Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
GustafMA

GustafMA

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Min relation till Mac: alltid intresserad, aldrig övertygad.
  • Registrerad 2010-02-07
  • Senast aktiv 2021-11-06
  • Antal inlägg 880

Foruminlägg

De senaste inläggen GustafMA har skrivit i forumet.

Ryssland är inte ett land där det spelar någon roll vad användarna tycker. Jag är övertygad om ledningen att Ryssland, i likhet med den i Kina, älskar tanken på att slänga ut såväl Google som Apple och tvinga på folk ett inhemskt, totalkontrollerat alternativ. Att Kina idag är på god väg att etablera ett sådant alternativ med Huaweiklustret och WeChat som bas är uppenbart. Jag är mer tveksam till om Ryssland förmår det, men omöjligt är det inte.

Jag gillar Epics angrepp på oligopolet, även om jag tror att de kommer torska i slutändan. Men Facebook skall bara ha. Om det är något som Facebook ogillar och gråter krokodiltårar över har det mitt fulla stöd, oavsett vad det är och vem avsändaren är.

Han var även huvudansvarig för den odödliga macklassikern Sim Göteborgare:
https://www.99mac.se/forum/t/71633-finns-sim-...

Jag är benägen att hålla med moderatorn. Det här forumet är helt enkelt inte kapabelt att ha en saklig diskussion i frågan. Lika bra att strunta i det. Jag köpte själv en mac för ett tag sedan efter typ två decennier utan och lekte ett tag med tanken att skriva ett inlägg där jag tar upp vad jag gillar och ogillar med den jmfrt med pc, men insåg snabbt att det helt enkelt inte går utan automatisk pajkastning här.

Däremot är det direkt löjeväckande att hänvisa till någon avdelning för "datorkrig" på något yttre forum. Det förutsätter att intentionen var att ha just ett datorkrig. Stäng tråden och konstatera att stora delar av publiken inte är mogen temat.

Utmärkt initiativ. Första nya tjänst som jag använt på år och dag. Bra jobbat.

Har den här några smarta egenskaper? Om inte, vad skiljer den från vanliga handhållna trådlösa dammsugare av Dysontyp? Priset?

Intressant. De har rätt i att email har stagnerat i evigheter vid det här laget. @Zop Du får gärna komma med lite synpunkter på hur det funkar för dig när du använt det ett tag.

Jo, det köper jag. Men du kan lösa det ändå. Jag sorterar mina kontakter i olika grupper: Fru, barn, föräldrar och syskon, övrig släkt, vänner, bekanta, chef, kollegor, affärsbekanta samt alla andra. Dessa grupper får alla olika signaler och sedan olika regler när genomringning ifrån dem är tillåten. Har c:a 750 kontakter i min telefonbok och det funkar hyggligt. Jag använder två simkort för att ha ett jobbnummer och ett privat nummer som jag kan ge ut som det är lämpligt, men regler för vem som får ringa när och hur det låter är inte avhängiga av vilket simkort som är aktivt för ett givet samtal.

Kan du inte binda olika signaler till olika nummer oavsett vilket sim de ringer till?

Vad har du för anledningar att tro att massiva integritetskränkningar från teknologikonglomeratens sida inte är högst medvetna utan handlar om "slarvig programmering"?

Jag får ge Apple en applåd. Intel/AMD-duopolet på 86-arkitekturen har varit en av de längsta surdegarna i datorindustrins historia. Oerhört trevligt att se den enorma krigskassa Apple arbetat upp gå till något så intressant som att utmana detta isf bara till mer emoijs.

Jag sparade en gång en mycket avsevärd summa pengar - antagligen mer än jag och mina barn sammanlagt kommer ge ut på elektroniskt skräp över våra respektive livstider - genom att få skatteverket att ge med sig sedan jag skickat dem en inspelning av ett förhandsbesked från en av deras egna handläggare som jag spelat in under ett telefonsamtal. Har även haft stor nytta av det i affärssamtal för att belägga vad som egentligen sagts, av vem, vid vilket tillfälle. En fullkomligt fundamental funktion i ett kommunikationssystem avsett för något annat än rent personliga kontakter.

Jag utgick ifrån att detta var ett aprilskämt som 99:s trasiga postbot lyckats hålla på för länge.

Ursprungligen av joakimo:

Har varit sugen ett tag på att köpa en kamera för de stunder när jag inte vill släpa med mig en fullformatskamera men ändå vill ta lite bilder ibland med bra kvalitet. På slutet velade jag mellan en Fujifilm X100F och Ricoh GR III, men valde till slut Ricoh mest pga den mer kompakta storleken.

Denna kamera kommer väl till hand på diverse resor och gatufoto när man inte vill skrämma omgivningen med en stor klump.

Mycket intresserad av dina intryck av den när du haft den ett tag. Har funderat på GR3 rätt länge, men inte kommit till skott för att jag har för mycket fotoprylar ändå. Men som gatukamera skall den vara fantastisk.

Kul. Xiaomis robotdammsugare är med marginal den mest användbara teknikpryl jag köpt på två decennier. Blir fint att kunna gå dit och klämma på nya modeller.