Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jaghetererik

jaghetererik

Medlem
  • Plats Lyckeby
  • Sysselsättning Har senste året upptäckt Apple så jag köpte en iPhone 3GS i augusti förra året köpte sedan 4:an i januari i år och nu har jag tänkt att köpa en iPad 2 när leveransen kommer till min lokala butik
  • Registrerad 2011-10-09
  • Senast aktiv 2016-10-25
  • Antal inlägg 70

Foruminlägg

De senaste inläggen jaghetererik har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Kokosnöt:

Apple har bekräftat att det är problem med WiFi på vissa iPad-modeller. Om det är ditt hemmanätverk, testa att ansluta till det manuellt genom att skriva in ditt SSID och lösenord. Fungerar det bättre?

Jo jag har ju läst det. gjort det men funkar inte iaf, kom precis hem så har inte testat det så mycket än idag uppdatering kommer nog senare!

Ursprungligen av keptang:

Vilken router har du? Startat om den?

netgear, fick med den när vi skaffade mobilt hos 3.

Tjena

Har idag märkt under dagen att min iPad tappar nätverket hela tiden, den där wifi staplen går upp och ner och nu har tom symbolen försvunnit . så hur går jag tillväga? ska jag avvakta lite och se? sen undrar jag om jag måste vända mig till elgiganten eller om man kan vända sig till apple direkt? är nämligen lite bitter på elgiganten.

MVH jaghetererik

En oöppnad iPhone 4S, 32 gb låst till Telia/Halebop, nypris var 7499:- kvitto medföljer också!

iPhone 4S: 4100:-

Finns viss prutmån.

Ser helst att affären görs upp mot 4 ögon.
Helst sms eller mail.

MVH Erik

Senast redigerat 2012-12-07 19:24
Ursprungligen av pmarriott:

Jag noterade att du slängt ut din gamla till försäljning. Det har aldrig framgått riktigt vad det var för problem du hade med den och huruvida de blev fixade.

eftersom jag inte svarade på de 2 samtalen de ringde antar jag att de inte gjorde nånting stod ingenting på pappret jag fick :/ framkom heller inte vilka fel det var på den om det nu var några.

ledsen för att jag skriver som en kratta. hursomhelst "nya iPad" inhandlad värt att byta skärmen på den gamla för 1000 kr sen kränga vidare eller kränga med spräckt skärm?

MVH Erik

spricka vet jag ju självklart om men en spricka i översta hörnet har väl inget med att laddningen inte tar? hursomhelst skickade ett mail till elgiganten precis

kan man klaga här? jag gör det iallafall

köpte en iPad av er i oktober förra året och den har strulat lite smått en del senaste tiden lämnade in den på reparation den 9 Augusti och sedan hämtade jag den idag...

hade också en spricka i skärmen inte en aning hur den kom dit hursomhelst kom jag dit idag och ni hade inte gjort nånting utan sagt att ni föröskt kontakta min jätte mycket och smsa och mailat men det enda ni gjorde var att ringa 2 gånger på dolt nummer och jag hann inte svara inte ett enda sms eller mail och jag fick ändå inte veta vad det var för fel på den samt betala en undersökningsavgift på 495 kr kommer aldrig mer handla något dyrare av er och inte rekomendera er heller tack och hej!

Ursprungligen av ibish:

Vi har ju sagt att du ska ta det på hemförsäkringen. Man betalar ju tyvärr den avgiften för undersökningen när de inte hittar ett garantifel. Jag hade tagit det på Försäkringen, och om jag inte haft något hade jag bytt skärmen privat.

har ju återingen ingen drulle

Ursprungligen av kenjon:

Bytt för 1000 kr om han verkar seriös.
Skulle de ha 495 kr för att se att skärmen är sprucken? Eller vad tog de betalt för?

de tog det för att det inte gick på garantin men det framkom aldrig vad det var för fel på den de såg väl sprickan och antog att felen var pg av den.. men en polare sa att om man kontaktar apple så hämtar dem den i dörren och lämnar utan kostnad även om det inte är något fel på den?

Hej igen mina vänner...

