Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Smekis

Smekis

Medlem
  • Namn Konrad
  • Registrerad 2014-12-01
  • Senast aktiv 2020-07-18
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen Smekis har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av garda:

Vet att uttalandet om AMD och Intel var lite generellt, men till mitt försvar var det inte officiellt utan bara något jag skrev på ett forum på nätet

Om jag forsätter spekulera...
Problemet verkar också att olika kombinationer inte fungerar ihop, vissa Intel GPUer kan inte driva vissa paneler. Jag gjorde lite efterforskning för ett tag sedan när jag tänkte köpa en 49' (det blev en billigare 34' istället) och såg att det fanns många som hade olika problem med 5120 upplösningen på vissa skärmar.

Sen skrivs det i många forum att vissa tappat möjligheten efter installerat Catalina. (Specarna i Apples support sida och EveryMac är inte med Catalina (som inte borde påverka, men verkar ha gjort det.)) Jag har inget bra svar varför det inte funkar eller någon lösning tyvärr, försöker bara diskutera ev. orsaker så vi kanske kommer närmare en lösning

Här är några länkar på andra som har liknande problem. Se om du får något tips där :S
https://discussions.apple.com/thread/25073707...
https://discussions.apple.com/thread/25071514...
https://discussions.apple.com/thread/25088557...
https://discussions.apple.com/thread/25041829...

Har läst igenom alla trådar nu, det verkar som att INGEN MacBook 13" med Intel-grafik kan köra 5120x1440, max är 3840 x 1080 med en enda kabel. Att Apple inte kan ange detta någonstans är rätt så drygt, men men.
Tack för att du hittade all info!

Ursprungligen av garda:

Dell skriver på en sida om en av deras 49' monitor.
"Note for Mac users:
If you are using an Intel Graphics card on your Mac, you will be able to display upto 3840 x 1080 resolution with the USB-C connection to the Dell U4919DW monitor.
For a higher resolution of 5120 x 1440 with the USB-C connection, use a Mac with a non-Intel discrete graphics card (NVIDIA or AMD)."

Ja det här verkar ju onekligen stämma rätt bra alltså.

Ursprungligen av suddgummi:

Det är väl inte säkert att din mbp kan köra displayen i native upplösning och uppdateringsfrekvens (jag har inte kollat på specarna). Eftersom det är en gaming skärm antar jag att den är typ 120 eller 144 Hz?
Testa SwitchresX och se om du kan köra den på en annan uppdateringsfrekvens (60/75Hz etc).

Går att ställa in 60 Hz, 120 Hz och 240 Hz i inställningarna på skärmen, så jag testade 60 Hz. