Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Springbrunnen

Springbrunnen

Medlem
  • Namn Anders M
  • Registrerad 2014-01-24
  • Senast aktiv 2021-09-15
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen Springbrunnen har skrivit i forumet.

Jättetråkigt om iPhone 12 mini är sista telefonen i litet format. Mina barn har 12 mini:s och varje gång jag håller i dem (när jag väl får röra telefonerna) blir jag imponerad av hur små de är men att ändå allt ryms; bra kameror, face id och supersnabb processor.
Enda gången som de är lite för små skulle i så fall vara om man tittar mycket på film och YouTube, men vid vanligt användande duger de gott och väl.
Det lustiga är att jag skriver mindre fel (feltryckningar) på den lilla skärmen än vad jag gör med min 12pro. Det är samma när jag testade min gamla iPhone 4. Trycker på rätt bokstäver nästan jämt men tycker det ofta blir fel på min iPhone 12 pro. Fattar det inte...
Hoppas i alla fall att det blir en 13 mini. Om inte annat skulle 12 mini få axla rollen som iPhone SE3 hur bra som helst.

Ursprungligen av filuren:

Jag känner inte igen de problem du beskriver. Spotify + CarPlay funkar helt smooth i min Subaru.

Då har det säkert något med stereon i VW att göra... men det är ju lite konstigt att bara Spotify krånglar. Jag har även testat med olika iPhones med samma problem att starta Spotify och trycka play eller att lista spellistor.

Edit: Efter att ha sökt lite är jag verkligen inte ensam om detta. Tråden är gammal men fortfarande aktuell trots alla uppdateringar på iOS och Spotify-appen. https://community.spotify.com/t5/iOS-iPhone-i...

Senast redigerat 2019-04-21 15:18

Det som faktiskt stör mig mest är hur dåligt Spotify fungerar med CarPlay. Jag har i och för sig bara kört det med VW Passat 2016 och VW Golf 2019. Och så har det hållit på sedan jag skaffade Passaten hösten 2015.
När man trycker på Spotify-ikonen i bilen så startar Spotify men man får sällan igång det. Oftast är spellistan tom på spellistornas namn eller så hänger sig allt helt enkelt. Det enklaste sättet är att koppla ur kabeln och tvångsavsluta Spotify. Sen gör man ett nytt försök och kanske ett till innan appen hoppar igång.
Med Apple Music så går det helt felfritt och det är rätt skönt att prata med Siri som spelar upp låten åt mig.
Men ändå kör jag Spotify för det fungerar ju hemma med Chromecast.

Jag har låg humor idag och kan inte motstå frestelsen...
”Herr Schwekutsch får då sällskap av en rad Tesla-veteraner som Chris Porritt,” Åhh... så porrigt. Moahaha.

Jag använder walkie talkie mest hemma med min sambo om jag t.ex är ute och hon inomhus och vi behöver fråga varandra något. Själv tycker jag det är bäst att hålla in knappen när man talar, precis som en riktig komradio.

Men jag upplever en bugg, tror jag. Ibland efter att ”samtalet” är över så hörs ett brus i Apple Watch högtalare och det förvinner inte förrän jag startat om klockan.

Och en annan störande sak är att det tar så lång tid att koppla upp innan man kan prata.

App/möjlighet att kunna spela in samtal börjar snart bli avgörande att jag byter till Android om inte Apple släpper på sitt regelverk. De får gärna blocka tredjepartsappar men jag skulle gärna vilja kunna spela in samtal i Röstmemon.
De senaste veckorna har jag ringt flera kundtjänster och företag och de lovar vitt och brett att lösa problem de gjort men som vanligt händer inte något. Och som vanligt när man ringer tillbaka så påstår de att de inte lovat någonting.
De lösningar som idag finns för iOS med gruppsamtal duger inte.

Ursprungligen av MrQuattro:

Jag har haft förmånen att testa dessa lite grann på jobbet, tyvärr lever de inte upp till mina förväntningar. Jag anser att de är bättre än AirPods i både passform och ljudkvalitét, men de saknar smidigheten med AirPods då de saknar W1 chippet. Det är det som är grejen med AirPods, framförallt om man har flera Apple enheter (Jag har själv 2st iPhones, en iPad och en Applewatch), grejen är att man bara behöver öppna locket på AirPods och hålla dessa i närheten av den enhet man vill parkoppla, så är de parade på en gång. Det saknade jag enormt när jag testade Jabra. Den största nackdelen är dock att de laddas med Micro-USB och batteritiden på skalet är betydligt sämre än AirPods. Men smaken är som baken, delad

Så sant! Jabra är lite jobbiga med flera enheter. Jag har mina uppkopplade till två enheter samtidigt och det funkar, men inte så man blir superimponerad. Ska jag använda Siri är det alltid den enhet som blev ansluten senast som tar hand om Siri. Och micro-USB... det hade varit bra med lightning, men jag har löst det med kabel som har lightning, micro- och USB-C-anslutning.
Jag hade ju hoppats på något tätslutande, ANC eller något annat innovativt. Men svart.... ☹️ . Hur som helst så kommer publiken applådera hysteriskt när de visar upp ”space black” eller vad de ska kalla färgen.

