Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
morberg

morberg

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2009-04-06
  • Senast aktiv 2018-09-30
  • Antal inlägg 135

Foruminlägg

De senaste inläggen morberg har skrivit i forumet.

Här finns detaljerad info om batteritider: http://www.apple.com/watch/battery.html

Det verkar som om Series 2 är 0,9mm tjockare än orginalklockan och Series 1. Såg också att baksidan på Series 2 är keramik, vilket den inte var tidigare.

Ursprungligen av MalcomX:

Bäst var att Beats också kom med W1 chippet och förhoppningsvis är det fler som hoppar på det

W1 är Apples eget chip som implementerar Bluetooth, det innehåller ingen ny trådlös teknologi. Ingen annan tillverkare lär få använda det, precis som ingen annan använder A10 eller S2.

Detta var precis vad jag väntat på. Vattentät och inbyggd GPS. Dubbelt så bra ljusstyrka i skärmen är en bonus.

Svårt att välja band dock, kommer att använda den mycket till löpning: någon som har en åsikt om nylonband eller sportband funkar bäst när man svettas?

Ursprungligen av Ljung:

Frågan är vilken DAC som Apple sätter i adaptern. Sannolikt billigast tänkbara och därmed sämre än den som sitter i nuvarande lurar och som är ovanligt bra för att vara i de här sammanhangen.

I dag sitter DACen i telefonen, inte lurarna (men du menar kanske att telefonen är en lur?).

Att Apple skulle välja billigast tänkbara till adaptern ligger inte riktigt i linje med deras filosofi som bolag. Vi får se.

Danmark kommer garanterat att få Apple Pay innan Sverige.

Verkar finnas något krav på att ha rött och vitt i sin flagga för att få vara med. Undantag för jättemarknaden Kina där rött/gult är godkänt.

Enligt Federighi kommer apparna inte att tas bort från telefonen utan enbart gömmas.

Ursprungligen av JohannesKBA:

Uppdaterat båda, hoppas det kan göra lite skillnad.

Har du haft problem med stabiliteten?

Om man sveper till vänster får man en lista på nyhetsrubriker. Hur länge har det funnits? Trodde att det var knutet till Apple News, men det är väl fortfarande inte släppt i Sverige?

Ursprungligen av MalcomX:

Tror ytterst få efterfrågar 24 bitar då den stora skillnaden inte ligger mellan 16 och 24 bitar då skillnaden är betydligt större och mer hörbar mellan 256 kBit/s AAC och CD 1411 kBit/s PCM,

Håller med till hälften. Ingen hörbar skillnad mellan 16 och 24 bitar.

För dom som är intresserade av hur digitalisering funkar rekommenderas starkt http://xiph.org/video/vid2.shtml. Många diskussioner på internet om samplingsfrekvens och bitdjup hade kunnat undvikas om man sett och förstått denna videon. (Finns även på YouTube.)

Däremot har jag fortfarande inte lyckats hitta någon trovärdig undersökning där folk i ett blindtest kan skilja mellan komprimerat ljud i hög kvalitet (256 Kbit AAC kvalar in) och okomprimerat ljud.

Senast redigerat 2015-12-24 06:56
Ursprungligen av oldpeer:

I mitt fall så gick personen från Genius bar inom utseendet på maskinen och ställde ett par frågor innan han gick in till teknikerna och fick ett besked.

Hur länge behövde du vänta medan dom lagade skärmen? Vet du vad det var dom bytte ut?

Ursprungligen av oldpeer:

Jag kan bekräfta, för den som finner det osäkert att rapporteringen är rätt. Apple Store i Malmö bekräftade det idag genom att ta in min dator för skärmbyte. Och kul nog så fixade man det över dagen. Superbra.

Apple tog (som väntat) inte kontakt med mig, jag fick ringa själv.

Det verkar helt omöjligt att få reda på i förväg om dom kan fixa datorn. Enda möjligheten är att köra till Malmö, sätta sig med en tekniker och där få ett besked om hur lång tid en eventuell reparation kommer att ta och vad den kan komma att kosta. Dom visste inte heller hur problemet skulle lagas eller om dom hade saker hemma för att åtgärda felet.

Smart sätt av Apple att undvika att behöva fixa problem, själv har jag inte tid att åka till Apple Store om jag inte i förväg kan få reda på att problemet fixas medan jag väntar. Att skicka iväg datorn för reparation är inte ett alternativ.

Om det kommer GPS i nästa version så att den kan användas som riktig löparklocka utan att ha telefonen med sig blir det nog ett köp.

Ursprungligen av reboot81:

Gamla ATV3 fjärren sa "tryck på enter, mitt i ringen". Vila tummen här.

Nya fjärren säger - eller försöker säga - "tryck på Siri-knappen". Vila tummen här. Att Siri inte fungerar i Sverige är en annan sak.

Ursprungligen av reboot81:

2. Symmetrisk. Vad är upp och vad är ner i den nedsläckta biosoffan?

Jag har sett denna kritiken från många håll och förstår inte var den kommer ifrån.

Vänster rad har tre knappar med en nedsänkning på knappen i mitten. Höger rad har två knappar.

Men visst, den förra fjärren var bättre. Jag tycker personligen att den är bland det bästa föremål som Apple har tillverkat.

Ursprungligen av Sperious:

Om man inte är beroende av just Plex så klarar AirVideo HD redan idag av även undertexter utan transcode. Både externa och embedded.

Bra tips. Hur är stabiliteten på AirVideo HD vid uppspelning av video? Räcker det att köpa klienten, eller kostar servern också?