Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
KarlAndersson

KarlAndersson

Avstängd
  • Registrerad 2012-10-11
  • Senast aktiv 2012-12-03
  • Antal inlägg 34

Foruminlägg

De senaste inläggen KarlAndersson har skrivit i forumet.

Ursprungligen av martinator:

Nu kanske den här Schiller råkar bo i ett område med sånt där som man läst om i tidningarna - bredband eller vad de kallas.... Men så är det inte för alla.
Nu tycker vän av ordning att jobbar man med reklam/design mm så borde man ha tillgång till bredband, och sant är det. Men det är skillnad på bredband och bredband. De PDFer som jag gör på tidningar 52 sid, A4 (skuret format) fyrfärg landar på ca 80Mb. Det är en bra bit ifrån de 5,5Gb som adobe vill att man laddar ner om man ska prova Indesign och Photoshop. Gillar att få programvara på skiva. Om man behöver installera om det så går det ruskigt mycket snabbare för de flesta att sätta i skivan än att vänta en faslig massa timmar på att dra hem det. Om man dessutom råkar sitta utan bredband den dagen - tänk Murphy- så är man inte kokt i bajs utan kan ändå rädda en del av situationen. Jo jag är gammeldags, bakåtsträvare, konservativ osv men så länge det inte finns en stabil ersättare så är jag skeptisk.
/m

Bredbandstäckningen i Sverige är nästan fullständig. Under 2011 hade hela 99,99 procent av hushållen tillgång till trådlöst eller trådbundet bredband.

http://www.sweclockers.com/nyhet/15192-nastan-alla-svenska-hushall-har-tillgang-till-bredband

"Ett sådant område som har bredband" verkar endast vara 99.99% av Sveriges hushåll och företag, jag hoppas att du hittar in till ett sådant område, även om det kan vara svårt att hitta.

Tyckte det lät bättre om man skrev om det lite

Totalt har det tagit sex år att utforma och konstruera yachten och med en tår i ögonen på Jobs så fick arbetarna fick var sin iPod shuffle av Jobs-familjen som tack.

Ursprungligen av Hjopek:

Och du missade att myndigheten byter till enbart iPhone efter att utvärderat både den och Android.
Däremot var det något konsultbolag som bytte till båda alternativen eller läste jag fel?:confused:

verkar så

Tack Joacim, mycket trevlig läsning!

Så fort det kommer en tjänst som släpper avsnitten online samma kväll, eller åtminstone samma vecka som det visas i usa så ska jag garanterat plöja ner pengar i det... men innan dess så finns det ingen mening tyvärr.

Jag ska försöka svara er båda utan att göra en milslång citering:

@pmarriot Om man har småttingar så är det faktiskt inte mycket svårare än att ladda ner appen "Kids Place", väl startad så kan den inte stängas av utan att låsa upp den med lösenord, i säkerhetsbubblan så kan man välja vilka funktioner barnet ska ha tillgång för att inte riskera vare sig enhetens, eller barnets säkerhet.

En spännande kommande nyhet är ju helt enkelt användarkonton, på samma sätt som du loggar in på datorn hemma så kommer man även på mobilen kunna ha förinställda konton och på detta viset öka säkerheten ytterligare.

Backupen däremot håller jag med om, tror jag iallafall. Utan att använda tredjepartsmjukvara så tror jag inte att det finns en enhetlig backup som helt enkelt sparar/återställer Allt på en gång.

@Joacim Melin

1. Ja, utan hård moderering och i vissa fall censur så är Playstoren definitivt en hårdare/svårare miljö för barn, När du installerar en App så kan du läsa om riskerna i rättigheter, men det är knappast ett barn skulle antingen förstå eller bry sig om.

Oavsett så låter jag inte mina barn ladda ner appar på vare sig iPaden eller Nexusen men när den tiden kommer med åldern så har du helt rätt. Det är upp till mig att skydda dem när den tiden kommer, precis som jag kommer få göra med internet,mail, sms, fula gubbar och liknande.

2. Jag kan varken säga bu eller bä på detta då det är subjektivt som bäst i min mening, min största (5) lärde sig iPhone och iPad först, innan vi hade Nexus i huset och hon har aldrig sagt något om skillnaderna, den enda stora skillnaden är att det finns widgets och runda knappar på den ena, och endast runda knappar på den andra.

