Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Tomten2010

Tomten2010

Medlem
  • Registrerad 2010-12-25
  • Senast aktiv 2020-10-07
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen Tomten2010 har skrivit i forumet.

Nu tror jag att jag fått överföringen fungerar så bra den kan bli här.

I veckan blev telefonens minne helt fullt och jag har helt enkelt blivit tvungen att föra över bilder och ta backup innan jag rensar bort lite (läs många) bilder.

Att ta backup krånglade ungefär lika mycket som vanligt, men efter ett par dagars misslyckade försök så var backup med hjälp av iTunes ändå gjord till min PC. Har fått en gammal dator med snabbare USB och det var till den jag nu lyckats föra över bilderna till.

Det som verkar ha varit lösningen är tre saker.

1. "Överför till Mac eller PC" har jag i iPhonens inställningar för bilder ändrat från "Automatisk" till "Behåll original". Det innebär att jag får HEIC-filer istället för jpg-filer på datorn. Överföringarna bröts inte alls lika ofta som förr, och aldrig på grund av "Ett okänt fel uppstod (-54)". Återstår att se om min dator gillar/klarar HEIC-filer eller inte.

2. Det tar fortfarande lång tid innan PC'n ser innehållet på iPhonen, men låter jag sedan bli att göra annat (surfa, använda andra program med mera) samtidigt som överföringen pågår så är överföringarna hyfsat stabila. Får några meddelande om tappad kontakt och att storleken inte kan avgöras då och då.

3. En katalog i taget! Använder Windows 10 och utforskaren för att föra över en katalog i taget. Att försöka sig på två eller fler fungerar inte. Datorn visar då snabbt ett felmeddelande om att "En enhet som är ansluten till datorn fungerar inte" eller liknande.

Jag har inte installerat iTunes på den dator jag gör bildöverföringarna med och nu efter några dagars katalogkopierande så är mina drygt 40.000 bilder och cirka 1000 videos kopierade till min "nya" PC. Så överföringarna av mina bilder är gjorda. Det jag nu har kvar är att försöka hitta något smidigt sätt att radera de bilder och videos jag vill ta bort från min Iphone. Googlat lite snabbt utan att hitta någon lösning än. Återkommer väl med en ny tråd om raderande om jag inte hittar hur man gör.

11 dagar har gått och alla kontakter är kvar i klockan.

carlsson - Det är lugnt.

kenjon - Ska komma ihåg det i framtiden. Då det tog några dagar att gå igenom alla telefonnummer, och då även se till att alla innehöll (0), så är jag inte jättesugen på att nu ta bort (0) från alla nummer. Just nu bara glad att det fungerar som det ska.

Alla kontakter finns nu i klockan!

Lade under några dagar till +46 framför alla nummer och såg till att formaten med en nolla inom parentes blev rätt. Ingen skillnad i klockan. Gjorde en nollning av synkroniseringsdata. Ingen skillnad. Startade om telefon och klocka. Ingen skillnad.

Tog en närmare titt i telefonens Kontakter på sista kontakten på bokstaven S som klockan visade. Såg inget konstigt. Kollade på första kontakten som inte fanns med på klockan, även denna på bokstaven S. Den såg helt ok ut. Telefonnummer, mailadress och den egentagna bilden för kontakten såg ut som för vilken kontakt som helst.

Bara för att testa tog jag bort den egentagna kontaktbilden och ersatte den med telefonens vanliga gråa cirkel med initialerna i. Då rasslade det till i klockan och alla kontakter från A-S, men även S-Ö dök upp i klockans Kontakter.

Är kanske för tidigt att ropa hej, men under några dagar så har faktiskt klockan behållit alla kontakter. Verkar som att bara för att klockan inte gillade en kontaktbild så valde den att inte låta den och de efterföljande kontakterna synkroniseras från telefonen. Väldigt märkligt sätt av klockan att hantera det hela. Jämför med att du gör en Träning på klockan i form av en utomhuscykling på 75 kilometer eller liknande. Inte slutar klockan helt att ta in puls, GPS och rörelsedata efter 42 meter bara för att den just under den sekunden inte fick någon GPS-position. Givetvis fortsätter den kontinuerligt att lagra den puls och rörelsedata den får och när GPS-datan återkommer så lagrar den också.

Nåväl. Jag är fortfarande riktigt nöjd med min AW3/42mm. Kanske ytterligare något mer nöjd nu när jag kan se vem som ringer.

Tack för hjälp, tips och stöttning!

