Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Lennarthak

Lennarthak

Medlem
  • Plats Luleå
  • Sysselsättning Friluftsliv, journalist
  • Registrerad 2010-02-21
  • Senast aktiv 2015-11-01
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen Lennarthak har skrivit i forumet.

1

Ja, har flera gånger startat om datorn och högtalaren som även resetats. Efter att ha både uppdaterat och startat om Time Capsule löste sig problemet. Jag trodde att Time Capsule uppdaterades automatiskt.

Har en Airport Time Capsule som fungerar utmärkt som router för mitt trådlösa nätverk hemma. Med ett undantag. Den får inte kontakt med min Loewe Airspeaker. Den fick det tidigare, men inte sedan ett halvår. Har testa högtalaren i annat nätverk, och då fungerar den. Den fungerar även via kabel hemma hos mig. Men inte trådlöst.
Ett kort tag syns den i listan för enheter för ljud, sedan försvinner den.

Är det någon säkerhetsinställning i Time Capsule som behöver ändras?

Har köpt en nu Mac mini och har börjat använda iCloud. Det fungerar bra mellan Macen och iPhonen när det gäller nya kontakter och kalenderuppgifter. Men jag lyckas inte synkronisera alla gamla kontakter och inte kalenderuppgifter som infördes innan jag startade nya datorn och iCloud. (Undantag: det fåtal gamla uppgifter jag har i min Google-kalender har synkats in i iCal, men inte sånt som jag skrivit in i ICal i min gamla dator och tidigare synkats med iPhonen, eller skrivit in direkt i iPhonen.)
Det lustiga är att rätt många kontakter har synkats in i nya macen, men inte alla.
Jag har försökt hitta något i iTunes men där står det bara att kontakter och kalender är synkroniserade. Jag har genomfört säkerhetskopiering mellan iphonen och macen.

Tack för era inlägg. Iphonen dyker inte upp iMovie, bara i iPhoto. Det finns inte någon annan kamera att välja på än datorns kamera. Jag har löst det genom att kopiera över filmerna från iPhoto.

Iphoto fungerar automatiskt så bilderna är inget problem. Problemet är filmerna. Jag försökte uppdatera IMovie, en uppdatering som bland annat ska fixa att vissa kameror inte automatiskt ansluts, men min Macbook är för gammal för den uppdateringen.
När jag väljer "importera från kamera" ser jag bara min egen nuna framför datorns kamera.

När jag ansluter iphonen till macen kommer det inte upp någon importruta eller annan möjlighet att importera filmerna till iMovie.
Har iMovie 09 (8.0.6). Det har fungerat tidigare.

Tack för tipset, jag går vidare och prövar detta.

Min Iphone 4 vill inte parkoppla med min MacBook, och inte med mina nya hörselskydd med bluetooth. Macen hittar telefonen, men telefonen vill inte kännas vid macen. Hörselskydden hittar ingen enhet att parkoppla med. Vad är problemet och hur löser man det?

Jag har en 3G 1,5 år gammal
OS X 10.5.8

För att få internetdelningen av fungera måste jag synka telefonen via Itunes varje gång jag ska surfa. Känns onödigt omständigt.
Vad kan det bero på, och kan det undvikas?

Efter synkronisering via Itunes så fungerar telefonen som modem igen. Tack för era tips.

Jag har prövat att starta om och det hjälper inte.
Ska testa de andra förslagen.

Plötsligt fungerar inte iPhonen som modem till datorn.
I nätverksinställningar får jag felmeddelandet "kabel ej ansluten", trots att den är det och att synkronisering fungerar som vanligt. Har för säkerhets skull testat flera kablar.
I iPhonen är Internetdelning påslagen. Har fungerat problemfritt tidigare.

Vad är problemet? Hårdvarufel?

1