Hämtat den nu med ett bittert besked. Fick tillbaka min gamle häck samt en avgift på 495 som undersökningsavgift. De sa att de hade smsat och ringt och mailat mycket, ringt mig 3 gånger på dolt nummer. Utbytesenhet 4000 byte av skärm 2000 kr har fått kontakt med en som bor i stan som verkar seriös såg iallfall en bmw m5 med hans logga på så ja han tar iaf 1000 kr men är det värt det? laddar upp bilder på skärmen här nu

detta som syns från sidan eller vad man ska säga Ladda-upp.se - IMG_3797

samma Ladda-upp.se - IMG_3799

med skärmskydd Ladda-upp.se - IMG_3801

Utan skärmskydd Ladda-upp.se - IMG_3802

Hur hade ni gjort om detta hade varit eran egna? bytt skärm, köpt ny eller vänta till näst kommande?

MVH Erik

Ursprungligen av pmarriott:

Är dåligt insatt i konsumenträttigheter i sådana här fall, men du har säkerligen fått skriva på ett papper när du lämnade in din iPad där det står vad de eventuellt debiterar i undersökningsavgift, samt vad de kommer att göra om verkstaden kommer fram till något annat än vad du bör förvänta dig. En seriös verkstad lämnar ett kostnadsförslag som du får godkänna.

Skrev inte under något papper men minns att jag har läst att detta kan kosta om man det inte går på garanti men då borde de ju ringt och frågat om jag ville ha det lagat? det hade jag dock inte velat haft då det hade säkerligen kostat 3000-3500 att få en utbytesenhet och om jag hade sålt den hel som den hade vart utan spräckt skärm hade man inte fått mer än 2500 kanske :/

Hör av mig när jag hämtat den!

kommer nog inte dit där idag heller men om det nu inte skulle vara något fel och jag får betala undersökning vad kostar det isåfall? de lagar väl inget utan min tillåtelse?

MVH Erik

fick svar precis: Hej er produkt har ni blivit tillbaka skickad till oss, välkommen in för mer information? vad ska det betyda?

Hejsan igen! har nu stått samma sak i 2 veckor men ändrades i fredags då det stod att den var färdig och kommer om 3-5 dagar så den har vart iväg 3 veckor i fredags men då kommer min fråga vad tror ni att jag kommer att få? apple lagar väl aldrig produkter så om de nu hittade nåt fel får man väl en ny?

förra fredagen ringde det dolt nummer 2 gånger missade båda 2, på söndagen ringde det igen en gång missade det också stod det 2 nya röst meddelande men kunde inte kolla det då jag har kontant kort och skulle ta abonnemang dagen efter och tänkte lyssna då ringde även 1 gång på måndagen och fixade abonnemang och skulle lyssna så sa dem att det inte fanns några. kontakta telenor chatten och dem sa att dem förmodligen försvunnit med tanke på abonnemanget så min fråga är också.

kan det har varit dem som har ringt? och typ sagt att jag måste betala lagning eller liknande?

MVH JK

Ursprungligen av Tobias Schelin:

Klart att de kan skylla på yttre påverkan, som det heter. När du spräckte skärmen så kan det ju ha skett på olika sätt (tappat i backen, slagit något hårt på den etc). Detta kan Apple vända till att det även har gjort annan skada till en grad att t.ex. den elektronik som styr laddningen har slutat fungera. Och sett till den erfarenhet jag har av att se hur instruktionerna är vid dessa bedömningar så kommer inte Apple att ge dig rätt här. Vilket i sin tur betyder att antingen får du leva med en spräckt skärm eller så får du gå till juridisk strid (som kostar dig massor om du förlorar).

Jag vill minnas att jag har sagt detta tidigare; lär dig av misstaget. Lämna alltid in en produkt när ett fel uppstår. Vänta inte på fler fel bara för att du vill komma så nära garantitidens slut som möjligt. Då hamnar i de situationer som du har satt dig i nu - om du inte har en allrisk på din hemförsäkring.

Och jag kan ha fel i min bedömning ovan, men det märker du nog.

jo jag har ju det. okok ska fixa allrisken nudå får snacka med farsan med alla dagens prylar och dyligt tackar igen återkommer med uppdatering!