Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon17392092

anon17392092

Medlem
  • Registrerad 2001-08-07
  • Senast aktiv 2018-04-04
  • Antal inlägg 65

Foruminlägg

De senaste inläggen anon17392092 har skrivit i forumet.

I itunes under appstore kan vi som bekant se ALLA appar som vi har hämtat antingen de varit gratis eller om vi har betalat för de. Och klickar man på göm så syns de inte, men de går fortfarande att ta fram vid senare tillfälle. Hur gör jag för att TA BORT en app? Går det ens?

Alternativt går det att avsluta kontot och skappa ett nytt mot samma epost? aka reset

Osäker om forumet hör hemma i iphone, ipad eller i app-forumet, men lägger det här så länge.

Jag har cirka 9st servrar i en esxi-server alla kopplade till mitt AD (Active Directory) och jag vet att det finns några intressanta appar för koppling till ett AD, i mail finns kopplingen till exchage mail server, jag har hittat en sharepoint app, adressboken kan synkas mot både ad och ldap grupper.

Låt oss säga att jag sitter i uppkopplat läge och min fråga är då, finns det någon app eller tillväga sätt för att få åtkomst till home-katalogen och/eller den utdelade mappen som alla användare med rätt behörighet får?

Jag var inne på machuset igår och deras förslag är dropbox, men eftersom jag studerar till nätverksadministratör så handlar det om kontroll, låt oss säga att ett företag har 200 ipads/iphones ute bland användare. Då tycker jag att det är orimligt att skapa 200 dropbox konton, för inte kommer ledningen eller it-avdelningen att acceptera att de använder sina privata konton.

Jag tycker att det måste finnas ett tillvägasätt att komma åt denna informationen på sin ipad/iphone? eller är jag helt ute och cycklar i det blå?

Jag är ute efter ett trådlöst headset, och syftet med dem är inte att lyssna på musik utan är ENBART för skype. Jag pluggar och jag har en klasskompis som har flyttat hem till norrland nu så när vi gör våra skolarbeten ihop så är det genom skype. Hemma är det inga proiblem för det har jag ett par riktigt bra och sköna lurar men de är av den storlekan att jag varken kan eller vill släpa med dem fram och tillbaka mellan hem och skola.

På kjell & co hemsida hittade jag ett par som kan vara något, http://www.kjell.com/sortiment/telefoni-kommunikation/mobiltelefon-tillbehor/bluetooth/handsfree/bluetooth-headset-med-bygel-p35007

jag läser att de inte har stöd för A2DP. Inte för jag hade någon aning vad det var, men wikipedia fick jag viss info och om jag har förstått det så används det ENBART till att överföra musik från t.ex. min iphone till lurarna och då kan jag inte tänka mig att det är något krav för att jag skall kunna ha skype på telefonen och prata med henne?

För att förtydliga det,
jag har skype appen på min iphone och i dag sitter jag med mina vanliga nox lurar som duger som headset men inte när man sitter timmar i skype så jag vill ha ett par som är sköna att använda mig av.

De två produkterna jag tittat på är
Bluetooth-headset med bygel > Handsfree | Kjell.com

och

Bluetooth-headset, stereo > Handsfree | Kjell.com

storleksmässigt är de av nästan samma storlek, men de billiga känns mer diskreta men saknar A2DP men har multipoints istället. Någon som har erfarenhet av ett par liknande lurar?

jag sitter med vmware vsphere och försöker trycka alt+del+del på en macbook för att få logon rutan i server2008r2 men vad jag än trycker på så händer det inget, går jag via menun i parallells så gör den visserligen en alt+ctrl+del men det är globalt och inte i själva programet som är kravet,

så vad tusan skall jag trycka på?

Jag har en iphone 4 och jag är ute efter ett sätt att få bilden på kontakterna större, och jag har letat men mer eller mindre insett att det går inte med apples standast app, så finns det en app som göra samma sak fast gör att man kan ha en större bild på sina kontakter?

Jag har ett par lurar från nocs, och jag upplever att det är ett plant ljud och är ute efter ett par lurar med ett riktigt bra ljud, motsvarade det som går att få i "riktiga" lurar. Nu är jag medveten om att det är näst intill tekniskt omöjligt att få samma ljud i både headset till telefon som i mitt headset till datorn. Men så nära som möjligt vore tacksamt.

