Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Davinelj

Davinelj

Medlem
  • Namn David
  • Registrerad 2014-05-27
  • Senast aktiv 2020-09-16
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen Davinelj har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Måns97:

var det inte sagt att en uppdatering skulle komma efter sommaren?

Jo, det var det! Men det hela har förhalats, och när det nyligen släpptes en uppdatering så drogs den direkt tillbaka... så, det verkar minst sagt vara ovisst när vi kommer få se en fungerande lösning tillgänglig!

Ursprungligen av zinned:

Fortfarande inget stöd för HomeKit?

Nej, tyvärr inte!

Ursprungligen av Måns97:

Jag tänker kika förbi Ikea imorgon och investera i Trådfri. Fråga: Räcker det med en Gateway i hemmet? Jag bor fortfarande hemma och det var när jag och farsan diskuterade det hela som frågan uppstod om vi skulle dela på kostnaden för ett startpaket och sedan köpa till lampor, eller om vi behöver typ varsin för typ olika rum. Nu när jag skriver frågan känns det som att det borde finger med en Gateway i nätverket eller är det något jag missar?

Det räcker med en gateway! Utöver det behöver ni minst en fjärrkontroll (för att installera de olika lamporna). Då kan ni välja att gruppera lamporna i olika grupper och eventuellt ha en fjärrkontroll kopplad till denna grupp. Det räcker dock med en fjärrkontroll för att göra hela installationen. Det kan i vissa situationer (beroende på användningsområde) vara skönt med flera fjärrkontroller för att ha till olika rum, men det är en smaksak!

Ursprungligen av gabriela:

Jag får ofta intrycket att många av de sätt minin användas på borde bättre kunna passa spetsade produkter från koncepten som -tv och airport-stationerna bygger på?

En enklare "huvudlös" mini-server bestående av lika delar time capsule och mac mini borde klara av de flesta sysslor en hemma-/fil-/backupserver behöver till en mindre peng, och varje mini som köps som "mediacenter" hemma i gillestugorna ser jag mest som ett underkänt betyg för apple-tv (eller kanske strömmingstjänsterna..?!).

Hur många använder sin mini som desktop egentligen?

Jag använder faktiskt min mini som desktop Har en 2012 med i7 quadcore och 10 GB ram... Funkar förvånansvärt bra, och jag kör både Logic Pro X och Final Cut Pro på den. Vid lättare användning finns inget att invända mot prestandan. Den kan dock vid tyngre operationer kännas lite trött, men oftast märker jag inte av det!

Ursprungligen av Ida Blix:

Det är inte långt kvar tills Ikea släpper Homekit-stöd för Trådfri. Någon gång nu i oktober är det. Har själv köpt blandat med Trådfri och Hue hemma redan och de lirar bra ihop i Hue-appen.

Är du säker på detta? IKEA ska nyligen ha släppt en uppdatering för HomeKit men ganska snabbt dragit tillbaka den på grund av problem...
Se bland annat följande länk: https://www.macrumors.com/2017/10/12/ikea-delays-homekit-support-tradfri-smart-lights/

Jag får mer känslan av att det nog kommer dröja till mer än oktober innan vi äntligen får se kompabilitet mellan trådfri och HomeKit...

Ursprungligen av Deo:

*Suverän batteritid, laddar telefon varanan dag
*Snabb
*Stor skärm med 1440x2560 upplösning.
*IP68 klassad, bara att skölja av telefonen under kranen om den är smutsig.
*Hållbar, går inte sönder direkt om man tappar den (såsom tex galaxy S3 gör).
*Android
*Fysisk knapp + flera knappar.
*Kameran.
*Stöd för både QI och Fastcharging

Fast detta är ju inte argument för att just edge skulle vara en bra funktion, utan bara för telefonen som helhet...
Frågan ställs också ovan, vilka fördelar ser du egentligen (gärna sådant du själv upplever bidrar till ett bättre och mer produktivt användande) med att telefonen har edge? Följdfrågan blir då om detta dessutom är tillräckligt för att motivera den högre kostnaden?

1