Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
osseosse

osseosse

Medlem
  • Plats Söderhamn
  • Registrerad 2012-07-09
  • Senast aktiv 2018-10-15
  • Antal inlägg 63

Foruminlägg

De senaste inläggen osseosse har skrivit i forumet.

Ursprungligen av kenjon:

Inställningar, mellan Ljud och haptik - Touch ID och lösenkod
Finns inte Siri där?

tackar.. problemet var att det var nå tok med hemknappen som drog igång siri så jas hade lyckas ringa 6 st mitt i natten. men nu kan jag ställa av den fiktionen iallafall

Ursprungligen av reboot81:

När du är i Inställningar kan du dra ner, ungefär som man gör i vissa appar för att uppdatera. Här erbjuds du istället en sökfunktion.
Skriv in "Siri" där.

Tackar, men jag hittar hur jag stänger av den. hittar ju inte själva "appen" i IOS 9 gick man bara in på inställningar - Allmänt och så hitta man siri där och kunde stänga av

MVH
Osse

Ursprungligen av mattiL:

Kollat under Inställningar > Siri?

gick in där men hittar inte siri.. på gamla gick man ju in på inställningar-allmänt. men nu hittar jag det inte.

mvh
osse

Hej har just köpt en begagnad iPhone 6 som jag nollställt. har haft den ett par dagar och allt vekar väl. har uppdaterat till IOS 10. nu har rösts styrningen börjat slå på i tid och otid. kan man stänga av den någon stans? kollade inställningar-allmänt men hitta inget. Tacksam för svar

Mvh
Osse

Ursprungligen av smurf:

Mon tro om det är dessa som har lite tveksam garanti, vet at vissa av dessa pre-owned telefonerna inte har någon garanti från Apple, utan det är enbart garanti gentemot ElGiganten som gäller.
Vi har fått in några sådana till vår verkstad, men Apple vägrar ta i dom, och ger varken garanti eller support på dom, så vi har fått hänvisa kunderna tillbaka till inköpsstället, som då inte helt vet vad dom ska göra med dom.
Mitt tips är att du inväntar nästa släpp av iPhone, dvs. om du inte måste ha en telefon på studs alltså.

Ok tack för snabbt svar. När tror man att iphone 7 släpps?

Mvh
osse

Hej är det n någon som köpt en certified pre-owned från Elgiganten? har de garanti? kostar 5490kr

http://www.elgiganten.se/product/mobil-tele-g...

mvh
osse

Ursprungligen av barbapappa_86:

Kolla om du kan installera plex på din smartTV. Kan du det så rekommenderar jag att du installerar plex server på din dator med alla media.

Tacka för hjälpen

MVH
Thomas

Ursprungligen av reboot81:

Eftersom vi inte vet vilken TV du har så är det svårt att ge exakta tips. Men som kenjon säger, du har ett fungerande nätverk. Det du söker är antagligen mjukvara för att kunna nyttja ditt nätverk, tex se filmer från datorn på din TV. Beroende på vilken TV du har så kan man lösa det på olika sätt, tex Plex eller DLNA. Båda dessa kräver en servermjukvara på datorn som sedan din smarta TV kan ansluta till.
Har du ingen smart TV med Plex/DLNA stöd så finns det en fin lösning från Apple, dock en hårdvarulösning: AppleTV. Bli inte avskräckt, en beg AppleTV 3 bör du kunna få tag på under femhundralappen. Mer valuta för pengarna får man inte när det gäller Apple-prylar!

OK. Jag har en samsung smart tv vet ej modellnummer.. går man in på inställningar så finns det "nätverk"

mvh
Thomas

Ursprungligen av kenjon:

Definitionen av nätverk är att flera enheter är ihopkopplade. Din router och din dator är ett nätverk, som Jesper säger. Så du måste mena något annat

OK.. nybörjare Jo jag vill kunna koppla ihop tv via router för att där kunna se på filmer lyssna på musik och annat som jag har på datorn. trodde man behövde program för det. (Det är inte trådlöst utan jag har dragit kablar)

MVH
Thomas

Ursprungligen av kenjon:

Vad avser du med frågan? Har du en router till ditt Internet har du ett eget nätverk.
Eller avser du viss serverfunktionalitet/tjänster?

jag har en router, men inget nätverk.

mvh
thomas

Hej. Jag undrar om någon har nått tipps om ett bra och enkelt program för att skapa ett eget nätverk hemma. Jag har aldrig gjort det förr, men tänkte testa nu. jag ha en macbook pro 2011 med 8 gig ram.

MVH
Thomas Olsson

Senast redigerat 2016-01-17 21:36
Ursprungligen av HåkanE:

Exakt, testa att ersätta din befintliga "iTunes Library.itl" med "iTunes Library 2014-11-15.itl". Men jag skulle ta en kopia av original "iTunes Library.itl" först (t.ex kopiera den till skrivbordet) - bara för säkerhets skull.

Du har ingen "iTunes Library.itl" i din backup som är nyare än 2014-11-15?

Ok provar. Nä jag har ingen nyare vilket är väldigt konstig då backupen gjordes 2015-05-26

MVH
Osse

Ursprungligen av HåkanE:

Att dubbelklicka tror jag inte hjälper.
Du kan väl kopiera den senaste av "iTunes Library YYYY-MM-DD.itl" filerna och lägga den i iTunes mappen och sedan döpa om den till bara "iTunes Library.itl".

Men då du faktiskt hade en backup (kanon!). Kan du inte hitta en sen "iTunes Library.itl" där?

Jag hittade i backuppen. den finns inte på macen. Men det skulle den göra enligt supporten. Menar du att jag ska ersätta "iTunes Library.itl" med mitt "iTunes Library 2014-11-15.itl"? tack för snabbt svar

/Osse

Hej. Efter en uppdatering till nya Itunes försvann all min musik/album på ITunes. Ringde supporten men dom hade problem med uppkoppling/Skärmdelning för att hjälpa mig. Vad jag förstod skulle det finnas en mapp som hette "Previous iTunes Libraries" den fanns inte, men jag hittade den i min uppbackning. Och där finns det filer med olika datum "iTunes Library 2014-11-15.itl" vad gör jag nu? är det bara att dubbelklicka på den eller?

MVH
Osse

Senast redigerat 2015-07-13 20:13
Ursprungligen av Json_81:

Trycker cmd-r vid uppstart och väljer att installera det (internetuppkoppling behövs).
Det är inte en windows-dator vi pratar om

Tackar