Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Patrik_Johan

Patrik_Johan

Medlem
  • Plats Nacka
  • Sysselsättning Helt ny Mac användare o jag älskar det!
  • Registrerad 2009-12-20
  • Senast aktiv 2013-11-24
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen Patrik_Johan har skrivit i forumet.

1

Hej,

jag gjorde det stora misstaget att köpa en Ipad 3 med retinaskärm dock bara med 16GB lagringsutrymme. Jag har ett gäng appar o lagringsutrymmet är fullt. Har tankat ner en film från Itunes trots att tiden har förfallit så går det inte att slänga den. Nåväl, när jag går in o kollar apparnas totala utrymme så motsvarar det inte 14GB (vill minnas att macs egna programvaror tar en del). Finns det något som lagras utan att jag vet om det? hur gör jag för att rensa den?

tacksam för hjälp!

Tusen tack! Jag höll på att få hjärnblödning på detta, tack för hjälpen!

Jag har nyligen köpt en ny IPad senaste versionen. När jag ska skriva saker så dyker en väldigt irriterande stavningsfunktion upp som aldrig fattar om jag skriver på engelska eller svenska. Hur kan jag ta kontroll över denna stavningsfunktion?

Tack på förhand

Jag har Mac Book 6,1 o jag rensade 13/10 min hotmail som jag har kopplad till mailikonen. Dessutom tog jag bort en del andra dokument filmer, foton mm. tömde även papperskorgen.

Senare insåg jag att jag kastat mail samt andra dokument som jag behöver.

Nu vill jag återställa min Mac Book genom att ställa min Time Machine/Time Capsule på 12/10...men det funkar inte full ut. Jag får inte tillbaka allt, mina mail o o andra dokument saknas fortfarande om än att en del kommer med. Vid något tillfälle dök en ruta upp som gav mig alternativen -ersätt, behåll båda, behåll original..eller något i den stilen. Tror att jag valde behåll båda. Vill även minnas att jag fick ett meddelande att kopieringen inte kunde slutföras då det saknades utrymme..

Min förhoppning är att kunna få datorn med samtliga filer etc att se ut exakt som det gjorde den 12/10.
1) vad ska jag välja att kopiera - hele Macintosh HD?
2) Vilket kopieringsalt. ska jag välja o hur kommer jag åt att ändra den?
3) om jag bara vill återstålla mailen. Hur gör jag då?

Bästa moderator..ja, jag har letat bland gamla trådar..men hittar inget. Tacksam för vägledning

Tack snälla på förhand!

Hej,

Min son verkar ha förlorat ca 3 veckors studieanteckningar. Han har inte för vana att spara utan förlitar sig på att det återskapas trots att han ibland måste tvångsavsluta etc. Nu verkar det dock som att allt från ca 3 veckor tillbaka är borta.

Vi har inte instalerat vår Time Capsule än, tyvärr. Jag har dock hört att man ska kunna återskapa datorn o dess dokument per ett visst datum bakåt i tiden. om detta stämmer, hur gör man?

Hälsningar

Patrik:tveksam:

Det gick perfekt att fixa det i IMovie direkt- under Fönster- Beskärning, Ken Burns o rotation. Tusen tack för all hjälp!!!!

Ursprungligen av Jetwash:

I Quicktime 7, Kringla+J sen väljer du videospåret och klickar Visuella inställningar.

Hej Jetwash,

Som novis får jag inte detta att fungera. Går jag in i Finder först? Kringla är det tecknet som sitter på cmd tangenten..kan du guida mig stegvis så är jag grymt tacksam!

thx

Ursprungligen av pazzo:

Quicktime 7 .

Vad menar du? kan du förklara hur jag gör o sedan får in det i Imovie?? Tack på förhand

Hej,
Har en helt ny Canon Ixus 100is. När jag var i alperna så filmade jag skidåkningssekvenser. Istället för att hålla kameran vanligt horisontelt så höll jag kameran vertikalt...finns det något sätt att vända rätt filmerna på i Imovie eller annat program??
Tacksam för hjälp

När jag drar en ljudbok (nerladdad) med flera kapitel från Finders downloads till iTunes så dubbleras varje kapitel. Vad gör jag för fel??

Hur gör jag säker bortagning av Ipod Shuffle den dyker inte upp i Finder. Ligger endast kvar några sekunder på skrivbordet.
1) Är detta ett problem eller ska jag bara rycka ut den ur USB kontakten?
2) Hur gör jag säker bortagning?
3) Varför dyker inte enheten upp, ska det verkligen vara så?

tacksam för hjälp!

1