Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Antonio Eklöf
  • Plats Storebro
  • Registrerad 2012-02-18
  • Senast aktiv 2012-03-20
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Antonio Eklöf har skrivit i forumet.

1

[QUOTE="gotfredsen;2055147hon vill gärna ha en som man kan ha i knät ... MAc Pro är lite tung för det ...[/QUOTE"]

Varför ha datorn i knät när man kan sitta i knät på dator? (Förlåt, kunde inte hålla mig. ^^)

Ursprungligen av Goflorp:

Artikelkommentarerna är ett ständigt lägvattenmärke med Win-OSX-krig eller iOS-Andråjd-krig....

Fast det sker ju tyvärr på dom flesta (svenska) forum.

Senast redigerat 2012-03-19 07:21

Checka in denna viden: Windows 8 Apps: Desktop - YouTube

Får mig att vilja gråta. =( Enhetligt? Tycker inte det finns mycket enhetligt där tyvärr. Verkar mest som om dom bara slängt på Windows Phone OS:et pladask rakt över vanliga Windows utan att tänkt till ordäntligt.

Windows står redan på gammal grund. Så försökte dom bygga någon form av ny grund (Windows Vista/7?) och på den grunden försöker dom nu, åter igen, att smälla på någonting nytt. Men det är ju liksom fortfarande samma gamla skit kvar under det där flashiga.

Egentligen borde jag kunna svaret på denna fråga, iom att jag använde gamla Mac OS första gången när det låg på version 7, men har förmodligen glömt. Vad betyder det kurisva F-et som ibland syns i slutet av namnet på endel mappar och program i gamla Mac OS?

Tyvärr inte. Tvivlar på att problemet är mjukvarurelaterat. OS 9 installationen är ny och lika så OS X installationen. Av någon anledning började jag anklaga RAM:et så testade ta ut RAM minnena och testa vart för sig men det gav inget resultat. För helt enkelt nöja mig med "Sleep" läget. ^ ^

Ursprungligen av jac:

Såklart att det är en kostnadsfråga, men det finns ju ingen skärm som har högre upplösning än 1920x1200 (bortsett från 27").

Min gamla 21" (eller va d 22"?) CRT jag hade en gång i tiden kunde man då kräma ut ganska ordäntligt mycket högre än 1920x1200 vill jag minnas. Sedan blev ju iofs texten inte så stor. Men visst tusan finns det skärmar som klarar högre upplösning än 1920x1200, men då får man gå tillbaka till CRT (om man nu inte vill köra 27" tydligen).

Tyvärr fungerade ingen av dom p.g.a det inte fanns någon SystemConfiguration mapp i Preferences och fanns ingenting i "Startup Items" och "Shutdown items". Kanske p.g.a OS:en är helt nyinstallerade och OS X versionen är 10.1.5. (Ja, jag vet det är gammal version. Men saknar skiva för Panther som jag helst skulle köra på den. Formaterade hårdisken helt när jag slängde in 9 och 10.1.5.)

Kom över en gammal Quicksilver dator som jag tänkte använda till Mac OS 9 huvudsakligen. Den kom med Mac OS 10.4. Iom att jag snabbt slängde in Mac OS 9 skivan och startade om ifrån menyn så vet jag inte om problemet fanns tidigare eller kom nu. Men, när jag i Mac OS 9 väljer "Shutdown" ifrån menyn så tenderar datorn att starta om istället för att stänga av sig. Jag har testat med Mac OS 9.2.1 svenska versionen och min 9.2.1 (+ 9.2.2 updateringen) och problemet verkar inte gå bort oavsett version.

Jag har även testat att resetta PRAM igenom Open Firmware och har nollstält PMU igenom att öppna datorn och trycka på den lilla pluppen. Jag har även testat att koppla bort alla (hrm, högtalarna och tangentbord) USB grejer och stänga ner datorn med enbart musen som. Både mus och tangentbord är f.ö Apples egna som ingår när man köper en en Quicksilver. Skärmen är gamla storta platta med ADC kontakt och denna går tyvärr inte att koppla ifrån för då ser jag ju inte vad jag gör. ^_^ Problemet kvarstår dock fortfarande - när jag väljer stäng av så startar den om istället. Detta är f.ö enda problemet jag märkt. Någon som vet vad som kan vara snett?

Tillägg: Testade även att gå in i Open Firmware och skriva "shut-down" men även då startar den om istället för att stängas av.

Senast redigerat 2012-02-22 22:53

Jag har tyvärr ingen smartphone öht längre, men när jag hade iPhone tyckte jag storleken på telefonen var utmärkt. Gick precis ner i mina ganska små byxfickor på dom tajta jeansen. Angående skärmen så var min första tanke att dom gärna hade fått dra ut den ordäntligt til kanterna och även dra ut den på höjden. Efter lite funderande tror jag dock inte att man skulle nå ordäntligt när man använder den med enbart en hand. Jag ogillar starkt att behöva flytta över telefonen i vänsterhanden och peka med den högra. Föredrar att hålla min telefon i den högra handen och peka med tummen.

Angående film upplevelse så borde ju upplevelsen på filmen i första hand komma ifrån att filmen är välgord, inte p.g.a man sitter på en projektor. Upplevelsen är självklart annorlunda när jag sitter på min gamla 21" SDTV med mono ljud och ser än film än när jag är hos en kompis med 52" HDTV och surroundanläggning. Vill jag ha maximal film upplevelse går jag till en biograf. För att se en DVD film på kvällen med lite popcorn nedkrupen i sängen duger dock min lilla 21" SDTV alldeles utmärkt.

Angående musik måste det gå fullständigt utanför endel personers förstånd hur vissa kunde och fortfarande kan lyssna på stenkakor på en gammal trattgramofon. För mig handlar i första hand bra musik om hur ev melodier är komponerade, hur artisten sjunger, texten osv. Detta anser jag kommer fram oavsett om jag lyssnar på kassett, LP, CD, mp3 eller gramofon. I endel fall kommer ju dock vissa detaljer fram tydligare än andra, men är musiken bra kommer den ju vara bra oavsett om jag lyssnar på en välspelad kassett eller en LP på en stereo av högsta kvalité.

När/om vi sitter med glasögon som visar bilden åt oss i en storlek som förmodligen får 52" att uppfattas som liten finns nog risken att samma personer som inte förstår hur man kan sitta på en 21" SDTV inte kommer kunna förstå hur man kan sitta på en 52" HDTV. Upplevelsen av en film borde ju i första hand komma ifrån hur välgord den är, inte hur stor skärm eller hur bra ljudsystem man sitter på.

Senast redigerat 2012-02-21 09:27
1