Har ni några bra tips, för jag vill inte köpa bara för att testa. Ear-in typen är jag ute efter.

Tacksam för alla svar

Jag pluggar till nätverksadministratör och jag håller dels på med att implantera ett SNMP system på min praktikplats, men även planera examensarbetet som skall handla om just övervakning i nätverk (övervaka olika event som händer i nätverket).

Och jag har testat Kaseya Network Monitor (körs i windows), men även kört op5 som är linux baserad, och den sistnämnda är nagios som jag i skrivande stund inte hunnit testa men den tankas ner från deras hemsida. Jag har letat men inte hittat ett motsvarande system som kan köras på macen.

Det är alltså inte tal om ett enkelt program som endast loggar event, in och utdata för just en klient (vill bara förtydliga vad jag är ute efter)

nja, manuell backup, men den filen han jag inte backa upp, vill ju helst inte göra om arbetet i dokumentet.

Jag råkade ta bort ett dokument och jag antar att jag råkade tömma papperskorgen för jag hittar inte igen det, jag vet att på de flesta OS finns det "lost-files recovery" software, men eftersom jag inte vet vilka program som är bra eller dålig på mac, så undrar jag om någon vet ett program som gör presic så?

Vore väldigt tacksam

Jag har office på båda mina maskiner och i office2010 får jag utan problem min specialgjorda mall att komma upp i mall listan, men det får jag inte i office2011, någon som har något bra förklaring hur jag får dit den?

Jag vet att det kanske är fel forum jag ställer frågan men jag gör en chansning,

jag har hittat en switch från linksys och cisco äger ju linksys, samt just den switchen jag hittat på begagnat marknaden är en rack switch med 2 st fiber kontakter + 2 Gigabit portar + 24 100 mbit portar,

så nu till frågan, har linksys switchar i deras företagssegment samma ios som cisco? det är rätt viktigt eftersom jag pluggar och läser till nätverksadministratör så den är tänkt att fungerar som labutrustning hemma i studentlägenheten.

Nu finns det risk för att jag lägger denna post i fel kategori, och ber om ursäkt för det, men jag anser att frågan egentligen skall ligga i två kategorer, men hur som helst.

Frågan är den att jag har försökt hitta information som ger mig svart på vitt vilka nycklar som SSH har stöd för, jag använder mig av puttygen för att genererar mina nyckelpar och där finns tre olika algoritmer som jag kan använda mig av, men jag ställer mig ändå tveksam. Så kan någon bekräfta vilka nycklar som SSH har stöd för.

Skulle jag själv få välja så hade min SSH förbindelse med min linux server skett antingen via AES eller 3DES men det stödet verkar inte finnas, och jag verkar inte vara ensam.

Konfigurationen är ju rätt enkel att fixa bra säkerhet, men det jag kammar noll på är maximal säkerhet gällande krypteringen av förbindelsen.

DH (Diffie Hellman) används för nyckelutbyte så där kan man nog inte ändra på så mycket.

RSA-512 är knäckt, visserligen med bruteforce och den används i både kryptering, signaturer och nyckelutbyte.

DSA har ingen begränsning men används endast till signaturer.

Om någon paranoid tjomme här på forumet kan hjälpa mig med kortfattat ge förslag på hur jag ställer om SSH till paranoid mode gällande nyckelhantering, kryptering, och motsvarande så skulle jag uppskatta det. Har googlat men failade på att hitta det jag är ute efter.

Lysande, tack så hemskt mycket grabbar och töser, det löste sig nu

Jag kör fusion och skall ansluta mig till ESX servern vi har i skolan med hjälp av VMware vspere och där är det stop, får inte backslash att fungerar, kör jag det på min windows masjin så är det inga problem, så jag googlade lite och hittar att man kan trycka på shift + alt+ 7, men där kommer nästa problem,

för den knappkombinationen fungerar endast i mac os och inte i min virtuella maskin.

Så vad skall jag trycka på för att få ett backslash i windows?

Jag löste det, nu fungerar alias via IP/phpmyadmin samt /phpmyadmin/, dock är det mcrypt kvar men det är nog ett smärre problem. Visade sig att jag hade glömt ; i php koden,

dvs <php phpinfo(); php>