Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
calinou

calinou

Medlem
  • Namn UFO
  • Sysselsättning dator-nörd :-)
  • Registrerad 2014-02-18
  • Senast aktiv 2021-06-29
  • Antal inlägg 4092

Foruminlägg

De senaste inläggen calinou har skrivit i forumet.

Är det fullständigt säkerhetskopia - eller vad är det från hårddisken som inte kommer med ifall man använder iCloud?
Kan man lägga ta iCloud säkerhetskopian via Time Machine?

Nu ser jag att det finns en funktion i Dropbox för säkerhetskopiering. Är det någon som använder sig av den och är nöjd? Vad är det egentligen för skillnad från iCloud säkerhetskopieringsfunktion?

Ursprungligen av Alix:

Om man inte hittar det kan man alltid stänga av en process (programfunktion) i Aktivitetskontroll, se bifogade dumpar. Programmet finns i mappen Verktygsprogram.

Tack, det var just det jag ville veta!

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Om den är igång så finns den i menyraden.
Om den inte finns där, så har du redan stängt av den.

Eller så har du något problem i datorn som gör att den har hängt sig, och inte riktigt är i funktion, och därför inte syns i menyraden. Men då är vi på en helt annan frågeställning/felsökning, där man förmodligen får blanda in Aktivitetskontroll som nämns i föregående inlägg.

Nu blir jag lite nyfiken. Vad menar du med det? Dra upp? Från vilken sökfunktion?

Spotlight sökning såklart
Det fanns inte plats där uppe så nu är den där nere om du förstår vad jag menar. Kommer aldrig vänja mig med så konstiga benämningar på saker och ting. Installerat klart också med senaste Mac OS Mojave.

Faktum är att den inte finns där på menyraden. Det går inte att dra upp den från sökfunktionen. Var stänger man av den annars?

Har dropbox får denna dialogruta i min dator. Var brukar man stänga av Dropbox från datorn?

Nu har jag köpt en 60 W. Den laddar aldrig mer än 95 % verkar som......

Ursprungligen av reboot81:

Inget.

inget fast den är dyrare ändå.

Ursprungligen av Gäddnos:

25 Watt.

Men om det är en 13" så klarar du dig med 60 W.
15 & 17 behövde 85W.

Vad är det som händer med datorn om det är 60 W eller mer?

Ursprungligen av Gäddnos:

Ta den på 85 Watt.

Vad är det för skillnad? jag har en MacBook Pro (13 tum, mitten 2012)

Skulle köpa en iPad innan jul och den var slut. Tänkte köpa den nu men kom på att det är kanske bättre att vänta? när brukar komma nya modeller?

Mina kablar - fast det är original - går sönder. Det är säkert femte som jag köper. Ser att det finns en uppsjö av varianter för nästan halva priset. Är det någon som har köpt och nöjd? Jag är i alla fall inte nöjd med originalen vars kabel går sönder. t ex den https://www.kjell.com/se/produkter/dator/mac-... ?

Ursprungligen av Giljan:

Egentligen är jag förbannad på Apple. Jag köper AirPods Pro för att de har så bra filtrering av störande ljud från omgivningen. Jag betalar 3000 spänn för dessa och är mycket nöjd. Sedan tar Apple och gör en uppdatering som avsevärt försämrar det jag betalade så mycket för. Det är inte klokt!

Anledningen till att jag tar upp detta nu är Apple även tar bort appar där diskussioner förs politiskt om sådan som Appel inte tycker man ska göra. Jag är heller inget fan av dessa åsikter men inte sjutton ska Apple ta bort något från något jag köpt. Telefonen är min. Det som laddats ner är nedladdat.

Att sociala plattformar bestämmer över sitt eget innehåll är en sak. Men när Apple som står nivån över stänger av diskussioner som bara bärare av plattformar är det att gå för långt. Vilka åsikter ska Apple lägga sig i och inte? En biltillverkare lägger sig inte i vad en bil kör till för möte. Däremot kan den som står för möteslokalen ha sina åsikter. Vad blir nästa steg? De som levererar skärmar till Apple ska de sluta med det för att deras politiska åsikter inte överensstämmer med telefonens användare?

Vilken uppdatering menar du? Mina fungerar lika bra som när jag köpte dom från början. Vilka appar är det frågan om? personligen är jag tacksam att dom tar bort appar som kan riskera säkerheten. Det finns en uppsjö med skräp som jag inte vill ha i mina enheter.

Ursprungligen av reboot81:

Kör sedan ett par år Duplicati på ett par Windowsmaskiner mot Wasabi, 7$ i månaden för <1TB. Datan är helt krypterat, på datorerna syns inga ikoner eller nånting för användarna.
Mha av tredjepartswebbsidan duplicati-monitoring.com får jag mail om något går fel.
Duplicati tar några minuter att ställa in, men sen fungerar det klockrent. Snabbt och effektiv användning av bandbredd, funkar lika bra på Mac.

Hittar in info om priserna. Enl. hemsidan kostar det inget.

Ursprungligen av hummel:

På vilket sätt?

Det blir fel ihop med Time Capsule när man är bortrest längre perioder.