Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon17422773

anon17422773

Medlem
  • Registrerad 2014-08-26
  • Senast aktiv 2016-04-21
  • Antal inlägg 337

Foruminlägg

De senaste inläggen anon17422773 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av alix:

Bra! Bort med bloatware (för den som känner att det är det). Man kan ladda ned det där själv om man vill ha det.

Det finns tonvis av appar i iOS som heller inte är önskade av många. Men jag köper inte riktigt konceptet kring anklagelserna. Det nämns att övriga aktörer inte får samma chans att få sina appar nerladdade i Android, eftersom det redan är "komplett".

Hur är det dåligt? Om Agda har en smartphone för att kunna göra enklaste saker, är det då inte bättre för båda parter om det finns ett paket av appar förinstallerade direkt? Risken är annars överhängande att blir rädd för tekniken eftersom vederbörande inte vet hur man hämtar hem alternativa appar.

...min far är ett absolut lysande exempel. Fullständigt idiot på telefoner, men han gillade sin Experia (tror jag det var), för där fanns redan allt han behövde.

Det är inte riktigt vad man kan kalla för bloatware dock, men är man intresserad eller i behov av fler funktioner av en typ av app, då vet man oftast vad man vill ha och hämtar hem/köper det.

Ursprungligen av xms67:

Men jösses... Hur många har inte idag RUT-städning??? Ser vi ett samhälle i förfall pga olika försäkringsärenden. Läser vi ständigt om konflikt kring vem som gjorde vad maa av vad som hänt när huset städats av RUT-städare? Människans förmåga att hitta konstruerade hinder när något nytt presenteras fascinerar mig. Att hjulet uppfanns av människan måste ha varit en slump. Eller skedde i största hemlighet så att ingen hann stoppa det...

Titta på den politiska eliten som drar in mer pengar än någon annan - och dessutom gör sämre jobb än en lågutbildad städare. Vissa har inte ens utbildning att leda landet...vilket iofs märks. Vår stadsministers utbildning är...svetsare. ?

Giriga människor finns det gott om och jag tvivlar inte en sekund på att någon hade utnyttjat möjligheten att kliva in i en främmande människas hem och kunnat komma undan med stölder. Folkvalda politiker gör ju det utan att skämmas. Vanliga knegare utnyttjar VAB-systemet som en jävla semester. Listan kan göras hur lång som helst, men vad som är problemet är att ICA tycker att det är en helt förträfflig idé.

Ursprungligen av Anders Löfström:

ICA har en egen hemförsäkring, man får ju hoppas att i alla fall den gäller, när matkunderna blir bestulna på mer en den gamla mjölken Hur dom andra bolagen ställer sig till detta är kanske oklart.

Yale Doorman tycks i alla fall accepteras av de svenska försäkringsbolagen, http://www.yale.se/sv/yale/yalese/yale-doorma... håller Glue samma säkerhetsklass, så torde det väl godkännas, kan man ju tycka

Att komma in är väl inte det största bekymret, precis som jag skriver, det är vad som sker innanför dörren som aldrig kan styrkas från vare sig leverantör eller kund. Om du vore min leverantör och jag påstår att du stulit min TV...hur ska någon av oss kunna styrka sin oskuld?

Fin idé, men otroligt svagt genomtänkt. Människan har visat sig ha många egoistiska egenskaper och många rör det inte ens i ryggen att livnära sig på andra.

Ursprungligen av Hffre:

Du såg nu ett tydligt exempel på någon som inte kunde tänka utanför sin egen lilla värld

Jag tycker detta kan bli ett väldigt bra komplement till hemtjänsten och eventuellt avlasta deras redan ansträngda arbetssituation.
Istället för att åka till affären kan dom få mer tid att ta hand om och verkligen vårda sina brukare.
Jag är förvånad att inte fler äldre som har svårt att ta sig till affären inte använder leverans av matkasse.

Olika former av invaliditet är självklart en ursäkt, men redan där finns det, som du skriver, hemtjänst som utför dessa uppgifter. Målet är inte den väldigt lilla skaran människor som inte klarar av det på egen hand, det säger sig själv. Ungefär som att Apple skulle starta en produktion för trekantiga telefoner för att några få vill ha det.

Den här tjänsten är till de som sällan orka lyfta arslet ur soffan och ta tag i så triviala saker som att handla sin egen mat.