Tack för sympatin.

Jag gör som så att jag lägger till ett +46 framför alla nummer som finns i iPhonen. iCloud eller andra enheter använder jag inte, men synkning till iTunes (Windows 10) ska jag se till att göra när alla nummer är ändrade.

Problemen fortsätter som tidigare. Förra veckan var hela kontaktlistan i klockan tom. Detta innebar att endast nummer visades när jag fick samtal eller meddelanden. Precis som tidigare så nollställde jag synkroniseringsdata och efter en stund fanns det kontakter från A till en bit in på S i klockan. Höll i sig i några dagar, sedan i början av denna veckan var kontaktlistan i klockan tom igen.

Precis som tidigare så nollställde jag synkroniseringsdata och efter en stund fanns det kontakter från A till en bit in på S i klockan igen. Resten av S till Ö var längesedan jag såg i klockan. Har aldrig någonsin kontaktat Apples support men känner att det nog är dags att göra det. En stor anledning till att jag har klockan är ju för att jag önskade se vem som ringde utan att behöva fiska upp telefonen.

Är annars fortfarande nöjd med klockan. Sällan jag missar samtal eller andra telefonhändelser numera.

Uppdatering: Det har blivit sämre.

Igår ringde en person som jag mycket väl vet finns inlagd i kontakter och som visats med namn tidigare. Igår visades bara numret. Kollade i klockans telefon-app och i kontakter och kunde konstatera att nu finns det bara kontakter från A till en bit in på E i klockan. Under "Senaste" i klockans telefon-app var det bara tre (3) av cirka hundra samtal som visade namn på uppringaren. I klockans app för meddelanden visas en majoritet meddelanden med endast telefonnummer.

Har precis tryckt "Nollställ synkroniseringsdata" i telefonens Watch-app under Allmänt/Nollställ. Får se om det blir bättre och håller i sig denna gången. Förra gången jag gjorde detta (se inlägget ovan) såg det bättre ut efteråt, men bara i en vecka eller så. (3,2 GB tillgängligt, 1,6 GB används.)

Googlar man så verkar det tyvärr vara mer än klockan som haft detta problemet under lång tid.

Har nu gjort en "Nollställ synkroniseringsdata" (watch-appen på telefonen under allmänt/nollställ). Startade sedan om telefon och klocka. Nu ser det nästan ut som innan jag lade till +46 på kontakten som bara visade nummer. Det vill säga kontakten som jag lade till +46 för ses fortfarande med nummer istället för namn på klockan, övriga ses nu med namn igen. Att det bara nästan ser ut som innan beror på att snabbsvaren på just "+46-kontakten" har engelska snabbsvar i meddelande på klockan. Övriga svenska.

När jag under felsökningen knappade runt en del så upptäckte jag en annan sak som kändes konstig. Klickar jag på telefon-symbolen på klockan och sedan i dess meny på kontakter så visas kontakterna i bokstavsordning. I mitt fall från A till S. Men inte alla kontakter på S. Kontakter på T - Ö finns inte med alls. Finns det ett max antal kontakter som klockan klarar av? Nu har jag hittills aldrig startat ett samtal med hjälp av klockan, men det känns märkligt att de sista femtiotalet kontakterna inte visas på klockan.

Uppdaterade min iPhone7 till iOS 13.4.1 och Apple Watch 3 till 6.2.1 nu i veckan. Efter detta så fick klockan fått för sig att visa en persons telefonnummer i stället för namn när jag får ett SMS eller samtal av denne. Övriga som ringde eller SMS:ade visades namn för. Googlade hittade lite, bland annat här på 99mac, om liknande problem på andra apple-enheter.

Ett tips jag läste var att lägga till +46 framför kontaktens telefonnummer i telefonens Kontakter. Gjorde detta i telefonen för kontakten som krånglade. Startade om telefon och klocka för att se om klockan ändrade personens nummer till namn. Det gjorde den inte. Vad som hände var istället att fler meddelande nu visade personers telefonnummer istället för namn! Vad i hela friden...

Så förut så visades en persons telefonnummer istället för namn. Nu visas under meddelande på klockan 11 av totalt 26 meddelande telefonnummer istället för namn. Telefonen visar som vanligt namn som den ska.

I appen Watch på telefonen under kontakter (och Telefon) är "Spegla min iPhone" förbockat. Vad har jag nu missat?