3. Definitivt

4. Jag kan tyvärr inte hålla med, som du sa själv, det tog 30 minuter att lära, barnen idag växer upp med detta, det blir nog inte svårare för dem att anpassa sig än vad det var för oss att gå från serietidning till pocket

Ursprungligen av GustafMA:

Det är självklart. Och samtidigt mycket svårare att hantera än man kan tro. Det scenario som man har är följande: snorungehorden dyker upp, sätter sig och beställer ett dussintal menyer. Sedan sticker de. Under tiden kommer spenderar personalen tid och material på att producera menyerna som sedan måste slängas (McD har regler om hur länge saker och ting får stå i värmeskåp). Det enda sättet att komma runt det är att ha en kreditkortsläsare och ta betalt direkt, men det resulterar i ett annat problem: snorunghorden förstör den direkt genom att trycka in tuggummi, eller rispa kontakterna med nycklar. Och det i bästa fall - i värsta fall kommer de internationella ligor som specialiserat sig på bankomatrån få en alldeles förträfflig ny jaktmark. Sitt på McD, välj ut lämpliga offer (gamla, berusade, ensamma ungar) att slå ner och råna på kort när de lämnat lokalen, ha deras koder färdigskimmade eftersom de använts i restaurangen. Ett sådant fall i medierna och PR-effekten skulle per omgående radera ut alla eventuella vinster med systemet.

Det låter som en bra idé till dess man betänker vilket samhälle vi har numera.

Usch vad deppig man blir när man inser att allt du skriver är sanning.

Ursprungligen av Zepto:

Känner att jag börjar spinna iväg lite väl mycket på en tangent här så jag skippar detta.
Trevlig helg.

Hade varit roligt om det vore en rektangulär klocka med runda hörn eller?

Enormt roligt att se detta komma upp, han fick verkligen inte den publicitet som han borde fått.

Man kan nästan säga att han är skaparen bakom Jobs, som fick all äran.

Ursprungligen av PJW:

Edit: jag blev lite trött på att diskutera modererandet så jag tog bort mitt inlägg.

edit: misstag

Ursprungligen av stile:

@KarlAndersson
Jag skulle gissa på att det är din cache som strular, alltså en cache som ligger på din eller operatörens router/server eller liknande. Om du då använder mobilen mot nätverket så kan det bli samma fel på mobilen.

Nej, jag körde specifikt över 3G för att undvika just operatörsspecifika problem så problemet måste ligga någonstans här, vilket är jätteudda det med..

Ursprungligen av PJW:

Märkligt, jag kan se både dina och pmarriotts inlägg. Inget tycks vara raderat. Kanske var du lite för snabb på avtryckaren här? Diskussionen ni för är dessutom intressant (så länge den inte blir den sedvanliga pajkastningen mellan två plattformar...). Som sagt: inget tycks vara raderat.

Jag satt här och gapade åt ditt svar då jag och sambon satt och diskuterade ämnet och då jag skulle visa henne mina kommentarer så fanns de inte.

Efter att jag läst ditt svar så kollar jag igen och i en av flikarna så finns alla kommentarer, medans i andra fliken så fattas det två oavsett om man uppdaterar eller ej.

Så ja, jag antar att jag möjligtvis gick lite hastigt framåt, ber om ursäkt för det.

Det verkar vara någon form av bugg i Firefox, oavsett om jag raderar historik, kakor och så vidare så varje gång jag går in på den nyheten så fattas det 2 kommentarer och längst nere står det "Sidan laddades 23:36 "

Dock så är en av kommentarerna skrivna 22:27 så det borde väl synas ändå.
Som sagt, konstig bugg... ber om ursäkt.

Redigering:

Otroligt konstigt detta....
Om jag loggar ut från sidan och besöker artikeln så finns det 8 kommentarer.
Om jag loggar in, så finns 6 kommentarer oavsett webbläsare.

Så fort jag är inloggad så är de två sista kommentarerna osynliga i Firefox, Opera och Chrome.
Jag provade ändra tidszon, som var felaktigt inställd, men ingen skillnad.

Redigering:

Då det gnager mig så kunde jag inte låta bli att fortsätta testa...
Jag provade samma sak på mobilen, inloggad så är kommentarerna dolda...?

Senast redigerat 2012-10-12 02:03

Jag har bara varit medlem i en dag här och har tyvärr redan märkt att man tydligen INTE får lov att diskutera i nyhetstrådarna.

http://www.99mac.se/artiklar/3138-skola-i-vallentuna-satsar-pa-ipad.html

Efter mitt senaste inlägg kl:1950 så gjorde pmarriott ett inlägg löst citerat efter minne att "jag har 2 barn och inte skulle våga låta 2åringen leka med en Android platta."

Jag skriver löst citerat: "Kan du utveckla varför du inte skulle våga din två-åring använda en Android platta?"
Resultatet av detta är att båda inläggen raderas.
Man får alltså inte lov att ställa frågor, eller att be om konkreta svar på 99mac om det handlar om Androidprodukter?

Hur ska innehållet i en nyhet kunna diskuteras om saker raderas utan anledning?
Eftersom det handlade om skolor och barn så är ämnet direkt ontopic och inte det minsta stötande.

Ursprungligen av pmarriott:

Jag har en 2-åring och en 5-åring. Min iPad sätter jag gladeligen i nävarna på min 2-åring. Det skulle jag aldrig våga med en Android-platta.

Du får gärna utveckla, ge oss lite mer konkret information till detta beslutet.