Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
CrazyCat

CrazyCat

Avstängd
  • Namn Giorgios Gregorios
  • Registrerad 2014-04-13
  • Senast aktiv 2014-05-08
  • Antal inlägg 41

Foruminlägg

De senaste inläggen CrazyCat har skrivit i forumet.

Underbart att dessa amerikanska kapitalistiska bjässar kämpar för ett "kommunistiskt" nät - ett nät där Marknaden inte ska få gå in och hugga upp bandbredd efter betalningsförmåga :-). I love it! Det känns surealistiskt på nåt sätt...

Själv har jag aldrig haft problem med denna kontakt eller någon annan kontakt för mobiltelefoner, men om detta nu är ett så stort problem att man göra succe på kickstarter för att tillverka en bättre kontakt...så skulle jag - om jag var chef på Apple - verkligen ta detta som en signal att omedelbart ta fram en bättre kontakt. Om man som Apple tillverkar kvalitetsapparater - vilket dom de facto gör om man frågar andrahandsmarknaden och någon annan måttstock finns ju inte - så är det ju pinsamt att dom inte kan designa en kontakt som tål liter stryk - som tål att många användare tydligen handhar sina grejer på ett helt annat sätt än jag själv. Apple säljer ju premium-grejer till premium-priser - klart kontakten ska vara på samma nivå.

Som sagt; de/dem i skriftspråk kommer att försvinna - om det tar 10 år eller 50 år vet jag inte, men jag är den som inte nojar och gör motstånd mot utveckling - framför allt inte när den är logisk och sund :-). Varför inte alla använder DOM konsekvent redan nu är en gåta för mig - att det skulle vara mindre "fint" och spegla obildning är ju bara trams - det är texten i övrigt som avgör sådant. Kan man dessutom inte använda de/dem utan osäkerhet så är det verkligen ett mysterium varför man inte går över konsekvent till "dom". I don't get it. Det känns rubbat på något sätt.
De/dem kommer snart bara att hittas i Svea Rikes Lag - där står tiden stilla och har alltid stått stilla.

Jag förstår reklam - dess existensberättigande och att det har funnits sedan mänsklighetens gryning. Jag har också gjort en hel del reklam (för bio och TV/web). Men...den sonkar ner webben för mig och det är stundom gräsligt överlastat och estetiskt vidrigt - förstör min upplevelse av webben. Jag väljer bort den - det är en mänsklig rättighet.
Mitt starkaste argument för att filtrera bort reklamen är dock att den aldrig - aldrig - är riktad till mig. Jag har aldrig i hela mitt liv triggats att köpa något av reklam. Never. Det är inte med mig man kommunicerar...och då är det ju de facto logiskt att stänga av skiten.

Med rätt kön slipper man kön.
Gömde filen i filen.
Fick mycket stryk men några men fick han inte av det.
Han spelade trumpet något trumpet.
Fars nyskrivna fars blev ingen succe.
Halkade av banan av banan.
Det var fint med hans fint.
Sångledaren kör med sin kör.
Man är man ju.
Han var ovan att vara ovan i våningssängen.
Planer lämnade vår planet.
Det minnet var en rest när han rest.
Sen blev han sen dessutom.

Etc, etc, etc. Vi anpassar oss när vi skriver och bygger om meningen när homografer stör. Det gör man givetvis också med ”dom”. Sådant här finns i alla språk. Det är inget argument att hålla kvar anakronismen de/dem. Tycker jag.

Ursprungligen av Dalle:

Vilket enligt @CrazyCat skulle vara helt ok. Men jag tycker det skulle se för taskigt ut.

Nya tider - förr fick man knappt nämna adblock på annonsfinansierade forum - nu pushas det :-D. Information is free - jag är imponerad av redaktionen...eller är detta bara ett misstag som snart är borttaget?
Själv har jag blockat ads sedan möjligheten kom (10 år? 15?) och kan inte förstå hur man kan surfa utan block.

Nej, det blev en 8 Core, dubbla AMD FirePro D700, 32 RAM och 1TB flash Ett upphandlingspaket där den ingår skickas imorgon (mycket från BlackMagic i det paketet också - snygga grejer dom gör...BM är provideo's Apple :-).
Jag har suttit några år nu med en 8-core PowerMac och stod inte ut med tanken på att bara ha 6 staplar närmaste åren :-D. När jag såg Erik's 8 staplar här så insåg jag det - sjukt, men det är trots allt ett verktyg jag lever på och med - många tusen timmar. I övrigt renderar den tydligen FCPX en aning snabbare än 6-core och det kan ju aldrig gå för fort enligt mig...renderingen...annars vet jag inte om prestandaskillnaden egentligen är något att snacka om mellan 6-core och 8-core. Jag tror mera på det där med D500 vs D700 gpu'er. Kan ha fel, en magkänsla jag har.

Det är helt OK - det finns en hel del sådana exempel i svenskan. Återkommer när jag kommer på något :-D.
Detta är ju en baggis i sammanhanget tycker jag (och många andra också - dom-reformen i skrift är ju en omdebatterad sak inom kultureliten också). Hen-reformen (som börjar fästa) är ju betydligt mera omtumlande och sticker ut milsvida jämfört med dom-grejen. En dom-reform skulle knappt märkas alls...plötsligt skulle det vara självklart och få skulle redan efter mycket kort tid fatta att man skrev de/dem förr - det skulle snabbt uppfattas precis så konstlat som det är. Många ord i vårt språk har genomgått denna förändring - att talet tillslut speglar sin i text - det är en ostoppbar utveckling.

