Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
virrpanna

virrpanna

Medlem
  • Plats Ystad
  • Registrerad 2012-11-04
  • Senast aktiv 2018-06-10
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen virrpanna har skrivit i forumet.

1

Har problem med min iMac från 2011. Den är uppdaterad till high sierra. Hade inne för felsökning för ett år sedan med inget fel identifierades. Det som händer är att datorn bara stänger av. Ofta om jag går in på en kvällstidning men ibland annars också. Fört fick jag rapport med text, sleep-wake failure. Nu kommer det panic report. Vilket gör mig något nervös.. Någon som känner igen och vet vad som är fel eller har tips på vad göra?

Ok, tyvärr hjälper detta inte mig som bara har en imac och en iphone på wifi. Noterar nu när jag är inkopplad på lina att internet stänger av så fort imagen går ner i viloläge. Tar några sekunder för den att vakna igen. Min högst obildade slutsats blir att problemet har med viloläget att göra, inte med routern eller BBB. Kan någon ge mig ett tips på hur man tar bort funktionen viloläge?
När internet inte kopplas in får jag stänga ner maccen och starta om den. Då brukar den hitta internet igen men så fort jag inte är aktiv stänger den ner.

Hmm, läser med förundran ert resonemang! Jag som köpte en mac för att den är omvittnat användarvänlig... Bara koppla in så hittar enheterna varandra! Har aldrig haft så mycket trassel med någon av mina pcs som med denna imac jag köpte juli 2010. Vad gäller många enheter så har jag inte mer än två, imac och iphone igång och det borde väl rimligen fungera. Den gamla pcn startade jag bara som en test.

Tror inte det är fel på internettrafiken för wi fi funkar på en gammal pc och på iphonen. När maccen var precis ny hade jag samma problem vid uppgradering av operativsystemet. Fick då hjälp av supporten, de började med samma sak som nämnt här ovan. Stänga av wi-fi och slå på igen samt ny DHCp tilldelning ( eller hur det nu heter) Nästa var ett mixter av att stänga av datorn vänta 5 minuter, starta om, hitta en minimal symbol precis i starten och därifrån lotsade de mig till en lösning. Fullständigt omöjligt att komma ihåg nu..
Märker dock att även med kabel stänger internet av under viloläge, förstår faktiskt inte varför den gör det.

Hej! Bredbandsbolaget jag med. Nu har jag gett upp och stängt av wifi och kör på kabel.

Hej!
Jag har precis samma problem. Köpte min imac juli 2011 och upplevde trassel direkt. Uppgraderade till Lion och fick ta hjälp av supporten för att kunna använda internet. Nu när jag uppgraderat till Mountainlion är det samma elände igen.
Eftersom det är fler med samma problem tycks det vara ett fel någonstans i systemen. Ska prova de förslag som ligger här ovan.

1