Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
foffe_87

foffe_87

Medlem
  • Plats Örebro
  • Registrerad 2009-11-01
  • Senast aktiv 2018-07-07
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen foffe_87 har skrivit i forumet.

1

Nu kan jag bekräfta att det var grafikkortet som inte fungerade. Jag fick tag på ett billigt begagnat av motsvarande modell som satt i datorn men som inte var skapat för Mac. Så därmed kan jag även bekräfta att sådant kort inte ger någon bild förrän OS X har laddat och det är dags för inloggning.
Känns dock inte helt stabilt då skärmen blinkar till lite då och då. Men nu när jag vet att det är grafikkortet som var problem så ska jag se till att skaffa ett nytt vettigt anpassat för Mac så jag även har kontroll över boot-förfarandet mm, och så slipper jag köra windows för att kunna flasha detta.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Inte hundra vad du menar med ”Apple edition”, men det är bara att googla så hittar du kompatibla grafikkort.

Som jag tolkat det så räcker det inte att det står att det är kompatibelt då samma grafikkort tillverkats i flera varianter. Så bara för att det står att just en viss modell är kompatibel betyder det inte att allt fungerar från början. Men som sagt så är det min tolkning när jag försökt läsa på så jag vet ju inte vad som gäller.

Om jag för att verifiera att det är grafikkortet skaffar ett billigt av kompatibelt modell men som inte är Apple edition, fungerar det då? Som jag tolkat det skulle ett sådant kort om det inte flashas om fungera bra, men inte visa något förrän OS X bootat up. Har jag uppfattat det korrekt?
(Kör OS X 10.12 Sierra)

Plockade ur det nu och då går det att starta i hårddiskläge. Verkar ju rätt lovande då och inte allt för svårt att åtgärda.

Igår kväll gav min Mac Pro (2012) upp. Helt plötsligt stannade allt och den startade om. Om jag minns rätt så hörde jag något klickande ljud innan den bara stannade. Sedan vill den inte starta. Eller det låter som den startar som den ska, men skärmen visar bara följande och jag kan inte komma längre.

(Skärmen visar dessa ränder över hela ytan, inget annat syns)

Det ser ju ut som att det är grafikkortet som har gett upp eftersom detta är allt jag ser på DVI-porten och Mini-DisplayPortarna visar inget alls. Samtidigt känns det som något värre fel för jag kan inte heller starta i Recovery, safe mode eller hårddiskläge heller. Eller kan grafikkortsproblem förhindra detta också?

Jag har testat att hårddiskarna i varje fall fungerar bra i en annan dator så jag är säker på att det är något hårdvarufel jag råkat ut för. Men vad kan det vara och hur lokaliserar jag felet?

Ja det är gammal dator så är ju skönt att kunna gå tillbaka ifall det går för segt med nyare OS. Vissa program jag jobbar med har slutat att uppdraperas också så är inte garanterat att de fungerar framöver.
Tyvärr finns inte Lion i App Store för mig, jag har fått det med vid köp av datorer bara.

I samband med att jag ska uppgradera OS en äldre dator som ännu kör Lion så tänkte jag att det vore ju praktiskt att ha en bootdisk för det ifall jag av någon anledning skulle behöva köra det för något äldre program etc. Men eftersom Lion nu är så gammalt så går det ju inte att få tag på installation så enkelt att lägga in på en usb-sticka. Men jag läste då att man kunde använda BaseSystem.dmg som finns på återställningsdisken, Recovery HD.
Men i normala fall när man skapar en bootdisk för nytt OS rekommenderas ju minst 8 GB på usb-minnet, och det stämmer bra överrens med senast jag gjorde sådant med nyare version av OS X. Men avbilden från BaseSystem.dmg blir ju en bra bit under 1 GB. Är det verkligen tillräckligt med information i denna fil för att göra en ominstallation av OS X, eller förutsätter den att något annat finns? Det känns väldigt orimligt att den denna lilla fil skulle kunna räcka för att göra en ominstallation eller nyinstallation.
Kan någon förklara mer om detta för det känns som jag missat något här.

Bra att se att det finns många alternativa lösningar. Att ha ett nyare OS parallellt kan nog vara en bra idé, så jag ska läsa på mer om det!

Jag har i alla fall mer information om problemet. Jag har testat att det är samma problem med två datorer som båda kör Lion. Ingen skillnad med annan kabel eller port heller. Från att jag först såg problemet har jag även uppdaterat telefonen till senaste uppdateringen av iOS 10 (10.1.1) och det beter sig på samma sätt. Men jag har testat att ansluta en iPhone 6+ till Bildinsamlaren. Först såg det likadant ut, men efter en stund (kanske upp emot nästan 30 s efter inkoppling) så kunde jag se bilderna från den enheten. Den kör också iOS 10. Så det känns väldigt skumt.

Sedan har jag även testat att se vad iTunes säger. De två datorerna har olika version, ena har version 12 så det är uppdaterat nyligen men de vill inte få kontakt med telefonen. Där får jag felmeddelande: "iTunes kunde inte ansluta till iPhone-enheten 'min iPhone…' eftersom ett ogiltigt svar mottogs från enheten."
Jag har inte hittat något som ger klarhet i vad detta innebär. Men det känns väldigt konstigt med att det slutat att fungera så medan en nyare telefon ändå fungerar med samma förutsättningar.

Jag har en iPhone 5 som kör iOS 10 vilken jag vill komma åt bilderna ifrån. Normalt använder jag Bildinsamling på min mac (OS X 10.7.5) men det har slutat att fungera. När jag startar bildinsamling så säger den bara att jag ska låsa upp telefonen, men den är inte låst. Jag tror att problemet uppkommit i samband med att telefonen uppdaterats till iOS 10. Vad jag kunnat läsa mig till är det inte kompatibelt längre. Inte heller att importera genom Förhandsvisning fungerar.

Finns det någon väg runt detta? Jag vill inte behöva uppdatera datorn för en sådan simpel sak när allt annat fungerar bra och jag har en stabil miljö jag tänkt köra ett tag till. Finns det kanske något annat program att använda? Sett att iExplorer var ett alternativ, men det programmet fungerar inte heller då det kräver OS X 10.9 för att fungera med iOS 10.

Vad finns det för enkla lösningar för att hantera detta?

Jag har till min dator anslutit ett ljudkort med 4 kanaler ut. Av dessa använder jag kanal 3 och 4 till min förstärkare då de har rätt anslutning.
Men när jag i garagaband ska välja ljudutgång så kan jag bara välja ljudkortet men inte vilka kanaler så den tar kanal 1 och 2 och då blir det ju fel.
Finns det någon lösning eller saknar garageband den funktionen att välja kanaler?

1