Man har läst rykten sedan förra eventet om de nya AirPods v2 som kommer få trådlös laddning, noice cancelling, ny design som gör att de sitter bra i örat och sluter tätt. Våra hakor kommer att trilla i golvet av häpnad (som vanligt).
Jag såg framför mig helt nydesignade lurar från innovationsföretaget Apple. Men när det närmar sig lansering så släpps bomben: svarta med ytbehandling som gör att de sitter bättre. Trådlös laddning är i alla fall trevligt och att priset är samma (åtminstone i USA). Apple går snabbare och snabbare mot att bli som Nokia. För Apples del så köper i alla fall (vi) kunderna deras överprissatta produkter... än så länge.
För mina öron är Jabra Elite 65t perfekta: tätslutande, genomhörning med hjälp av mikrofonerna samt bättre musikljud. Man är helt isolerad och behöver inte ha på maxvolym så fort man sitter på tunnelbana eller i offentliga miljöer. Det enda jag saknar jämfört med AirPods är att kunna se batteristatus på etuiet.

Bra val att inte få bygga i Stockholm. Det vore bättre att bygga en butik på Sveriges framsida; Göteborg. Göteborgs politiker är världskända för att ta emot mutor och de säljer sig billigt. En butik mitt på Avenyn kostar inte mer än ett par iPhone XS Max åt stadsbyggnadsnämnden. Slänger man med några MacBook Pro och en ”studieresa” till Cupertino så kommer Poseidonstatyn att skrotas för att göra plats till butiken.
Välkomna önskar vi från Muteborg.

Jag tror inte medelsvensken är intresserad av att lägga ytterligare pengar på en pant för sin nya 10000kr-telefon. Det är ju trots allt vi konsumenter som får betala pantsystemet när vi köper en ny telefon. Det slutar bara med en stor parallellimport utan pant.
Det finns större problem att ta tag i. Vore bättre om Socialdemokraterna kunde lägga sin tankeverksamhet på hur de kan rädda välfärden istället för mobiltelefoner.

Yes!
Nu har jag bytt ett par lampor från Ikeas gateway till Philips Hue. Funkar fint, men HomeKit fungerar dock inte.

OM Apple väljer att sätta touch-id på baksidan så hoppas jag inte de gör det på mitten enligt den "läckta ritningen". Ska Apple göra det snyggt så ska touch-id sitta i Apple-symbolen, inte ett extra hål på baksidan när det redan finns ett perfekt placerat.
Min egna preferens är att ha fingeravtrycksläsare på baksidan. Tar man telefonen med en hand så har man ett ganska ostabilt grepp om telefonen när man ska nå med tummen i telefonens nederkant. Sitter sensorn på baksidan håller man ett bra grepp om telefonen och låser upp telefonen med pekfingret. Enda nackdelen är ju som sagt om telefonen ligger på ett bord eller om man har tjocka skal runt telefonen.

Ursprungligen av MrMad:

... de kommer ihåg vilken nivå de var tända på om strömmen bryts och återgår alltså till den.

Bra att du nämnde detta. ?? Hade glömt bort denna skillnaden. Minnet för dimmervärde är riktigt bra med Ikeas lampor och avsaknaden är jäkligt störande med Hue-lampor.

Ursprungligen av MrMad:

Visst har de att jobba med, men det känns som att de har goda förutsättningar. Lamporna är billigare än Hue och kommer gissningsvis bli ännu billigare när de fått upp volymerna. De är dessutom ljusstarkare än Hue (1000 lumen vs 800).
De fokuserar på det viktiga för vanligt folk. Det finns så gott som alltid någon i hushållet som har behov att tända och släcka "som vanligt" och därför behöver en fjärrkontroll. Hubben används till att börja med mest som en ersättare för timer i vägguttaget.
Att lattja med miljontals färger eller att tända och släcka när du är någon annanstans är inte lika viktigt, så vi lite nördigare får helt enkelt vänta. Homekit ryktades väl till oktober läste jag nånstans. De ska ju redan funka i Home assistant så är man inne i den världen så har man redan allt klart och kan styra på en uppsjö sätt.

Jag använder inte färgkombinationerna i Hue. Känns som en "grej" som var rolig i början.
Men om man jämför med Ikea och Philips Hue på precis allt annat så är det bara priset som är till Ikeas fördel ( och kabelsamlaren i Ikeas brygga). Jag har Hue 800 lumen och märker ingen markant skillnad mellan Ikeas 1000 lumen. Då känner jag mig snarare lurad på 200 lumen.
Ikeas system är buggig som inne hel*ete och ibland är det helt slumpmässigt om funktionerna ens fungerar enligt inställningarna. Som du skrev: "de fokuserar på det viktiga för vanligt folk", då ska väl grejerna fungera. Jag är ingen beta-testare åt Ikea.

Det som irriterar mig mest är rörelsedetektorn tillsammans med bryggan. Fruktansvärt irriterande att köra en lampa med timer så den är tänd under kvällarna. Råkar någon gå förbi detektorn så slocknar lampan efter detektorns inställda minuter. Detektorn borde bara fungera när lampan är släckt. Det finns en ljusinställning i detektorn men den triggas inte av lampan då det fortfarande är mörkt i den delen av rummet.