Edit: Nu ser jag att snabbsvaren till den som jag lade till +46 framför är på engelska först, sedan svenska. När jag får SMS från andra nu så står det riktigt med namn på klockan när meddelandet kommer. I meddelandelistan står dock nummer. Den jag lade +46 framför står med nummer både när meddelandet kommer och i listan över meddelanden. Ser ok ut i telefonen för alla.

Senast redigerat 2020-04-11 17:40
Ursprungligen av ulan99:

Jag skulle prova med att skapa mer utrymme på telefonen, kanske genom att radera appar eller liknande. Sedan skulle jag börja att försöka ta den största filen och arbeta mig neråt i storlek.

Snabbgooglade lite och hittade nedan. Har du sett det?

iTunes on your computer is outdated.
Lack of space on your iPhone can also raise iTunes error 54
You updated iTunes recently and the update is not installed properly.
Third-party security software on your PC might prevent iTunes from performing its task.

https://drfone.wondershare.com/iphone-problem...

Tackar för input!

Har rensat appar allt efter som det blivit platsbrist på telefonen. Minns inte om min 3GS krånglade lika mycet, men problem att föra över bilder från iPhone till dator har jag haft i många år. Enklaste sättet att få mer plats ledigt på telefonen borde nu vara att ta och flytta de största video-filerna från telefonen till datorn.

Utan att starta iTunes så testade jag att föra över videos från telefon till dator igår. De tre största filerna i katalogen 139APPLE fungerade bra! Sedan var det stopp. Provade sju åtta gånger med den fjärde största i 139APPLE och några gånger med den största i 138APPLE utan framgång.

Har sett att inte bara vid överföring tappas kontakten med telefonen. När jag bläddrade omkring i katalogerna på telefonen så tappades ibland kontakten med datorn.

Gjorde igår alla OS-uppdateringar som fanns till Windows 8.1.

Provat att föra över lite videos idag utan att lyckas. Fått "En enhet som är ansluten till datorn fungerar inte".

MEN!!!

Hittade för en liten stund sedan en typ av app jag i många år då och då letat efter. En app där man via wifi direkt utan omvägar kan kopiera bilder och videos från telefon till dator! Vågar inte ropa hej än. Har bara fört över fyra MOV-filer och en mp4-fil hittills. De fungerar att spela upp på datorn med VLC, så kanske kanske så är jag något på spåren.

Appen gör att telefonens bilder och videos blir åtkomliga i en webläsare på en dator som befinner sig på samma nätverk som telefonens wifi är anslutit till. Vill jag ladda över flera videos åt gången så skapas en zip-fil på datorn med valda videos. Första filen med 100 videos blev korrupt. Såg konstigt ut när den förde över videos. Började på -0% och fortsatte efter -100% . Den andra zip-filen med fem videos fungerade bättre då alla videos klarade av att visas i VLC.

Jag har i appens inställningar valt att behålla filnamnen. Finns ett val att konvertera (reencoded) bilder till JPEG. Får se om det krävs för bilderna sedan.

Just nu laddat över video #800 - #872. Gick inte så bra. Visades minusprocent över 100% och zip-filen blev korrupt. Nästa på 23 videos blev dock helt ok. Har inte provat att föra över bilder än men jag hoppas att det kanske går att lösa detta.

Första programmet jag hittat. Finns troligen bättre, mindre buggigare och enklare appar.
https://apps.apple.com/us/app/wifi-photo-tran...

iCloud är inget för mig. Vet inte om det är min telefon eller min PC som är problemet vid överföring men ska försöka göra ett försök med överföring av bilder till en lånad dator. Återkommer med det resultatet när test är gjort.

Har eller använder inte iCloud. Inte vad jag vet i alla fall. Är inte helt enkelt alla gånger att ha koll på vad man automatiskt tackat ja till när det gäller telefoner och annat som är anslutet till nätet. Hoppas det finns en enkel och gratis lösning på att få bilderna från telefonen till datorns hårddisk (och dess tre backuper) utan att behöva mellanlanda på en massa olika teknikföretags servrar ute i världen.

Lång historia kort:, Min iPhone7 har svårt att kopiera bilder från telefonen till min PC med OS Windows 8.1.

Små filstorlekar, upp till cirka 4Mb fungerar oftast bra när jag använder Utforskaren, medan större filer oftast får problem. Kopieringen avbryts och meddelande "Det går inte att nå enheten" visas. Får dessutom ofta i iTunes felkoden "iPhone-enheten "iPhone" kan inte synkroniseras. Ett okänt fel uppstod (-54)."

