Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Peter Westerlund
  • Namn Peter Westerlund
  • Plats Täby
  • Sysselsättning Webbutvecklare
  • Registrerad 2011-03-19
  • Senast aktiv 2021-04-03
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen Peter Westerlund har skrivit i forumet.

Kaptang: Kortare batteritid och varmare dator då? Så blir det inte med i7an?

Jag vill inte köpa en i7 om skillnaden knappt märks. Min Macbook Pro idag tar 55 sekunder att starta och programmen en evighet. Det är väl mest det jag vill bli av med. Och det har väl inte ens med processorn att göra. Som jag förstår det är det vissa processer i photoshop jag skulle märka skillnad i några sekunder mellan processorerna?

Det som många skriver om att "framtidssäkra" biter inte jag så hårt på. Förmodligen kommer jag köpa en ny mac om bara något år.

Står i valet och kvalet mellan en i5 och i7 processor. Använder datorn mest till att bygga webbsidor. Använder Photoshop och Dreamweaver. Har idag en Macbook Pro mid-2012 och vill inte att nya Air:en känns långsammare.

- Så vad i min användning skulle bli bättre med i7 processor?
- Vad skulle kunna bli sämre med i7 processor? (förutom ekonomin)

Och slutligen; vilken processor rekommenderar ni mig, och varför?

Någon som har fler idéer?

EDIT: Nu fungerar det!

Vad jag gjorde: Döpte om mitt nätverk så den inte innehöll några riskabla tecken som åäö och bindesstreck. Nu heter nätverket endast "Peter".

Senast redigerat 2013-05-06 14:25

IngoX: Okej, ja mitt internet fungerar utan problem. Det är som sagt Airplay som inte fungerar. Hur som helst, man kunde ju ändå pröva stänga av en halvtimme ändå.... men men

Ursprungligen av IngoX:

Har iPhonen anslutning till "Peters Wifi-nätverk" när du gör detta, med andra ord är det rätt nätverksinställningar du försöker dela ut till högtalaren?

Ja, min iPhone var ansluten till Peters Wifi-nätverk när jag delade nätverksinställningarna.

Edit: Intressant är också att när jag försöker göra setupen via deras app så finns inte mitt nätverk tillgängligt ens. Det finns alltså inte ens i listan bland nätverk.

Senast redigerat 2013-05-04 22:51
Ursprungligen av keptang:

Har du möjlighet att prova med någon annan router än TC'n?
Har du testat med olika inställningar för WiFi't på TC'n?

1. Nja, kanske finns en router hos mina föräldrar som jag kan ta hit och pröva senare. Jag antar att jag inte bara kan koppla i nätverkskabeln i datorn och koppla högtalaren mot datorn på något sätt?

2. Ja, jag har prövat alla olika säkerhetsinställningar och även prövat bockat i "Tillåt anslutning via WAN".

IngoX: Jag gillar ditt ambitiösa svar! Tusen tack för det. Och angående TVn så kan jag avvakta med det problemet. Angående högtalaren så är det exakt som du beskriver så som jag prövat. Men när högtalaren startar om så slutar den aldrig blinka blått. Den går aldrig över till att lysa fast blått. Och ingen airplay-symbol dyker upp.

Angående USB-nätverksdelningen så var det Audio Pro själva som rekommenderade mig att pröva det eftersom metoden via webbläsaren inte fungerade. Dom hänvisade då till denna länk: http://audiopro.com/inspiration/wifi-setup-al.... Men som sagt, det fungerade inte heller.

Jag har nu även prövat att dra ut alla sladdar och stänga av allt i över en halvtimme och nu kopplat in igen. Ingen skillnad... :/

Vet inte om jag nämnd det, men i mitt förra hem fungerade allting fint. Då var visserligen TCn kopplat till en router. Så det blev typ router på router. Men det fungerade fint hur som helst. Men det var också fiber, dock inte via Telia.

Angående lösenordet så JA, det har ändrats. Men jag har varit mycket noga med att skriva in det nya lösenordet när jag ställt in högtalaren via webbläsaren.

Har väntat över 30 minuter nu. Men högtalaren vill fortfarande inte ansluta till nätverket.

Jag kontaktade Telia, men dom kunde inte hjälpa mig. Vill helst inte behöva kontakta deras Premiumsupport. Här är vår chatt:

Jag prövade detta att stänga av bryggläge nyss, men då slutade internet fungera. Och ja, det efter att systemet sparat och uppdaterat sig.

Ursprungligen av IngoX:

Har du prövat ställa in högtalaren via en webläsare enligt instruktionerna i manualen sidan 4 ?

Ja, det är främst den metoden jag prövat, på alla olika sätt. Har även prövat metoden att koppla in USB-sladden mellan högtalare och iPhonen och dela nätverksinställningarna. Det gick inte heller. Men det känns som det är någonting som blockar Airplay överlag.

Senast redigerat 2018-07-23 09:12

Phew, tur då. Jaha, jag ska inte använda den som brygga säger du. Går det att förklara för en dum person hur man åstadkommer detta då?

Ja, uttaget i väggen är inte en router nej. Det trodde jag däremot min Time Capsule var? Inte tillräckligt med IP-adresser, det säger mig tyvärr ingenting. Men kan jag åtgärda problemet, och hur?

Det sitter ett nätuttag i väggen. En vit låda med två uttag A och C tror jag det står vid dom. Båda för nätverkssladdar.

Ja, jag använder min TC som router. Nätverkskabeln från vägglådan går in i WAN-porten på Time Capsulen ja.

Det där med bryggläge kan jag inte svara på, men jag har inte gjort någon sådan inställning medvetet i alla fall och har ingen kunskap om det.

Jag har flyttat in i en lägenhet där huset har TV och bredband vid Telia med fiber. Har kopplat in min Time Capsule med en nätverkssladd från vägguttaget. Det krånglade i början också då inte internet ville fungera. Men efter någon dag började det plötsligt fungera bara.

Men vad som verkligen inte vill fungera är min Airplay-högtalare (Audio Pro Allroom Air One). Den bara klarar inte att ansluta till nätverket. Fattar inte vad som är fel. Har försökt allt möjligt. Har testat med alla olika typer av säkerhet på nätverket och dragit ur, väntat och satt i sladdar på nytt. Det hela fungerade ju i förra hemmet.

Vad som även inte fungerar är digital-TV. Jag får igång boxen och när jag sätter på HDMI-kanalen så ser jag Telias startskärm som laddar. Men den fastnar på sista "lampan" och blinkar där i evigheter.

Jag undrar om någon utifrån dessa symtom kan ana vad det hela har att göra med, och om det orsakas av samma problem dessa två?

Recovery HD var ändå låst, så gick inte.

Alltså, först kör jag cmd + R och går in i skivverktyg och raderar Macintosh HD? Sedan startar jag om och kör cmd + R igen och kör "Ominstallera"?

Eller ska jag skippa skivverktyget helt? Bara köra Ominstallation av Mountain Lion men välja Recovery HD denna gång?