Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
nikkotikko

nikkotikko

Medlem
  • Plats Enköping
  • Registrerad 2010-03-05
  • Senast aktiv 2011-10-18
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen nikkotikko har skrivit i forumet.

1

Felet var mycket riktigt att inställningen under "Hämta nya data" var satt till Manuellt, ändrade detta till "Varje kvart" och då poppade mina test-mail upp som notiser efter en kvart! Vet inte om jag tidigare satt den inställningen till Manuellt för att spara batteritid! Helst skulle jag vilja få mailnotiserna i realtid och inte som nu 15 minuter senare (teoretiskt) än man fått själva mailet men detta är betydligt bättre än att behöva öppna mail-appen för att kolla i alla fall!

Får du mailen så den piper och sen får du gå in i mail-appen eller går du in i mail-appen och då kommer mailen?

Jag måste öppna mail-appen för att kunna ta emot mailen.

Gick in i "Inställningar", "E-post, kontakter, kalendrar", "Hämta nya data", "Avancerat" och där hade jag 3 poster, iCloud samt mina 2 mailkonton. Vid iCloud fanns det 3 alternativ (Push, Hämta samt Manuellt) och här var Push valt, vid mailkontona fanns bara Hämta och Manuellt som alternativ och Hämta var det som var markerat. Det kanske har med detta att göra att jag inte får notiser om mina mail?

Tack för ditt svar Cokey!

I nuläget har jag två mailadresser inlagda i luren och Mail aktiverat i Notiser, trots detta får jag inga notiser vid mail till dessa adresser. Det var därför jag undrade om det har något att göra med inställningarna i iCloud för överst där finns ett alternativ som heter E-post som jag i nuläget inte har aktiverat. Försöker jag aktivera denna så ber den mig alltså att skapa en @me.com-adress innan jag kommer vidare, det finns bara Skapa eller Avbryt som alternativ och det var därför jag undrade om man måste skapa denna @me.com-adress för att kunna få notiser om mail?

Men du menar alltså att E-post inte behöver vara aktiverat i iCloud-inställningarna för att man skall kunna få notiser om mail? Har du i så fall någon teori om varför jag inte får dessa notiser trots att jag har Notiser för mail aktiverat? Jag får andra notiser som SMS, Aftonbladets Breaking news osv! Jag kan gå in i det ordinarie mail-appen och läsa mailen men det hade varit trevligt att få notiser om mail utan att behöva öppna den appen!

Jag testade nu att skicka mail till mig själv för att se om det kommer några notiser vilket det inte gör, däremot om jag öppnar den vanliga mail-appen först så dyker mailen upp i Notiscenter. Tycker det verkar suspekt att man måste öppna mail-appen först för att kunna se mailnotiserna, vad är meningen med att se notiserna först efter att man redan varit inne i mailprogrammet? Jag kanske har missuppfattat det hela men jag trodde man skulle få en notis om att man har mail så att man därefter kan kolla mailen. Eller beror detta på att det är väldigt lång fördröjning innan notiserna dyker upp? Har väntat ca 15 min utan att de dykt upp!

Senast redigerat 2011-10-18 10:22

Fråga ang notiser for mail.

Jag skulle gärna vilja få notiser för mina mail men när man går in i iCloud och ska aktivera detta så vill luren att man skapar en @me.com-adress och då är min fråga om det bara går att ta emot mailnotiser till en @me.com-adress?

Jag vill få notiser om mail på min vanliga @telia.com-adress eller @hotmail.com-adress och inte till en @me.com-adress som jag ändå aldrig använder eller får något mail på.

Eller fungerar det som så att man kan lägga in fler mailkonton för notiser efter att man har skapat den här @me.com-adressen? Jag förstår inte riktigt vitsen med att skapa ännu ett mailkonto när man redan har fungerande såna?

Blir tacksam om någon kan förklara detta!

Hej igen och tack för svaret frazze!

Jag tolkar ditt svar som att allt är i sin ordning och att man skapar undermapparna under brevlådan TELIA SE istället för under inkorgen som det var i Outlook Express då!

Har ytterligare en fundering, när jag loggar in på mailkontot via Telias webmail och raderar ett mail så raderas det även i datorn, det ska väl säkert vara så men det känns lite oroligt att ha en massa viktiga mail som ifall servern går sönder försvinner för gott! Kan det hända och behöver man oroa sig för det?

Finns det någon inställning som gör att mail stannar kvar i datorn även om det raderas på servern?

Undrar också hur mycket det får plats på mailservern? Du skriver att det inte är några problem med 6000 mail på servern! Har för mig att jag en gång tidigare har fått rensa inkorgen via webmail för att den var full och då hade jag ändå inga arkiverade mail som låg på servern.

Hej!

Detta blir mitt första inlägg här så snälla ha överseende om jag postar det i fel kategori eller om ni tycker att svaret redan finns på forumet, jag har sökt men inte hittat!

Har precis gått från PC till Mac och har fått problem med mail-inställningarna. Jag har senaste versionen av Snow Leopard och Telia som internetleverantör. På deras guide Guider - Konfigurera e-postkonto Apple Mail (Mac) står det exempelvis att man skall välja kontotyp POP men det alternativet fanns inte på min dator den ställde in allt själv i en kontotyp som heter Telia SE IMAP.

Det verkar inte riktigt som om den funkar som den ska, det går exempelvis inte att skapa brevlådor/undermappar i Inkorgen, när man försöker göra det så vill den bara skapa dem under en mapp/brevlåda som heter TELIA SE . Jag vill ha mina undermappar under Inkorgen. Har en importmapp med över 6000 mail i olika undermappar som jag väntar på att föra över till undermappar under Inkorgen där jag är van att ha dem.

Jag misstänker som sagt att det är något med POP och IMAP som ställer till det för mig men jag förstår inte hur man skall kunna ändra kontot som nu alltså är IMAP till POP istället?

Kan tillägga att jag satt och väntade över en timme igår kväll på Telias supportchatt bara för att få beskedet att jag måste ringa deras Premiumsupport för 19 kr/h om jag ville ha hjälp med detta! Så kan någon vänlig själ här på forumet hjälpa mig blir jag hemskt tacksam!

1