Lång historia lång: Mitt senaste försök igår.
iTunes 12.10.5.12
iPhone7 iOS 13.3.1. 256 GB

286 låtar, 2,63 GB
37526 bilder, 198,13 GB
185 appar, 9,79 GB
Dokument och data 14,58 GB
Ledigt 4,10 GB

1. Startar om PC.
2. Startar om iPhone.
3. Högerklickar iTunes och väljer "Kör som administratör".
4. Väckt iPhone7 ansluts till PC med lightning -> USB
5. Startar Utforskaren. Ingen iPhone7 syns i Utforskaren, däremot i iTunes.
6. Drar ur lightningkontakt.
7. Pluggar i lightningkontakt, iPhone syns i Utforskaren.
8. Klickar på "iPhone" i utforskaren, "Den här mappen är tom visas."
9. Kollar i iTunes, Felmedelanderuta "iPhone-enheten "iPhone" kan inte synkroniseras. Ett okänt fel uppstod. (-54)".
10. Efter sju minuter (kan ibland vara länge än så här) syns "Internal storage" i Utforskaren. 3,00 GB ledigt av 238 GB.
11. Klickar på "Internal storage", mappen DCIM syns.
12. Klickar på mappen "DCIM" och katalogerna 100APPLE till och med 139APPLE syns.
13. Klickar på mappen 139APPLE som öppnas och filerna börjar visas.

Så långt är det mesta väl. Sedan gäller det att smyga sig försiktigt på filerna...

14. Väljer visa detaljerad lista och sortera på storlek.
15. Markerar filer med storleken 1 kB upp till 1000 kB. Copy.
16. Öppnar en utforskare till och och skapar en mapp på C: som jag döper till 139APPLE.
17. Går in i den nyskapade mappen och kör paste. Totalt 89 filer kopierade.

18. Markerar filer med storleken 1000 kB upp till 2000 kB i Utforskaren för iPhone. Copy.
19. Går in i mappen på C: och kör paste. Filer kopieras.

20. Markerar filer med storleken 2000 kB upp till 3000 kB i Utforskaren för iPhone. Copy.
21. Går in i mappen på C: och kör paste. Filer kopieras.

22. Markerar filer med storleken 3000 kB upp till 4000 kB i Utforskaren för iPhone. Copy.
23. Går in i mappen på C: och kör paste. Filer kopieras.

24. Markerar filer med storleken 4000 kB upp till 4300 kB i Utforskaren för iPhone. Copy.
25. Går in i mappen på C: och kör paste. Filer kopieras. Totalt 263 filer nu kopierade till C:.

26. Markerar filer med storleken 4300 kB upp till 4400 kB i Utforskaren för iPhone. Copy.
27. Går in i mappen på C: och kör paste. Filer kopieras. Totalt 269 filer nu kopierade till C:.

28. Två av filerna vid senaste kopieringen var Quicktime/MOV-filer. Båda kopierades, men den ena (IMG_9161.MOV) blev 0 kB stor på C:. Inga felmeddelanden har visats vid kopiering.
29. Jämför antalet filer på C: med antalet på iPhone. Antalet är lägre på C:än de jag valt att markera och kopiera från iPhone och klistra in på C:. Det vill säga att datorn har inte kopierat alla de filer från iPhone till C: jag bett den att göra.

30. Kopierar alla filer på iPhone med storlekarna 0 kB - 4300 kB flera gånger. Får varje gång upp dialogrutan "Det finns redan en fil med samma namn på den här platsen." Väljer varje gång att inte kopiera de som redan finns. Kryssmarkerar "Gör detta för nästföljande 298 konflikter" och så vidare. Antalet "konflikter" ökar sakta för varje inklistring. Det betyder att datorn inte lyckas kopiera alla de filer jag bett den den om tidigare.

31. Markerar filer med storleken 4300 kB upp till 4400 kB i Utforskaren för iPhone. Copy.
32. Går in i mappen på C: och kör paste. Filen som var 0 kB ersätts.

33. Sorterar filerna på C: efter storlek och ser att totalt fem MOV-filer är 0 kB stora.
34. Det finns nu 315 filer på C: och 319 filer på iPhone.

35. Kopierar alla filer på iPhone med storlekarna 0 kB - 4400 kB igen, nu utan att kryssa i "Gör detta för nästföljande 318 konflikter". 318??? Finns ju bara 215 objekt/filer på C:.
36. Väljer att ersätta alla istället.
37. Fortfarande fem MOV-filer som är på 0 kB på C:.

