Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Christer Zulawinski
  • Plats Höllviken, Sweden
  • Registrerad 2012-12-19
  • Senast aktiv 2021-05-29
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen Christer Zulawinski har skrivit i forumet.

Det händer exempelvis mig inne i sharepoint. Söker jag på en större sharepoint sida efter en text bit så markeras bara texten, den flyttar inte ner så jag kan se var det är. Är det ett lång sida är kan det vara lite jobbigt att hitta det. Fungerar utmärkt i chrome. Har testat Cigarrs metod att ändra från Börjar med till Innehåller men hjälper inte. Har faktiskt gått tillbaka till Chrome, men jag gav safari en sjysst chans iallafall

Jag har försökt att gå över till safari från Chrome för att testa något nytt och den känns lite snabbare. Men en sak gör mig helt tokig, om man söker efter text på en sida så markerar den endast texten ibland. Även om man trycker gå till nästa så flyttar den bara markeringen som kan vara flera sidor nedanför vad man egentligen kan se. Ibland helt plötsligt fungerar det som det ska så det känns mer som en bugg än en inställning. Har googlat problemet men inte hittat någon lösning, men ser referenser till detta så långt bak som 2007. Är det bara att gå tillbaka till Chrome som är lösningen?

Jag hade bara min telefon och testade att ansluta till den som wifi nät och då fungerade det.

Kan mycket väl ha varit cachad information, tack för som svarade.

Felet berodde på att jag har en Asus router och en asus access punkt. Det verkar som att access punkten hade klappat ihop. Jag har ganska många enheter hemma med 3 barn och ingen förutom ipaden hade problem. Verkar som att endast ipaden använde access punkten. Den var dessutom omstartad. Men med nytt firmware så har det fungerat hela natten och även nu på morgonen, så det var nog det som var problemet.

Hej! Har en iPad pro som helt plötsligt slutade att fungera, den var hela tiden ansluten till wifi men ingen data kom. Körde ios 12 beta så jag återställde till 11an, men det fungerar inte. Alla mina andra enheter fungerar fint, det fungerar till och med fint om jag internet delar från min iphone 7, men wifi fungerar inte. Jag får en ip adress, och jag kan se enheten i min router men ingen internet. Kan inte heller nå enbart routern. Har testat alla "standard" tips, även om jag återställer hela ipaden så fungerar inte wifi. Har helt slut på ideér, någon som har en ide?

Jag har ett riktigt skumt problem i min Macbook pro med high sierra. Om jag går in i findern och dubblklickar med musen för att öppna en katalog så öppnas den fint, men om katalogen i fråga innehåller underkataloger och jag dubbelklickar direkt så öppnar sig inte underkatalogen. Jag måste pausa en stund innan jag dubbelklickar för att underkatalogen ska öppnas. Förbannat störigt, någon som en teori om vad som kan orsaka detta? Det är samma visa varesig jag använder den inbyggda trackpaden eller min logitech master mx.

https://www.dropbox.com/s/vtc3vx0o1hy4kdx/IMG... videon här visar vad jag menar.

Senast redigerat 2017-11-29 12:19

Det gjorde jag med, hittade på mstore som uttryckligen är till den nya macbooken. Det blev denna Incase ICON Sleeve with Tensaerlite för Macbook Pro Touch Bar 13" – Black (INMB100253-BLK), kommer väl snart. Den jag hade till min äldre macbook var just en incase och den har visat sig vara jäkligt bra. Jag återkommer om hur den var.

Av en händelse gick jag förbi gant butiken och de hade 40% rea på en 13" sleeve så jag slog till. Precis som jag misstänkte är den på tok för stor.

Senast redigerat 2017-07-09 15:47

Hej! Har precis uppgraderat till en ny macbook pro 13 2017 och körde ner den i min gamla incase "sleeve" och upptäckte att den var på tok för stor. Kan tänka mig att många väskor eller liknande kommer vara just för stora om man försöker få den att passa både nya och gamla modellen. Någon som har ett tips på en riktigt sjysst väska att stoppa sin mac i som går att få tag på i svenska affärer? Om inte, vilken tipsar du om via internet?

Jag har haft en penna nu ganska länge. Hade tur och hittade en på mediamarkt. Tittade på den, testade den, placerade den i kartongen och där har den legat sen dess. Fullständigt meningslös om man nu inte ritar eller något.

Jag köpte Apples silicone fodralet idag eftersom de hade den på Apple store nu och tänkte köpa tangentbordet när det kommer. Men jag vill fortfarande ha något att lägga allt i så letandet fortsätter för min del.

Det är helt klart en bra fråga. Jag bryr mig inte om vad som kommer om en månad utan jag behöver något nu och det finns verkligen inte mycket. Man kan heller inte avgöra kvaliteten förrän man har produkten i handen så det hade varit fint med en butik man kan handla i. I Malmö området hittar jag inte ens apples egna silicone case förutom i vitt vilket ju blir helt fel till min svarta ipad. Tänkte ta en runda förbi apple store idag igen för att se om de har fått in något.

Än så länge är jag nog inne på att köra apples egna prylar. Tangentbordet och silicone case. Tycker logitechs tangentbord är på tok för tungt och bulkigt.

Fungerar fint för mig med

Jag bytte dns server till googles egna och det löste problemet. Det som gör att man tycker den lösningen är konstig är att när den försökte komma åt google.com så kunde jag pinga och slå upp dns utan problem.

Jag har ett mycket spännande fenomen som nyligen dykt upp på min mac. Om jag stänger ner google chrome, öppnar den igen och sen går till google.com eller google.se så tar en en hel minut på sig för att öppna upp sidan. Jag kan öppna en ny flik och gå till vilken annan sida som helst med gott resultat. Jag kan under den tiden öppna safari och gå till google.xxx hur snabbt som helst så det är inte själva nätet. Jag har loggat ur min användare och återställt google chrome, jag har till och med avinstallerat det och ominstallerat det men det kvarstår.

Jag kan även starta en virtuell windows maskin via fusion och då har även dess google chrome samma fenomen. Mina kolleger som sitter på samma plats och har windows datorer har inte samma problem. Några tips?

Hej! När jag exempelvis ska ladda upp en bild på en webbsida så kommer ett browse fönster upp. I windows får man upp ett open fönster där man antingen letar sig fram till filen eller anger filens plats i "file name:" fältet. På min mac hittar jag ingenstans att ange något utan bara att klicka sig fram. Det innebär att jag inte kan ange en url. Då måste jag alltså ladda ner bilden först för att sen leta mig fram till var jag sparade den, jag antar att jag missar något, frågan är alltså, hur gör jag samma sak på macen?