Som tidigare skrev, hur ställer sig försäkringsbolag till detta? Vem som helst kan iscensätta stölder och punga ut tonvis med pengar och skylla på leveransen.

Tänk utanför boxen...

Okända människor som ränner i mitt hem och i mitt kylskåp? Nej tack...jag handlar min mat själv. Är man så jävla lat att man inte ens löser en sådan sak så vetifan vad felet med människan är.

Snart kommer väl nån toaletttillverkare att erbjuda FAS3-arbetare att torka en i röven också. ?

Senast redigerat 2016-04-20 18:45
Ursprungligen av Erik.dv:

Inte omöjligt, men Apple uppdaterade MacBook idag och det var en riktigt sval refresh av den maskinen. Två stycken Thunderbolt 3 portar hade varit klockrent för den produkten gällande flexibilitet nu och framåt.

Deras MacBook är allt annat än vad man kan kalla för flexibel. ?

Ursprungligen av PaO:

Håller med om det

Men dock tror jag att det stämmer att iPhone för ny formfaktor 2017 då man ändå går över till AMOLED teknik

En gissning, helt enkelt.

Att förutspå något och ett rykte är två vitt skilda saker.

Jag förutspår att nya iPhone blir inbyggd i örat, men det gör inte det till ett rykte, oavsett hur många gånger jag gissat rätt (eller fel).

Ursprungligen av flygarn:

Jag vill att iTunes ska synkas mellan olika macar. Det är fullständigt "#€% barockt att man fortfarande anno 2016 inte kan ha iTunes på en iMac OCH en bärbar och synka telefonen med den som är närmast. Det är möjligen ingen iOS 10-grej, men det är förbannat irriterande och det räcker som argument.

Har du lust att elaborera din synpunkt? Jag tror inte riktigt jag förstår vad du menar.

Närmast...?

Ursprungligen av Cancerman:

Ang att kunna ta bort eller gömma Apple's egna appar så borde dom göra som med deras Icloud Drive app, där kan man i inställningar på välja att göra appen synlig på hemskärmen. Så borde man kunna göra med alla appar från Apple.

Det hade varit en mycket trevlig funktion. Borde ju dessutom inte vara så svårt att implementera. Finessen finns ju redan, precis som du nämner.

Ursprungligen av tooobe:

Ungefär lika stor succé som Macbook Air var första åren...

Visst tycker man att Apple borde ha lärt sig av sina misstag, eller hur? Den MacBook som kom ut med USB-C var ju ett skämt på alla sätt, inte ens kunde Apple förmå sig själva att inkludera en adapter. Nej, med ett uttag antog Apple att det var allt som behövdes.

Ren och skär idioti och ignorans.

Ursprungligen av carlsson:

Jag kan säga att jag har kvar min MBP 15" 2011 enbart pga möjligheten till stor intern lagring (1x512 SSD + 1x1000 HDD). Det är en quadcore i7, 16 GB RAM och stora grafikkortet, och står sig helt okej fortfarande. När de lanserar ett riktigt monster köper jag mer än gärna nytt, men det ser ut att vänta!

Apples återgång till proprietärhet och att inte ge kunderna efterhandsval (möjlighet till mer RAM och disk-plats) hade jag hoppats de lämnat runt 00-talet, men tji fick vi. Det gör mig lite ledsen inombords faktiskt.

Jag kunde inte ha uttryck mig bättre själv. ?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Tycker det finns en del att förbättra på MBA (tex retina), men den som lever får se

Ja, Retina (eller högre upplösning) hade varit trevligt på en Air faktiskt. Jag leker lite med fotografering och där ligger Air verkligen i lä vad gäller att visa färger på ett korrekt sätt.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Pga priset och endast en USB-C säger vissa, saker som mycket väl kan komma att ändras i kommande modeller.

Precis. Ingen succé direkt.

Edit: för att inte tolkas som dryg, ville jag mest klargöra att Air faktiskt fungerar bra så som den är. Pro-modellen borde dock inte göras tunnare, då försvinner mycket av möjligheten att kunna göra den mer kraftfull. Det är ju liksom hela idén kring den modellen (och namnet).

Nya processorer och dess arkitektur har stagnerat kraftigt vad gäller ny och revolutionerande prestanda. Gör man den modellen ännu mindre, bara för att Pascal och AMD's motsvarighet krympt i tillverkningsprocess, gör att modellen börjar om från nytt. Små modeller måste (självklart) tumma på något.

Senast redigerat 2016-04-16 15:33