Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johan Thuresson
  • Plats Göteborg, Sweden
  • Registrerad 2012-10-23
  • Senast aktiv 2019-05-19
  • Antal inlägg 478

Foruminlägg

De senaste inläggen Johan Thuresson har skrivit i forumet.

Ursprungligen av jakobnilsson:

Nej, jag ser faktiskt inte problemet. Vi är sakliga, kritiska och rättvisa i vår bedömning av produkter oavsett tillverkare. Samtidigt är vi teknikentusiaster i hjärtat, och en del av vårt jobb här på 99 går ut på att förmedla den entusiasmen. Vi är personer, och vi kan vara öppna med vad vi gillar och varför, utan att för den skull hylla saker okritiskt. Vi ör inte Plus i SVT.

I det här fallet har jag recenserat både IPad mini 3 och Ipad mini 4, inklusive använt och skrivit om de flesta versioner av IOS. Jag har skrivit om formfaktorn på mini i synnerhet och surfplattans funktion och framtid i allmänhet. När jag säger att en ny Ipad mini 5 med stöd för penna och skrivbord skulle väcka mitt köpsug, då är det en väl underbyggd åsikt.

Vad gäller Apple generellt tycker jag vi har tillräckligt med material här i form av inlägg, artiklar och poddar som visar att vi inte drar oss för att ge företaget en släng av sleven när vi tycker de förtjänar det. Precis som andra företag vi bevakar.

Okej. Hur tror du att läsaren uppfattar informationen i artikeln om den förstår att undertecknaren fira andaktsdag på releasedagen genom att ”hjula” till affären?

Ursprungligen av Redaktionen:

Årets nya Ipad Mini kan få stöd för både Apple Pencil och fodralet Smart Keyboard, vilket gör att den lilla plattan kan bli en riktigt produktivitetsmaskin.

Läs hela artikeln här

”Om detta stämmer blir det nästan säkert ett köp av nästa Ipad Mini i vår!”

Konsumentupplysning? Eller reklampelare med Cupertino som avsändare? Märker inte medarbetarna på 99 att det är problematiskt med den typen av deklarationer om man vill bli betraktad som något annat än en hejarklack?

Ursprungligen av omartint:

Gillar verkligen inte varken ljudet, komforten eller designen hos AirPods, men gillar saker som uppfyller alla de kraven. De skall inte bara låtsa enormt bra och balanserat, men även vara stiliga (billig vit plast tycker jag inte är snyggt). För mig föll valet på ett par Bowers Wilkins P7 Wireless. Grymt bra ljud, och dessutom riktigt snygga och välgjorda med skön ergonomi (för mig, är säkert mycket personligt).

https://hometheaterhifi.com/wp-content/uploads/2017/03/bowers-wilkins-headphone-img8.jpg

Sedan för ett par kompakta in-ear så blev det ett par RHA MA750 Wireless som jag också är grymt nöjd med. Synkar och parar fint samtidigt mot både min iPhone och Apple Watch, samt grymt bekväma att ha på (perfekt även vid gym och joggingrunda då de sitter så bekvämt). Ljudet är riktigt grymt för den ynka 1000-lapp som de ligger på rea för. Gedigen metallkonstruktion och massor med "pluppar" för bästa komfort och passning. Rekommenderas även de varmt!

https://www.price.com.hk/space/news/images/20171222/89b09e5c23f9f67e6500.jpg

Men det är mina favoriter på portabla blåtandslurar (har en massa betydligt dyrare och exklusivare lurar och hörlursförstärkare för hemmabruk), och är självklart mycket personligt. Finns massor med bra alternativ.

Fyll gärna på med era favoritalternativ till Apples "plastlurar".

Jag tycker mina Sony-lurar funkar nästan som AirPods fast med seriös ljudkvalité. Det mest elementära åtminstone som att ta samtal, kontroller för att höja/sänka ljud och byta låt. Det enda jag har att klaga på att ljudkvalitén är sämre när jag spelar upp från min Macbook än min iPhone X. Har ingen aning om varför. Men det är markant skillnad. Förmodligen beror det på mjukvaran i Macen.

Senast redigerat 2018-12-28 23:04

För den som har tröttnat på att slita med ett par AirPods är Sony WH-1000XM3 årets teknikpryl. När ljudkvaliteten är viktigare än stil. Endast för vuxna människor.

Ursprungligen av Innis:

Siri gör det det förväntas att göra med den data som den har tillgång till.
Förstår ärligt inte hur folk inte folk klarar av att tex få Siri att läsa upp ett iMessage och sen svara på det.