38. IMG_9017.MOV är 0 kB på C:, 3488 kB på iPhone.
39. Kopierade endast IMG_9017.MOV. Kopierades inte trots att "Ersätt" valdes.
40. Raderade IMG_9017.MOV från C:.
41. Kopierade IMG_9017.MOV till C:, inget hände. Kopierade in igen, kopierades men blev 0 KB på C:.

Nu krånglar det på riktigt...

42. Kopierade filer med storleken 4400 kB upp till 4500 kB. Behövde klistra in två gånger för att få med alla filer.
43. Kopierade filer med storleken 4500 kB upp till 4600 kB.
44. Kopierade filer med storleken 4600 kB upp till 4700 kB. Ännu en MOV blev 0 kB. Sex stycken nu totalt.
45. Kopierade filer med storleken 4700 kB upp till 4800 kB. IMG_4761.MOV kopierades ok.
46. Kopierade filer med storleken 4800 kB upp till 4900 kB. Några JPG ej kopierade.

47. Kopierade alla filer med storleken 0 kB upp till 4900 kB. Elva stycken kopierades när jag valde att inte ersätta.
48. Kopierade filer med storleken 4900 kB upp till 5000 kB. En MOV inte kopierad. Klistrade in igen.
49. Kopierade filer med storleken 5100 kB upp till 5200 kB. IMG_9336.JPG med filstorleken 5196 kB försökte kopieras utan att lyckas.

50. Felmedelande "En enhet till datorn fungerar inte".
51. Nytt kopieringsförsök, "Det går inte att nå enheten". Kan bläddra runt på iPhone-enheten. Ser filerna i katalogen 139APPLE. Tittar jag i katalogerna 100APPLE till 138APPLE så visas i katalogerna "Denna mappen är tom".

Så här har jag haft det i flera år på samma/liknade sätt. Min iPhone 6s betedde sig likadant med felkoden "iPhone-enheten "iPhone" kan inte synkroniseras. Ett okänt fel uppstod. (-54)" i iTunes och tappad kommunikation vid bildkopiering. Från det att kabeln lighting -> USB kopplats in har det kunnat gått 20 minuter innan något, eller kanske oftast inget, visats i Utforskaren. Andra USB-kablar har provats. Andra USB-uttag har provats. Provade min 6s på annan dator med annan USB-kabel utan att lyckas.

Vill kopiera alla mina bilder från min iPhone7 till min stationära PC.

Hjälp...

Gammal tråd, men enda jag hittade med rätt ämne så jag lyfter den då jag har två snabba små nybörjarfrågor gällande de här aktivitetsringarna.

Startade idag en "Träning" i form av "Utomhuscykling" på min AW3. Cyklade några kilometer och pausade sedan träningen för intag av medhavd matsäck. Återupptog träningen och cyklade vidare.

Från start till mål, inklusive matpausen, tog det 1 timme och 16 minuter. Enligt appen "Aktivitet" på telefonen cyklade jag totalt i cirka 48 minuter. Det vill säga pausen var 28 minuter lång. (Det var gott med smörgås i solen och i lä.)

Fråga nummer ett: Varför anser nu träningsringarna i iPhone-appen "Aktivitet" att jag bara tränat i 16 minuter idag? Ser att de röda staplarna för "Rörelse" är höga under samma tid som jag hade igång "Träning" i form av "Utomhuscykling". Cyklade jag för långsamt för att min klocka skulle anse att det handlade om träning? Är det hastighet eller pulsen den går på för att skilja på "Rörelse" och "Träning"? Trodde att det räckte med att tala om för klockan att jag tränade. Inte att jag dessutom behövde röra på mig i träningshastighet. (Jag har inte automatisk start eller stopp av träning. Sköter det manuellt.)

Fråga nummer två: Kan klockan/telefonen/appen få för sig i efterhand att justera mängden "Rörelse" och "Träning"? Tror det var i fredags eller i lördags som "Rörelse" var noll större delen av dagen för att sen eftermiddag plötsligt bli drygt halvfull. (Inte dryg och halvfull. )

Ursprungligen av BlackSmp:

Så vitt som jag vet speglas inte tyst läge mellan telefonen och klockan utan är separata inställningar.

Gjorde som så att jag satte klockan i tyst läge "för alltid" efter att ha läst ditt svar. Är nog det läget som är det bästa i mitt fall. Jag har satt haptiken på högsta vibrations-läget och hoppas det fungerar. Lätt vibrering missade jag hela tiden i början om jag var i minsta rörelse.

