Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jonas •••
  • Plats Skövde
  • Sysselsättning AD på Stafett Reklambyrå / Stenberg Schentz Förlag i Skövde.
  • Registrerad 2011-04-20
  • Senast aktiv 2019-04-30
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen Jonas ••• har skrivit i forumet.

Jag fick en varning att jag behöver lösgöra utrymme på min Mac. Hittade en mapp under egna dokument som heter "Promised files" som verkar innehålla en väldans massa bilder. Kan man radera innehållet ur den mappen utan problem eller vad fyller filerna i den mappen för funktion? Någon som vet?

Ingen fara snigel1. Nja, några planer på att sälja wp-sidor åt kunder själva har vi inte tänkt, men att kunna slippa vara i händerna på en webbyrå och kunna sköta sina egna sidor vore ju inte så dumt...

Vi är en reklambyrå som funnits i tolv år men har alltid jobbat med externa web-partners. Vi är specialiserade på print och har alltid samarbetat med andra när vi gjort web. Men jag är nyfiken på web och vill lära mig. Alla är barn i början snigel1.

Hur menar du att jag flyttar från wordpress? Kan jag flytta hela sidan med alla funktioner osv i bakgrunden till en helt annan sida. Vår nuvarande sida ligger hos en lokal webbyrå som troligtvis har den liggande i sin tur hos binero.

Använder chrome för övrigt, brukar alltid funka men uppenbarligen inte nu för det blir rejäla förvrängningar. Har gjort om sidan en del nu och valt ett annat tema visserligen men kanske byter tillbaka.

Tackar för svaren! En fråga till: Hur gör man för att lägga till ett tema som inte finns i wordpress eget bibliotek med teman?

Hej! Jag är novis på wordpress men har gett mig på att lära mig mer om det. Jag har valt ett tema och lagt in lite material och jobbar med vår egen sida för att ha ett exempel att jobba med, med riktigt innehåll. Mycket som är svårt att fatta dock, se min testsida här:
http://stafettjonas.wordpress.com/

Lite problem som någon kunnig hemskt gärna får svara på:
1. Varför förvrängs mina bilder i de små rutorna nedtill?
2. När man klickar på ett inlägg nedtill, varför lägger sig rubriken till höger och bilden blir jättestor? kan man påverka detta? jämför med när man klickar på "om stafett" att man får en snyggare uppställning samt en spalt till höger och smalare rad, vilket ser bättre ut i min mening.
3. Kan man plocka bort eller förändra ikonerna under varje textinlägg man skrivit, blir så tjatigt med "gilla det här", "dela det här", "kommentera" osv på varje sida...

Tacksam för svar och tips!

Finns det något bra program för att städa datorn på onödiga filer? Som alltså raderar filerna på riktigt så man blir av med dem för gott? Hur går de till och finns det gratisversioner av dessa program som är enkla att följa? Har hört om många olika sätt för detta, och kvällstidningarna kör ju med sina tips några gånger om året, men vilket använder ni och vilket funkar bäst? Jag har testat Onyx vid några tillfällen men ärligt talat fattar jag inte riktigt VAD det gör... och plockar Onyx bort filer för gott eller ligger de fortfarande kvar?

Mitt typsnittshanterande är under all kritik. Under åren har jag bar lagt in nya typsnitt i Font-mappen direkt i Finder och nu ligger typsnitt både här och var i mappar och undermappar. Till mitt försvar var det inte jag som hade datorn från början så jag har ännu sämre koll p g a detta. Det jag sett dock är att det ligger typsnitt i olika mappar både högt och lågt. Finns det något sätt att städa upp bland detta utan att plocka in en extern konsult från en datafirma? och utan att det skapar en massa problem i programvaror etc... har hört att det kan strula till rejält om man börjar flytta typsnittsfiler från mapp till mapp...

Nästa fråga: När man väl fått ordning på typsnitten, hur håller ni koll på dem? vad använder ni för program för hantering av typsnitt?

Hej! Som rubriken säger är jag på jakt efter något enkelt program fö att sklapa bildspel. Jag gör en egen sida i html och ska ha ett bildspel i ovankant på sidan, det jag är ute efter är ett program där man kan lägga till bilder, göra tre-fyra bilder som ett bildspel med någon schysst övergång, sedan spara och sätta in i sidan rätt in i koden. Kunde ju gjort gif-animation i photoshop bara om det inte varit för övergånger, vill gärna ha en snygg mjuk tonad övergång eller in/utzoom eller liknande.

Finns det något bra och lättanvänt program för detta? Där man även kan ställa in önskat antal pixlar osv?

Hej! OK, då betyder det att det finns att få tag på i alla fall. Jag fortsätter forska, men får du reda på vart ni fick tag på dem tar jag tacksamt emot tips om detta. Tack för svaret! /Jonas

Ni vet såna där gratulationskort som spelar och sjunger, finns det någon som gör sådana i Sverige? är det en dyr teknik som bara går att få lönsamt vid massproduktion eller skulle det rentav vara möjligt att trycka upp och få ett eget ljud inlagt?

Tacksam om någon som vet något om detta postar här. /Jonas

Missade det zinned. Men är iframe ett element man sätter in i koden då eller hur funkar det?

OK, ja frames har jag förstått är rätt dött att använda. Men då vet jag att jag måst eduplicera koden till varje enskild sida i alla fall. Min tanke är att göra sidan så jag lär mig under tiden hur allt är uppbyggt och sedan när den är klar lägga över den på wordpress och sköta allt därifrån. Vet inte om det är rätt väg? Kan jag dyka på problem om jag inte bygger upp den på rätt sätt nu? när jag ska lägga över den på wordpress sen menar jag? Jag är novis på det mesta som har med hemsidesbyggen att göra så jag reserverar mig för dumma frågor...

Tacksam för alla svar!

Jag har precis börjat skriva lite html och har byggt upp en sida med övre och undre rutor, själva innehållsdelen är uppbyggd av två boxar som jag döpt till #left_box och #right_box. Dessa båda boxar ligger i en div som heter #boxar.

Nu kommer kruxet. Jag har ovanför denna div med boxar en menyruta och tanken är att menyruta, överdel och underdel på sidan ska ligga fast men när man klickar på en meny i menyrutan ska den nya sidan visas i #boxar-diven. Hur gör jag detta i html? För många år sen gjorde man väl detta med frames pekade mot olika frames men det gör man väl inte längre?

Man ska väl inte behöva kopiera hela sidan och lägga in på alla undersidor man skapar? det ska väl räcka att göra en sida med innehål för en undersida och sedan kunna välja var på sidan man vill visa en undersida?

Tacksam för tips till en rookie! /Jonas

Ah! Nu funkade det. Fick göra en ny säkerhetskopia som grund dock så det tog sina timmar att skapa den nya (ca 180 GB) men det funkade som du skrev sist, när jag gick in och vlade den nya disken för säkerhetskopia.

Tack för hjälpen – och tack för välkomnandet! /Jonas