Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Båttomten

Båttomten

Medlem
  • Registrerad 2013-03-15
  • Senast aktiv 2016-01-21
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen Båttomten har skrivit i forumet.

Får inte till detta med kontakter i "Meddelanden". Funkar med samma inställningar på det dator som jag bytt upp mig från. Någon som har fler tips på vad jag kan ha glömt?

yes, synkar dem till min iPhone. Funkar utmärkt där, men inte på datorn. Har inga dubbletter. Funkade på förra datorn men inte på den nyinstallerade så jag hr väl glömt någon inställning...

Hur får man till det så att Messages kopplar namn till telefonnummer i Messages? Gärna för både sms och iMessages. Har mina kontakter i Outlook (15.17.1).

Hej, Funderar på om jag är (o)lyckligt ovetande om att mina datorer inte backas upp som de ska när jag nu har rört om lite i mitt nätverk. Hur ser jag om det görs backup? Jag har ju en gång satt upp det så att det ska fungera men hur kan jag vara säker på att badkuppen verkligen görs som det ska?

Tack, nu är bilderna i ett samlat, rensat, bildbibliotek. Det gick mycket fortare att rensa via telefonen än datorn, varför vet jag inte (och behöver inte veta). Vad tillför det att ha bildström påslagen nu när jag har allt synkat via iCloud-biblioteket?

ok, läser på och ser om jag får till det. Någon som vet om denna TimeCapsule måste ligga ner eller om man kan ställa den på högkant?

Tack, bra ide! En fråga. Sätter jag upp det på detta sättet så får jag väl två wifi-nät som jag går mellan när jag rör mig i huset. Vad händer om jag inte är i källaren och mina datorer inte når det wifi-nätverk som min TimeCapsule skapar i källaren, är då TimeCapsule så smart att den når mina datorer via det andra wifi-nätverket?

Tänkte att det vore bäst att använd den router som jag får från Boxer (som kopplas till den öppna fibern) i morgon och sedan koppla allt till den. Med allt menar jag i mitt fall en extern hårddisk, en TimeCapsule och kanske förstärkare (/extra router via sladd) om inte WiFi fungerar i källaren. Eller tänker jag fel?

Satte upp mitt tidigare nätverk lite slarvigt så min TimeCapsule (A1409 2TB) blev WiFi-router i stället för 4G-routern. Nu flyttar vi över till fiber med ny WiFi-router. Hur konfigurerar jag om min TimeCapsule så att den fortsätter att backa upp våra datorer men inte agerar WiFi-router? Helst skulle jag vilja att WiFi-funktionen stängs av helt.

Det som ställer till det är att iCloud.com hela tiden går ner när man försöker ta bort filer. Frustrerande. Vet inte varför jag heltiden får felmeddelande från iCloud "Bilderna svarar inte längre....Uppdatera/Skickatill Apple"

Hej, Calinou,
Ser ut att fungera som tänkt med iCloud-biblioteket. Har dock bara hunnit synka alla filer och ta bort lite filer ur det gemensamma biblioteket än, så jag har lite kvar innan jag kan svara att det fungerar som tänkt, med det ser bra ut. Om du med "redigera bilder" menar ta bort filer så ser det ut att fungera. Men ge mig några dagar till så ska jag svara definitivt.

Hej Reboot 81.

Märkligt, hittar inte "Hämta original till datorn" eller "Biblioteksplats" under "Allmänt" eller "iCloud" under "Systeminställningar", kör version 10.10.5, kan du guida mig?

Jag gick på spåret med iCloud. Nu är alla bilder i ett gemensamt bibliotek på iCloud och loggar jag in på iCloud.com så kan jag ta bort filen där och den raderas samtidigt på alla enheter filer på alla telefoner, paddor och telefoner. Nu ska jag bara sätta mig ner och rensa... Bildström är även påslagen så att alla nya bilder synkas till alla enheter.

Så till en ny fråga. Jag har en "LaCie-CloudBox" uppsatt på nätverket. Kan jag göra en säkerhetskopia till den från iCloud?

ok, drar upp all bilder till iCloudbiblioteket. Därefter gör jag en säkerhetskopia mha PhotoStream2Folder. Sedan får jag se hur jag rensar mina enheter. Låter detta som en plan för att skpa ordning i mitt kaos?

ok, om jag nu aktiverar iCoud Photo Library på alla enheter kommer då alla bilder att landa i ett bibliotek på iCloud utan dubletter som jag sedan via datorn kan redigera. När jag gjort det så kan jag rensa bort alla bilder på alla telefoner och paddor, säkerställa att Bildström är påslaget på alla enheter. Efter detta så har jag bilder tagna tidigare samt nya bilder på iCloud. Alla nya bilder som tas kommer att synkas via Bildström. Har jag förstått det rätt, eller är jag fortfarande ute och cyklar?