Ursprungligen av Dalle:

Vilket enligt @CrazyCat skulle vara helt ok. Men jag tycker det skulle se för taskigt ut.

Shit! Där blir det bara 32 GB för min del - första året i alla fall.

Jag nöjer mig också med en 3,5 GHz 6-Core - det är dubbla AMD FirePro D700-grafikprocessorer som jag är ute efter.

Ursprungligen av Erik.dv:

…and the memory remains…

Senast redigerat 2014-05-06 18:21

Eftersom det står att dessa enorma gåvor ska hindra dom från att lämna företaget så antar jag att aktierna återgår till Apple om personen lämnar företaget före en viss tid förlupit. 5 år? Det är väl hemligt förstås.
Varför skulle annars en enorm förmögenhet från dag 1 på jobbet hindra en från att sticka dag 2?
Jag tror också att dessa toppchefer skriver på en massa papper som kraftigt begränsar deras möjlighet att välja jobb efter Apple - åtminstone dom första åren efter en Apple-anställning. Eller gäller detta kanske bara dom som jobbar i labben? Som besitter Verkliga hemligheter?
Nå - en massa "disclosure-papper" signas säkert. Dom får inte ens snacka om Apple under flera år sedan dom slutat. Varför tror ni t.ex. Forstall inte säger ett knyst? han är säkert revanchsugen, hatisk och har enormt mycket på hjärtat som han vill få ut...men gör han det så kostar det honom ett par hundra millar

Det är just Apples styrka: dom är både (och mest) ett hårdvaruföretag OCH har molntjänster (säljer väl mest musik, filmer och böcker i världen tror jag).
Att jämföra Apple med reklamfinansierade företag (Google, FaceBook, etc) är absurt. Mannen har inte riktigt alla hemma däruppe

Att Apple kan vara ute 2020 vet jag däremot inget om - det beror isåfall inte på saker som mannen pekar på. Min erfarenhet - var med från internets barndom med BBS'er etc - är dessutom att utvecklingen ofta inte går så snabbt som profeterna säger - om man dubblar deras antal år som dom säger att då är det si och så med IT - så kommer man närmare sanningen. En hel del som profeterna sa om IT och hur vi lever med IT för 15 år sedan skulle ske inom 5 år...och det har inte skett än
Det är som med många amerikanska SciFi-filmer; ett extremt högteknologiskt samhälle däe alla flyger med sina bilar och komminicerar med hologram...och en text som säger: L.A. Year 2034. Det borde givetvis stå: Year 2134...eller om jag sätter pengar på det så säger jag Year 2234.

Jag levererar också ibland till Windowsanvändare (koncerner), men har aldrig behövt skicka wmv. QT/mov går bra idag, men jag kör .mp4-format för att vara på säkra sidan (dessutom är chansen större att dom filerna går att lira om x antal år). Wmv finns inte ens på PirateBay! Men men - man lär sig nytt hela tiden.

Ursprungligen av Erik.dv:

Fortfarande många kunder med Widnows-maskiner dessvärre. Apples egna H264 har heller inte varit en bra måttstock för bra kvalité heller tyvärr.

Windows Media? Används det fortfarande? WMV eller vad det heter. Har aldrig gjort en sådan fil under alla mina år i branschen

Matrox ger också väldigt fina H264-filer - finare än Apples egna på en MacPro pre-chimney. Åtminstone i givna lägre bitrates.

Ursprungligen av Erik.dv:

Det beror lite på. I ovan fallet kör jag ut 24s material från 12s på ca 37s. Så kring 1.5X i tid kontra materialets längd. Detta är med överlag mycket hög kvalité på outputen. Och ena filen är Windows Media vilken skalar mycket sämre över flera kärnor.

Så fort OpenCL-versioner av x264 kommer ut så skulle jag tippa på att ett compressor kort är sämre rent av.

H264: Jag misstänker att det inte finns anledning att köra med Matrox compressorkort med nya MacPro'n. Inte om man packar med Apple Compressor eller QuickTime i alla fall. Jag avvaktar med att köpa en LaCie TB-PCI-hub för Matrox-kortet...å andra sidan kanske jag köper den hubben bara för att föränga TB-signalen...

En av svenska språket - och skandinaviska språks - absoluta unikum är ihopskrivning av ord; det är vackert, effektivt och...unikt - en grundstomme i vårt språk. Särskrivningen - en vidrig anglofiering - är en atack mot vårat språks själva DNA - det går inte att jämföra med felstavningar och annat småtjafs som jag personligen skiter fullständigt i - jag skriver själv ofta fel då jag och tangentbord inte är bästa vänner (för hand går det bättre). Men särskrivning! Det är fruktansvärt fult och fel och att den som skriver det inte SER/HÖR själv det felande är för mig en gåta.
Dom säger att unga som röker - oftast tjejer numera - är en White-Trash-markör. Om det är den visuella markören så är särskrivning den textbaserade White-Trash-markören.

Jag rekomenderar också alla som aldrig får till det där med "de" och "dem" att glömma den snobbiga skiten - skriv DOM. "Dom" duger åt många författare i feta romaner så nog duger det till er också. Snart kommer ändå det förlegade "de/dem" att försvinna - det är "dom" som gäller...det är så vi talar och så ska vi skriva. Så - varför inte haka på framtiden redan nu? Om ni skriver "dom" (som ni ju instinktivt egentligen vill) så blir det aldrig fel.