt att den router du har från din isp också har funktionen.

Jag var nog lite otydlig; helst skulle jag vilja ha båda anslutna samtidigt. Vad jag förstår kan en AE endast ha en anslutning åt gången. Ett annat alternativ kanske kan vara nån form av USB-bluetooth plugg att ansluta i skrivaren resp scanner för att fixa en "virtuell USB kabel". Kan såna finnas?

Hejsan,

Har en skrivare och en scanner, båda med usb-anslutning. Finns smart pryl så att jag enkelt kan ansluta dem till mitt wifi-nät och ge hela familjen möjlighet att printa och scanna utan att fippla med usb-kablarna?

Hejsan,

Tänkte pröva steget från foto till videoredigering. Vilka tidningar, sajter, böcker är bästa infokällan för att få en jumpstart för arbetsflöde mm i FCPX?

Mvh, Johan

Har kört MW600 en längre tid till min gamla hederliga SE-mobil. Skaffade en iPad3 är nöjd med hur den funkar tillsammans med MW600. En riktigt positiv överraskning var när jag i godan ro lyssnade på Spotify på paddan/MW600, det ringde på mobilen, vilken går in och tar över så jag kan svara i headsetet. En sån där ovanligt känsla av att produkten överträffar min förväntan med råge!

Vad jag förstår saknar Elements t.ex. lagerhantering och sånt. Och så verkar det vara fullsmockat med effekter som jag inte alls är intresserad av. Jag vill helt enkelt ha "riktig" fotoredigering, och inte en hoper "roliga" filter, mallar och sånt.

Hejsan,

jag har i många år använt Lightroom för större delen av min bildbehandling, katalogisering etc. I de fall jag velat göra lite mer avancerad (=klippa ihop lite bilder, lägga in text, mer avancerade lokala justeringar än vad LR klarar etc, dvs på det hela taget ganska enkla operationer) har jag använt CS2. I och med senaste OSX-uppdateringen går det inte längre att köra CS2, och vad jag förstår finns heller inget uppgraderingsalternativ via Adobe. Att köpa helt ny CS6 känns väl dyrt för mina behov.

Vad finns för alternativ? Går det att köpa begagnade CS3-CS5 licenser till bra pris? Alternativ programvara (bör minst hantera grundläggande redigering, lager, text)? Andra tips?

Mvh,

Johan

För mig funkar det fint. Registrerade mig, och när jag väl hittat sign in knappen längst upp till vänster i DN+ appen var det bara att tuta och köra.

Blev positivt överraskad av att också kunna ladda hem pdf-versionen och jämföra vilken som känns bäst, layout jag van vid, eller format anpassat paden.

Johan

Gillar hur den nya designen växer fram i samråd med användarna. Kommer att bli riktigt bra. Jag kikar ofta in via iPad. I liggande läge är läsbarhet och översikt bra. Enda synpunkten är att det är väl pilligt att bläddra till nästa forumsida. För lätt att trycka fel. Det borde vara relativt lätt att öka avståndet mellan länkarna till de olika sidorna. Eller att fläska på med en lite större "Nästa sida"-knapp.

Johan

Även jag röstar för

Google SketchUp

Gratis. Lätt att använda för just snabba skisser. Ett annorlunda sätt att skissa gör att det går snabbt att illustrera hur man menar. Jag använder det en del för att just kolla proportioner, och göra enkla ritningar.

Nu är jag hyfsat datorvan, men har ingen CAD-vana. Och har bara lekt med sketchup ett par gånger. Trots det gjorde jag bifogad skiss på 3 minuter.

Johan

PS. Och ja, fönstren blir lite väl stora. DS.

Jodå, på min TV funkar det klockrent. Om jag vill spela in nåt blir det till att plocka fram antennen och köra via marknätet.

TC kopplad till ADSL-modemet. Dator och AE trådlöst anslutna till samma nätverk. Stereon med optisk kabel till AE. Airfoil installerat på datorn, och så kör jag ut Spotifyljudet till AE/stereon via Airfoil.

Jag testade också, och får det inte att funka. Min EyeTV hybrid har ett par år på nacken, och kan bara ta in DVB-T. Jag tror att de nyare varianterna klarar den signal som Comhem har i sitt nät.