Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fettgegga

Fettgegga

Medlem
  • Namn Nils
  • Registrerad 2013-02-27
  • Senast aktiv 2020-12-17
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen Fettgegga har skrivit i forumet.

I 10 år har jag väntat på att kunna filma i 25 FPS! Äntligen! Nu slipper man allt flimmer från ljuskällor!

Den stora frågan är dock varför det tog så lång tid för Apple att fixa detta.

Jag tror att den är till för att kunna docka telefonen i en speciell docka. Tänk er typ fotstödet på en skärm lik iMac. Då kan telefonen köra MacOS och skicka bilden till skärmen. Helt plötsligt har man då en fullt fungerande dator som drivs av sin telefon och det enda man behöver köpa är skärmen.

Så detta gäller alltså bara mobilerna? Inte Apple Watch?

Detta är en funktion som jag har väntat på länge, skönt att den äntligen kommer nu. Har använt f.lux på datorn i flera år och måste säga att det gulare ljuset är så mycket trevligare på kvällen.

Trevligt, nu gäller det att dansa hjärnbalett och verkligen komma på något riktigt bra!

Ursprungligen av jakobnilsson:

Det kom vi aldrig på i podden nej, det var Zendium jag syftade på

Tack för tipset, får ta och inhandla mig en tub!

Vilka tandkrämer var det egentligen som var bra? Nämnde ni det någon gång eller kanske missade jag det?

Jag har en Ponoplayer och är hur nöjd som helst! Har ett par Yamaha EPH-100 hörlurar till och det låter kanon!

Ursprungligen av nikka:

Tack för länktipset. Macrumors-artikeln förenklar situationen lite för mycket. Både Iphone 6 och Iphone 6 Plus är enheter som kan laddas med högre laddström än 1,0 A. Nästa strömstyrkesteg bland Apples laddare är 2,1 A. Iphone 6 laddas dock aldrig med så hög ström. Enligt mina mätningar drar Iphone 6 cirka 1,2 A vid laddning och avstängd skärm (cirka 1,3 A vid laddning och påslagen skärm) under förutsättning att den är kopplad till en laddare som kan leverera så mycket ström (d.v.s. att en Ipad-laddare används istället för den medföljande Iphone-laddaren som inte kan leverera mer än 1,0 A). Det var därför jag skrev ”strax över 1 A” i krönikan.

Jag har inte mätt laddströmmen för Iphone 6 Plus, men med tanke på dess kraftfullare batteri skulle den mycket väl kunna laddas med uppemot 2 A. Jag ska se om jag kan få tag i en Iphone 6 Plus, så att jag kan mäta den maximala laddströmmen även för den.

Tack för det informationsrika svaret!

Dom nya iPhone-modellerna kan dock laddas med en högre ström än 1A!

http://www.macrumors.com/2014/09/22/iphone-6-...

Ett litet tips: Det kallas SDXC inte SCXD, ni skrev er variant även på iMac 5K testet. Tänkte bara säga det för att undvika förvirring i framtiden, ni får gärna skicka Mac Minin som belöning för att jag är så duktig!

Ursprungligen av PaO:

Har du kollat på HDTracks
https://www.hdtracks.co.uk

HDtracks är ett steg i rätt riktning, dock så består 95% av HDtracks katalog utav komprimerad musik. Allting handlar om mastering och själva ljudvolymen. Det är därför vinylskivor fortfarande låter bättre än HDtracks, CD, spotify m.m. Här är en kort video som beskriver det hela:

Fantastiska nyheter, äntligen börja det hända någonting på ljudkvalitetssidan! Kvalitén har varit usel dom senaste 20 åren pga MP3 och loudness. Det är dags för en förändring!