Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
björken

björken

Medlem
  • Plats Falun
  • Sysselsättning Driver egen reklambyrå, jobbar dagligen med mac, driver en foto och dansstudio, använder mac för reklamproduktion, foto och musik i studion.
  • Registrerad 2010-01-23
  • Senast aktiv 2018-05-29
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen björken har skrivit i forumet.

Ursprungligen av keptang:

Går det inte att klicka Edit och sen dra i den ordning man önskar? Som man visar här; http://www.amsys.co.uk/2014/01/customise-orde...

Använder inte själv inbyggda mail-appen så kan inte kolla här.

Det funkar superbra. Ensam är inte alltid stark. Tusen tack !!!!

Ursprungligen av keptang:

Skapa mappen Gruppbokningar på IMAP-servern, inte lokalt på datorn. Då kommer den dyka upp på alla enheter som använder samma IMAP-konto.

Funkade klockrent, tack!!!

Vet du ur man ändra ordningen på mailkonton i sin iPhone också. Jag ahr 6 olika mailkonton och skulle vilja ha bokningsmailen överst av alla konton. Verkar inte gå att flytta om dem

Hej.

Vi har en restaurang som har en mailadress [email protected].

När ansvarig kollar inkommande mail i inkorgen har hon skapat en mapp i sin epostklient i sin macbook som heter "Gruppbokningar" dit hon flyttar gruppförfrågningar som kräver åtgärd.

Hennes problem är att när hon öppnar mailen i en annan dator på restaurangen så finns inte mappen "Gruppbokningar" i denna dator.

Jag har försökt läsa på https://support.apple.com/sv-se/guide/mail/ma... men får inte till det.

Under kontoinformation i för respektiva mailkonto finns en flik "prenumerationslista".

Jag vill aktivera mappen "Gruppbokningar" som hon skapat så att den kommer upp i prenumerationslistan så att den går att "Kryssa i".

Om jag fattat saken rätt så ska denna mapp sedan komma upp i alla enheter där jag kryssat i denna.

Är det möjligt eller har jag missuppfattat funktionen ?

Jag har en excelfil med över 1000 mobilnummer som jag vill skicka sms till. Jag har ett abonnemang där jag kan skicka 5000 sms per månad som jag tänkte nyttja till detta.

Det finns ju appar som man skapar listor i sin iPhone men då måste jag få över numren från Excel till kontakter. Någon som vet hur man gör detta enklast?

Eller är det smartare att skicka sms direkt från min macbook. Finns en app som heter "Text 2 Group" men jag vet inte om den löser mitt problem. Hur gör jag enklast. Är inte så bra på detta

Tar ödmjukt emot all hjälp jag kan få

Ursprungligen av barbapappa_86:

Gissningsvis 349:-/mån förutsatt att han har det:
http://www.99mac.se/artikel/5304-spotify-busi...

Jepp 349 kr/ mån kostar det ...

Ursprungligen av bjorsi:

Skapa inte ett nytt nätverk med Expressen. Har du tillgång till en mac? Ladda annars ner appen Airport-verktyg på iPaden. I denna app kan du ändra inställningar för expressen, där väljer du att expressen ska utöka ditt nätverk.

Yes!!! När jag utökade nätverket så funkar det. Nu kan jag välja min AE i kontrollcenter på iPaden. Nu funkar det !! Tack för hjälpen alla. Kom förbi Restaurang Sajvva i Malmö så bjuder jag på en öl .)

Ursprungligen av barbapappa_86:

Använd AirPlay istället:
https://support.apple.com/sv-se/HT202192

Tack det låter som det är värt att testa! Men innan jag kan göra det så måste jag ju få igång min Airport Express som en egen enhet. Jag testade att nollställa den och skapa nytt nätverk men då väljer datorn detta nätverk automatiskt vilket innebär att jag tappar mitt ordinarie WiFi. Jag vill ju köra mitt vanliga WiFi men endast streama ut musik via Airplay till Airportexpress enheten. Knepigt det här och klockan tickar ....

