Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Caol Ila

Caol Ila

Medlem
  • Registrerad 2012-02-07
  • Senast aktiv 2020-08-21
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen Caol Ila har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av BlackSmp:

Nu är fantastical uppdaterad med nya komplikationer.

Dessvärre så gillade jag inte deras stora komplikation för infografurtavlan så jag fortsätter med kalender där fast...

Om jag sätter fantasticals lilla komplikation till höger om kalender så får jag extra information som gör att jag kan se hur länge nästa notering räcker.

Det blev ganska bra.

Vad är det för pulskomplikation du har nere i högra hörnet? Gillar den...

Ursprungligen av Demiurgen:

Användarvänlighet tror jag vinner i nästan alla lägen då många föreningar, organisationer och företag inte är beredda att sätta in en ny tjänst - anställa folk - för att börja sprida video på nätet. Det är DET som ofta är flaskhalsen och det är DET jag rekomenderar dessa tjänsteföretag att ta en grundlig titt på. Dom kan t.ex. djupstudera Apple innan dom bygger upp admin- och publikationsverktygen. Solidtango's sajt är tilltalande - kanske har dom fattat detta - men dom ger skumt lite info på sajten. Det är också ett tips; lägg ut all info UTAN att man först ska behöva skapa konto. Det är INTE förtroendegivande att hålla inne med info.

Instämmer helt med detta, därav viktigt att testa själv hur man gillar det hela.
Vet inte om trådskaparen tänker streama i egenskap av privatperson eller företag, men är det för ett företag så finns även svenska Lemonwhale och Streamingbolaget samt danska 23Video att kika på. Har ingen personlig användarerfarenhet av dessa dock så vet inte hur smidiga deras system är.

Ursprungligen av Demiurgen:

Solidtango är dyrare och krångligare än Livestream och Ustream - man måste t.ex. köpa loss omkodning temporärt (att strömmen packas om till flera olika tunga strömmar för olika tittarmanicker/nätverk - sådant ingår givetvis hos Livestream och Ustream...det är DET som ÄR streaming idag - omkodning nämner inte ens andra leverantörer då det är så självklart och alltid påslaget). Livestream och Ustream har inget tak för tittartimmar heller vad jag vet...om så är det säkert mycket generösare.
Vill man stödja svenskt istället att som vanligt skicka pengarna till USA så kan man ju satsa på Solitango, någon annan anledning finns det verkligen inte. Tvärtom.
Dom har dock en föreningsdeal som sägs vara gratis (!) - innehåller denna omkodning och generöst tilltagna tittartimmar så är ju saken biff om man är en förening. Men det känns som det finns en hake någonstans...kanske har jag fel. Kontakta dom (dom lägger bara ut rudimentär info på sajten).

Ptjaaee... Om man vill ta betalt PPV för sina sändningar så finns det ju tydliga skäl att titta åt annat håll än LiveStream / Ustream som inte själva erbjuder detta utan man måste mickla ihop det själv med externa lösningar, och DET har potential att bli krångligt om något.
Vad gäller livetranskodering / adaptiv streaming så skulle jag nog inte sträcka mig så långt som att säga att det är direkt en standardfunktion ännu. Senast jag kollade för några månader sedan så erbjöd inte ens giganten Akamai en färdig lösning för detta. Jo jag vet, Akamai är mer ren CDN-leverantör än specialiserad på just streaming, men har ändå enormt många och stora mediabolag som streamar via dem varför man kan tycka att de också skulle erbjuda detta om det var standard.

Sen tycker jag nog att det är en god idé att alltid prova själv först vilket system man gillar. Testkör så många alternativ du (trådskaparen) orkar med, de tre ovan nämnda och x antal andra (det finns många fler än ovan tre nämnda, dock många av dessa som endast säljer till företagskunder), de flesta har gratisvarianter för test, och se hur smidigt du tycker att användargränssnitten funkar vad gäller att skapa och hantera streams osv. Sådana aspekter kan ofta överskugga prisbilden som i mitt tycke är långt ifrån hela svaret, i alla fall om man ska jobba seriöst/långsiktigt med det hela.

Ursprungligen av toastrom:

Hej,

tänkte livestreama ljud och bild i bra kvalité. Jag har testa BamBuser men tycker kvalitén inte håller.
Är det någon som har tips på något bättre?

http://www.solidtango.com

1. Ja det där med att man inte kan ta bort nätverk från iOS-enheter på samma sätt som på vilken dator som helst har stört mig en del måste jag erkänna, men det är väl bara att acceptera tills vidare och se om Apple får för sig att ändra på det längre fram möjligen.

2. Låter logiskt!

Stort tack för bra svar!

Hehe, detta blev ju betydligt mer givande och teknikintressant än vad man kunnat hoppas på!
Härmed skrinlägger jag officiellt alla planer på att återgå till dolt SSID!

Följdfråga 1: Om man haft några av sina enheter uppkopplade mot ett eller flera wlan med dolt SSID vid något tillfälle, kommer då dessa att för alltid ligga kvar i minnet på enheten i fråga ända tills man manuellt tar bort nätet/näten i fråga? Dvs om man inte gör något åt det själv så kommer man att "alltid" dras med försämrad batteritid?

Följdfråga 2: Om ett sådant nät konfigureras om så att SSID:t syns igen, fattar då enheten själv att den i fortsättningen kan sluta aktivt leta efter just det nätet (dvs sluta slösa batteri) eftersom det numera är synligt, eller måste man hjälpa den med detta genom att först glömma nätet och sedan lägga till det igen?

Kan tänka mig att det kan skilja mellan olika typer av enheter. Många mobiler och datorer verkar iaf besvara fråga 1 med ett tydligt ja, men det verkar mer osäkert hur iOS-enheter beter sig tycker jag.

Hmm... det var en aspekt jag inte tänkt på måste jag erkänna. Undrar om detta blir en märkbar skillnad i slutänden... ?
Hur som helst, jag tar med mig den vinkeln också. Tack!

Har en NetGear WNR3500 v2. Japp, med synligt SSID funkar även alla iOS-prylar klockrent.
Kör med WPA2-kryptering och MAC-adressfiltrering, så visst, detta är ingen jättegrej säkerhetsmässigt men jag gillar ändå att köra incognito.
Sen måste jag erkänna att en del av orsaken till min fråga är av rent "teknisk nyfikenhets"-natur; jag är helt enkelt förbryllad och lite irriterad på att jag inte får det att funka exakt som jag tänkt mig och vill gärna förstå varför...

Min iPhone 4S (och även min äldre 3GS) vägrar att ansluta till mitt WLAN där hemma om jag ställer in det så att SSID:t inte sänds ut. Det gäller inte bara automatisk anslutning, utan även om jag manuellt knappar in SSID, kryptoinställningar etc så vägrar den att ens hitta nätverket. "Alla" andra prylar, Mac:ar, PC, musikanläggning mm fixar det så fint så fint helt automatiskt, men mina iOS-enheter verkar inte alls vilja vara med på tåget. Har nyligen skaffat en iPad som jag inte testat avseende detta ännu, men förväntar mig att den beter sig likadant. Kör iOS 5.1 på samtliga enheter, men problemet var detsamma både i iOS 3.x och 4.x när jag försökte få till det med den gamla 3GS:en.

Vad kan detta bero på och vad kan man göra åt det? Har inte hittat några smart inställningar att fixa till själv och har heller inte hittat något matnyttigt vid brett googlande...

Tack på förhand för alla eventuella tips och råd!

1