Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Valleyman

Valleyman

Medlem
  • Namn Johan Dahlman
  • Registrerad 2014-02-05
  • Senast aktiv 2017-08-28
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen Valleyman har skrivit i forumet.

1

En röd iPhone.....

Ursprungligen av oldpeer:

Enligt vilken källa?

Kom hem från NY igår och på båda flygningarna med Lufthansa sa man utryckligen att Samsung Note måste vara avstängd under hela flygningen. Tyckte också att dom sa S7, men inte säker på det.

Ja, jag var inloggad på tjänsterna. Får se om det händer igen. Tack för svar.

När jag startade upp min Mac imorse var jag urloggad från alla tjänster. Gmail, facebook, iCloud. Alla tjänster som jag nästan dagligen är inne på. Aldrig varit med om det tidigare. Finns det någon automatisk inställning för det? Kan inte se att det varit några konstiga aktiviteter på t ex. gmail. Någon som vet varför.... Använder chrome som webbläsare.

Senast redigerat 2016-03-30 14:25

Skönt att knalla in på MM vid 12-tiden och köpa en 6S 64Gb över disk

Ursprungligen av John A:

Då återgår vi till vad ursprungsproblemet egentligen var då.

Läser man tmutil(8) så ser man att det finns ett par olika kommandon som man kan köra. Lägg särskild uppmärksamhet till avsnittet vid delete, vilket som texten beskriver kan användas för att *tada.wav* ta bort gamla snapshots.

För att ta bort en enskild snapshot ur Time Machine startar du Terminal och skriver "sudo tmutil delete " följt av sökvägen till den snapshot som du vill ta bort. Om du inte vill skriva in den för hand kan du dra och släppa mappen i terminalfönstret så skrivs sökvägen ut. Vill du ta bort flera på en gång så kan de listas efter varandra på kommandoraden.

Tack!

Ursprungligen av John A:

Snarare bör man läsa manualen så att man vet vad man faktiskt kan göra.

Tack för att du tog dig tid att posta ett helt meningslöst inlägg...

Ursprungligen av pmarriott:

Lägg tillbaka dem! TimeMachine sköter detta automatiskt. Om en fil inte ändrats så innehåller nyare säkerhetskopior bara ett alias till en fil som kan ligga långt bak. Den disk som du använder till TimeMachine ska du inte lagra annat på. Låt TimeMachine ha hela disken för sig själv. Annars är det upplagt för bekymmer. Disk är billigt - snåla inte. Behöver du den till annat - köp en till.

Tyvärr går inte det. Får ett meddelande om man inte får ändra säkerhetskopior. Lite moment 22 just nu. Kan inte tömma paperkorgen och inte föra tillbaka dom. Tokigt

Tänkte vara smart och tömma gamla säkerhetskopier från time machine då dom började ta stor plats på min externa hårddisk. Allt gick bra och hamnade i "papperskorgen" Nu är problemet att papperskorgen inte går att tömma på dessa filer. Räknas dom som systemfiler? Och man skall inte kunna ta bort dom? Har någon något tips på hur jag skall få bort dom?

Tack på förhand!

Senast redigerat 2014-02-05 14:29
1