Ursprungligen av rodin:

Tjena,

Jag har sökt runt lite och sett diverse trådar med lite info om detta men jag kan ju inte påstå att jag blev klokare. Finns det någon definitiv rekommendation hur man bäst tar hand som batteriet i en bärbar mac (macbook/macbook pro)?

Batterierna i mina tidigare bärbara Powerbooks har varierat i livslängd. Överhuvudtaget har jag märkt att de hållt sig på 100% ett tag för att sedan, snabbt, rasa i kapacitet.

1, Jag köpte en MacBook häromdagen. Jag började med att ladda den i över 16 timmar. Därefter har jag kört slut på batteriet en gång utan att ladda (tills den satte sig i vila). Är dett rätt eller fel? Hur bör jag göra fortsättningsvis?

1, Min mac står ofta kopplad till en Cinema HD med strömsladden i. Ibland tar jag ut datorn och kör den en halvtimme på batteri för att sedan sätta in strömsladden igen. Avverkas en cykel genom detta / är det ett dåligt sätt?

3, Frågan är ju om man kan switcha mellan nätsladd och batteri utan att tänka på det eller om man alltid bör köra slut på batteriet när man väl kopplad ut nätsladden?

4, Och slutligen.. det har funnits lite tips om kalibrering av batteri varje eller varannan månad. Vissa håller med om att det är bra, andra inte.

Alla tips mottages tacksamt..

Min står på 699 cykler, och still going strong.