Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Suda

Suda

Medlem
  • Namn Stella D
  • Registrerad 2013-10-20
  • Senast aktiv 2013-10-28
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen Suda har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2013-10-24 22:33

På mitt jobb så var det extremt trögt att få en iPhone som jobbmobil, det tog mig sex år av tjat innan jag äntligen fick en förra året. Innan dess var det endast HTC som gällde, för "den var så mkt smartare och stabilare och mer för pengarna" än iFånen tyckte chefen. En kollega råkade stuka till sin HTC så den gick sönder. Eländet packades in i en lämplig kartong och skeppades iväg till en mobil-lagarfirma. Tiden gick och den kom inte tillbaka. En vecka, tio dagar... till slut dök den upp igen, vaktis kom med den utan kartongen, inlindad i en massa bubbelplast. Kollegan undrade. Jo då, posten hade förklarat att de hade haft problem med försvunna värdesaker på kontoret, och när vår vaktis hörde sig för om den försvunna mobilen hade de kollat på övervakningsfilmen från postsorteringskontoret. Där såg man hur brevbäraren kollade paket efter paket...stannade upp vid mobilpaketet, tittade på avsändaren "mobillagningsfirman" - aha, en mobil -, slet upp paketet, tittade på HTC-mobilen...och slängde den i papperskorgen! Chefen fick sedan höra att t o m tjuvarna har bättre förstånd...

  • Medlem
  • 2013-10-24 21:40
Ursprungligen av martinator:

Om man ska göra det lätt för sig så gör man bilderna i Photoshop, och sen ett original i Indesign - därifrån exporterar man sedan sin PDF med de inställningar man så önskar. Version, profil, utfall, märken osv...

Jag har valsat runt i Bridge, Photoshop, Acrobat och InDesign för att lösa problemet innan jag fick svaret här. InDesign stoppade redan när jag skulle öppna mina filer.. Var tvungen att klistra in dem på nått sätt i ett nytt dokument, och jag kände att jag inte orkade lära mig InDesign på chans att programmet skulle kunna producera en vettig PDF. Ställde för övrigt frågan på Adobes forum om det var någon idé att satsa på InDesign för att lösa problemet, men fick inget svar. Men det låter ju som att om man väl har kommit över tröskeln att hantera InDesign så är det det bästa programmet för PDF-export för tryck!

Det fungerade hur som med metoden att slå ihop 60 PDFs, tryckeriet godkände filen! Så jäklans skönt!

  • Medlem
  • 2013-10-23 16:06

Tack så mycket för svar!! Har hållit på att bli galen på detta problem. Jag har 60 st gråskale-bilder som ska sammanfogas till en PDF, det är därför jag har försökt med Acrobat och Bridge. För Photoshop har vad jag vet ingen dylik funktion? Då får jag helt enkelt ta dem en och en, spara som PDF enligt ovan, och sedan sammanfoga i Acrobat.. Eller finns det något smart sätt att göra det på?

Edit: Körde ett batch-script och satte sedan ihop alla 60 till en PDF i Acrobat, och håller nu tummarna för att tryckeriet accepterar filen!

Senast redigerat 2013-10-23 17:05
  • Medlem
  • 2013-10-20 21:26

Hej! Jag har problem med att skapa en vettig PDF-fil av ett gäng Photoshop-gråskalebilder. Jag vill ha en PDF som är 1) är högupplöst och 2) som mitt tryckeri godtar som gråskale-pdf och inte tolkar som färg. Det verkar som att antingen så skapar Adobe Acrobat en 150 MB stor fil utan gråskaleprofil i god upplösning, eller så blir filen 45 MB och tryckeriet känner igen den som gråskala men det är pixlar överallt... finns det något sätt att få fram en högupplöst gråskale-PDF?

Senast redigerat 2013-10-20 21:40
1