Har koll på att notiser och annat bara kommer till ena eller andra enheten. Missade senast igår en påminnelse då telefonen var "vaken", men satt i tyst läge så att jag inte hörde den. Knappast Apples fel. Dessutom så blev jag lite senare påmind av min sambo, så det löste sig.

Har dålig hörsel och har missat massor av samtal med mera så länge jag haft en telefon. Kvittat om jag haft den i byxfickan eller jackficka och då med både ringsignal på någorlunda hög volym och vibrationen på. Hoppas nu efter att jag skaffat klockan att missade samtal och liknande minskar.

När det gäller störande plingande med mera så håller jag med er. Det enda som plingar hos mig på dagarna är samtal och sms. Det första jag fick göra med klockan var ju att stänga av alla välvilliga notiser från klockans aktivitets-app. Snacka om massa plingande och vibrerande när man är van med en eller två händelser totalt på en hel dag. Nu skulle man stå, vila, gratuleras till uppnått mål och så vidare. Säkert riktigt bra funktioner för den som vill/behöver peppas. Mindre bra för mig som mest undrade vad klockan nu ville att jag skulle göra.

Tack för alla svar!

Kan "Tyst läge" speglas från iPhone 7 till Apple Watch 3?

Anledningen till frågan är att jag i alla år använt den fysiska knappen "Tyst läge" på iPhonens vänstra sida för att på kvällen tysta min iPhone för att då inte störa sovande barn. Samtidigt har jag ändå om telefonen tyst vibrerat kunna se vad för meddelande, samtal eller annat jag fått. Men klockan jag nu använder verkar inte spegla telefonen i detta läge. Klockan behöver separat sättas i "Tyst läge".

I Watch-appen på iPhonen så finns under "Allmänt" inställningarna för "Flygplansläge" och "Stör ej". Dessa kan båda ställas in att speglas på Apple Watchen. Men jag hittar inte någon inställning för att spegla "Tyst läge".

Att ett knapptryck på klockans ikon för "Tyst läge" inte kan speglas till telefonen är logiskt då telefonen har en fysisk knapp. Men tvärtom borde väl inte vara några problem?

Det här kan tyckas vara en lite fånig fråga då jag bara, att utöver att slå om vanliga "Tyst läge"-knappen på telefonen, nu behöver aktivera funktionen separat på klockan. Det vill säga väcka klockan genom armvridning, sedan skrolla upp en gång, sedan markera "Tyst läge" på klockan. Problemet är att även om jag oftast kommer ihåg att slå på "Tyst läge" på telefonen när det ska göras, så glömmer jag sedan ganska ofta att slå ifrån funktionen. Att nu varje kväll försöka komma ihåg att slå på och sedan slå av "Tyst läge" på två prylar kommer inte göra saken lättare.

Att på kvällen istället för "Tyst läge" använda läget "Stör ej" är för mig inte ett alternativ. (Har konfigurerat detta för att användas på natten.)

Hade "Tyst läge" funnits som komplikation på urtavlan hade det underlättat lite, men det verkar inte finnas.
https://support.apple.com/sv-se/guide/watch/a...

Senast redigerat 2020-02-29 11:07

Beställde förra måndagen och paketet låg i brevlådan redan på onsdagen. På torsdagen skulle jag byta batteri men blev lite osäker på en sak när jag tittade på deras instruktionsvideos. I ena videon monterades en ny LCD-tätning och sådan ingår inte i batteri-kittet. Skickade fråga till teknikdelar som svarade igår att ny LCD-tätning oftast inte är nödvändigt. Idag bytte jag batteriet i min iPhone 7 och då jag skriver detta inlägg på den så antar jag att telefonen fungerar som den ska.

Två saker att tänka på:
1. Beställ LCD-tätningen också. Better safe than sorry.
2. Rakbladet som är första verktyget som används i deras video ingår inte i kittet. Jag tog några ”rader” från en brytkniv istället.

Var inga större svårigheter under batteribytet. Blandade lite från deras två videos. Finns en på produktsidan för batteriet till iPhone7 och en på produktsidan för kompletta batteri-kittet till iPhone7. Lossade skärmen men inte dess flatkablar. Skruvade loss metallbrickan över batterikontakten men inte tactil-enheten. Monterade ny tejp men inte ny LCD-tätning. (Blir kanske senare.)

Enligt instruktionshäftet som medföljde ska batteriet laddas ut till under 15% de fem första gångerna. Min visar 18% nu så det blir laddning om en liten stund.