Ska öppna en restaurang på lördag och har smått panik över att få igång spotify från min iPad mini trådlöst till en Airport Express inkopplad till ljudingången på förstärkaren. Jag är usel på iPad ska jag erkänna. Jag har kört airfoil och spotify för några år sedan men endast på macbook pro och det funkade bra. Hur fasen gör jag?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Enligt Prisjakt så finns det en hel del skärmar som drivs med 12V.

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=393#rpa...

Så enkelt var det. Nu gäller det bara att hitta den 20-23" men högst upplösning och som drar minst med ström

Tusen tack!!

Jag har just köpt en husbåt och vill kunna sitta och jobba där emellanåt. Båten har solceller och 3 st 12 volts batterier. Nu har jag löst problemet med ström till min MacBookPro 15" (tack Jesper). Nästa nöt att knäcka är hur man driver en dataskärm med 12V. Är det någon som vet om Apples skärmar drivs på 220 V eller 12V. Det finns ju ingen utvändig trafo så jag antar att det är 220V som gäller.
Ett alternativ som jag läst på ett Forum är att köpa Andersson TV som har en utvändig 220V-12V trafo. Den kan köras som datorskärm och är Led, och drar lite ström. Men upplösningen är ju inte i närheten av en Appleskärm. Det behöver ju inte nödvändigtvis vara en Appleskärm men en Dataskärm som kan drivas med 12V är ju att föredra framför en LED TV.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Nej, men det finns ju andra leverantörer/tillverkare, t.ex de här:
http://www.hittabatteri.se/bil-laddare-12v-18...
http://www.hittabatteri.se/bil-laddare-12v-16...

Tusen tack Jesper. Exakt vad jag letade efter. Har beställt en nu

Jag har just köpt en husbåt och vill kunna sitta där och jobba ibland. Båten har solceller och 3 st 12V bilbatterier. Problemet är Apple inte har någon billaddare för 12V. Läser man på 220V laddaren så ger den 16,5 V in i datorn. Jag behöver alltså hitta någon omvandlare från 12 volt - 16,5 volt. Någon som har en smart lösning på detta?

Ursprungligen av MatsOlov:

Kanske denna.
djay

Hej!
Har nu köpt Djay och kört det en kväll. Det är verkligen schysst. Syncfunktionen är perfekt och sååå bra att man ser I tunes som det ser i med samma gränssnitt.

Maila kontonummer för hittelönen

/Eric

Tack Thomaz......Jo så är det nog. Kollar man på skärmdumpen på programmet så finns det en symbol för headphones så det är nog inga problem. Men som sagt ... jag vill först checka av infall det skulle finnas någon smart lösning inom ramen för iTunes. Annars kommer jag nog att köpa en version av djay och testa för det var rätt billigt.

Det jag gillar med djay är att det verkar behålla gränssnittet för iTunes så man känner igen sig. Jag hatar den svarta bakgrunden till spellistorna i Torq och Traktor. Totalt värdelöst.

Men jag avvaktar lite till ifall någon kommer upp med en ny okänd plugin till iTunes.

Tack för tipsen. iMic verkar intressant men frågan är om det löser bara halva problemet. Med denna inkopplad så kan jag få både ljud ut (line out) och samtidigt få ljud till ett par headphones som jag fattar det. Men .... det känns osäkert/oklart hur jag inne i iTunes ska kunna styra ljudet till headphones samtidigt som jag kör ljud ut på dansgolvet. I rena DJ program som Traktor, Torq, djay så finns ju en symbol för headphones och när du aktiverar den så styrs ju ljudet till utgången för headphones och du kan lyssna på en låt samtidigt som du kör ut ljudet på dansgolvet.

Ska detta funka till iMic / iTunes krävs troligen en Plug In men jag börjar ana att det inte finns någon sådan att inhandla.

Samtidigt verkar det konstigt för det skulle vara så simpelt och suveränt att kunna använda iTunes rakt av utan några extra djprogram. Det är inte alla som har behov av att loopa och scratcha eller pitcha ner tempot. Det handlar mer om att läsa av dansgolvet och välja rätt låt för ögonblicket.

Fasen vad jobbigt det är när man inte kan nöja sig med de lösningar som finns utan alltid vill hitta egna optimala lösningar ...hehe

Någon som känner till en plugin som löser problemet ?