Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Viper_W

Viper_W

Medlem
  • Plats Motala
  • Registrerad 2011-03-28
  • Senast aktiv 2017-06-10
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen Viper_W har skrivit i forumet.

1

Hej!

Jag skulle behöva lite råd angående att arbeta i iMovie.

Jag sitter på en Macbook Pro med 256gb hårddisk. Problemet är att själva iMovie biblioteket tar för närvarande upp cirka 90gb av min hårddisk.
Jag tycker om att skapa lite filmer då och då men att fortsätta som jag gör är inte hållbart för då har jag snart inget utrymme kvar på datorn. Att arbeta i iMovie är inga problem men det som gör mig förvirrad är alla olika mappar osv som "händelser" och "projekt" osv. Min fråga är alltså när jag har skapat en video, vad är ok att radera?
Är det bäst att radera alla händelser och själva projektet som är kopplat till filmen och sedan bara spara den färdiga produkten?
Jag är rädd för att radera något som jag kanske kommer att behöva... Jag skulle helt enkelt behöva lite mer struktur i mitt iMovie bibliotek.

Råd och tips för att få en fungerande struktur och svar på vad som är smart att radera ifrån biblioteket uppskattas!

En fråga till!
Om jag istället skulle vilja lägga över hela iMovie biblioteket på en extern hdd istället. Hur går jag tillväga för att få det helt fristående ifrån datorn så att inga ändringar jag gör på iMovie i datorn påverkar iMovie på den externa hddn?

Tack för eran hjälp!

Hej!

Det är så att jag tänkte uppgradera min iMac från 2011 med en 500GB 850 EVO ssd disk från samsung. Jag tänkte följa den här guiden https://www.youtube.com/watch?v=RmLLzkg3vI0 . Det hela verkar inte vara några problem. Det ändå jag undrar är ifall någon vet vartifrån jag enklast kan köpa verktygen som behövs för att genomföra detta. Är det annars någon som har genomfört detta själv som har några tips? Som jag förstår det kan jag behålla min mekaniska hårddisk och ändå få plats med ssd:n.

Tacksam för svar!

Senast redigerat 2016-11-15 17:30

Okej, tack för alla svar. Får hoppas att det löser sig med tiden då, eftersom det verkar vara det problemet som jag har råkat ut för. Kör på en Imac från 2011 så det kan inte vara problemet. Har bara det här problemet på min Imac men inte på min Air.

Hej!

Har ett litet problem. Det är så att Flash Player inte vill fungera när jag använder Safari. Det kommer upp hela tiden att jag måste uppdatera eller installera Flash Player så fort jag går in på någon hemsida som använder sig av det. Trots att jag gjort det cirka 10 gånger vill det ändå inte fungera.

Dock fungerar det klockrent när jag använder mig av Chorme som webbläsare. Så jag undrar om man kan gå in på någon inställning i Safari och fixa problemet. Tack på förhand för svar!

Tack så mycket för din hjälp!

Nu till nästa fråga...Vet inte varför det har blivit såhär men så fort jag ska göra någonting så måste jag ange lösenord. Tex om jag ska byta namn på en mapp eller slänga en mapp i papperskorgen så kommer det upp "Finder vill göra ändringar. Skriv ditt lösenord för att tillåta detta."

Efter ett tag så blir det väldigt irriterande så jag är tacksam för hjälp!

Okej jag provar det! Måste bara fråga vad Target disk mode är för något?

Okej det var ju skönt att höra. Men hur gör jag då på enklaste sätt för att föra över "allt" till min Imac?

Tack för svaret!

Tack för ditt svar!

Okej så det är alltså det smidigaste sättet att slå ihop två IPhoto bibliotek.

Ja, alltså när man startat Flyttassistenten så får man ju välja vad man ska föra över. Och då kryssade jag i allt utom inställningar och nätverksinställningar.

Vet inte vad jag gjort för fel, man tycker ju inte att det borde vara så svårt att föra över alla filer från en mac till en annan.

Hej!

Jag har en Macbook air och en Imac. Det jag vill är att få över all information från min Air till min Imac (allt utom alla inställningar). Så Jag kopplade ihop båda datorerna med en thunderbolt kabel och startade Flyttassistenten på min Imac, startade om Airen med "t" knappen intryckt. Följde instruktionerna på skärmen och efter cirka 20 minuter hade alla 75 gigabyte från min Air överförts till min Imac.

Problemet är nu bara att användarkontot från min Air följde med. Jag hade tidigare försökt att bocka ut själva kontot när man fick välja vad som skulle föras över men det gick inte. Det jag vill är ju att på smidigast sätt ha allting under samma användarkonto. Så jag undrar om man på något sätt kan slå ihop användarkontona, eller hur man annars gör för att få allting under samma användarkonto. Exempelvis så är det ju två olika Iphoto bibliotek som jag skulle vilja slå ihop.

Tacksam för hjälp!!

Hej!

Jag har nyligen köpt en Time Capsule för att kunna använda som back-up, men har tyvärr stött på lite problem när jag skulle installera den (är grön på sådant här). Först kopplade jag jag in den i vägguttaget och gick sedan in på min Imac och följde anvisningarna på skärmen. Det stod att jag skulle skapa ett nytt nätverk så det gjorde jag. Så nu finns det alltså två nätverk hemma, det jag skapade och det vi har hemma sedan tidigare.

Efter det ställde jag in Time Machine och säkerhetskopierade min Imac mot Time Capsule (trådlöst, tog cirka 5 timmar). Efter det trodde jag att allting funkade tills min Time Capsule började blinka gult. Det nya nätverket som jag skapat gick att ansluta till men det gick inte att komma ut på internet. Och säkerhetskopieringen verkade inte inte riktigt heller fungera som den skulle (troligtvis på grund av problemet med nätverket).

Jag gick in i Airport appen där det visade att det inte gick att ansluta till internet pga ip-adressen. Jag har försökt länge att åtgärda problemet men lyckas inte. Och eftersom att jag inte kan speciellt mycket om sådant här så vet jag inte vad jag ska göra. Kanske är det inte nödvändigt att ha två nätverk? Kan man på något sätt koppla min Time Capsule till det andra nätverket och routern men ändå dra nytta av Time Capsulens snabbhet? Vad är den smidigaste lösningen för att bara få det att fungera så bra som möjligt med både nätverk och säkerhetskopiering?

Tacksam för svar!

När jag visar ett bildspel i Iphoto så kommer inte hela bilden med när bildspelet spelas. Hur gör man för att hela bilden ska visas och inte vara beskärd?/ Viper_W

Köpte idag en Imac från elgiganten och då undrar jag hur jag laddar ner Lion gratis. Finns det någon kod eller liknande? / Viper_W

1