Nej, Siri gör inte alls vad den förväntas att göra. Den svarar helt enkelt fel för ofta.

Bättre från en väldigt låg nivå. Siri är rent ut sagt fortfarande skräp. Var är ni som hävdar att Apple aldrig släpper något halvdant?

Utan en väl fungerande röstassistent tappar flera av apples prylar funktionalitet. Den som säger att Siri funkar bra instämmer jag inte med. Det är allt eller inget enligt mig. Det räcker med att hon svarar fel på 1/15 av frågorna för man inte ska vilja använda den.

Ursprungligen av zinned:

Vansinnigt, återigen dessa förbannade kulturmarxister...kan inte dessa förpassas till någon avskild del av den riktiga världen någon gång? Samma folk som tar stor del i politiken, men sin skeva världsbild.

Man blir så trött.

Det är nog snarare din världsbild som är skev om du inbillar dig att domen har med Marxism att göra.

Okej...

Tangentbordet är rent fysiskt för litet för mina stora händer. Inte ens den största satirikern i världen upphäver naturlagarna.

Ursprungligen av ekloev:

Jag tänkte samma sak innan jag satte igång med projektet, men blev väldigt överraskad över att det inte kändes trångt och att jag kunde skriva riktigt snabbt på det. Jag menar inte att du nödvändigtvis skulle kunna bli lika bekväm med det som jag blev, men jag tror att du hade blivit betydligt mer bekväm med det efter någon/några timmars användning. Det är fysiskt trängre än ett fullstort tangentbord på en dator, den fysiska verkligheten går inte att komma ifrån ändå, men jag kunde vänja mig vid det väldigt snabbt. Under de två veckor när jag huvudsakligen använde Ipad Pro som arbetsverktyg upplevde jag aldrig tangentbordet som en begränsning (det var snarare på mjukvarusidan det fanns irritationsmoment, med citattecken i kod exempelvis).

Visst, det är sant. Men det blir ju lite skevt kan jag tycka om kravet bara är att "vänja sig". Allt går ju med en stor dos vilja att vänja sig vid. Nåväl, det var nog en överdrift här. Många av de potentiella köparna av iPad pro står kanske inför att antingen köpa en iPad eller t ex en Macbook Air. Då bör man ju rakt av jämföra Macbookens tangentbord med iPad Pro. Och det är ju detta som är paddans stora nackdel skulle jag vilja säga. Datorn är fortfarande mycket bekvämare att skriva på. Särskilt när man har den i knät on the go.

Jag har varit i affären och fingrat på tangentbordet. Inte en chans att jag kan välja mig vid att ha det tangentbordet som det primära arbetsredskapet. Det är helt enkelt för litet för mina händer. Det blir trångt.

Jag fingrade lite på båda storlekarna idag. Jag begriper inte att man helt vill byta ut en vanlig dator mot en iPad Pro med tangentbord. Den lilla modellen är ju särskilt trång för fingrarna jämfört med en dator.

Har någon lyckats vänja sig på allvar? Alltså med att ersätta dator för längre skrivarbeten?

Jag skriver mycket på en dator både on the go och med stor skräm inkopplad. Kommer någon som jag att välja sig?

Ge Apple en nappflaska och gå vidare. Kommersialisering av offentliga miljöer är av ondo.

Kan man uppfatta begränsningarna med USB-kontakten som ett lackmustest?

Om tanken är att sedermera öppna upp iOS är det ju märkligt att införa begränsningar för ganska banala saker.

Trots allt måste jag erkänna att jag ändå är bra sugen på en iPad Pro.

Men med penna och tangentbord blir det fan dyrt. Det svider i plånboken. Inga problem med cashen men ändå. 13k? För en iPad? Men vågar man köpa?

Ursprungligen av cubeis:

iPad Pro är framtiden helt klart, monster prestanda redan nu. Tänk när man seriekopplar Apples egna processorer i pro burkarna mm dream on dream on . Vi får prestanda som får intel att kasta in handduken för gott. Apple är flera år framför konkurrenterna med sina egenutvecklade processorer kontra mjukvaran. Ett gott försprång skulle jag säga i alla fall . Sen kommer Apple aldrig att ta över intels roll att sälja sina processorer till andra datatillverkare/användare vilket skulle fylla på kassan ännu mera, men finns ingen anledning att göra så. Jag skulle påstå att framtiden är Apples. Har man hört den förut hehehehehe...

Man vad ska man med prestanda till när konceptet inte är ämnat för produktivt arbete? Jämförelse med MacBook Pro håller ju inte eftersom det är ett annat operativsystem och helt andra anslutningsmöjligheter.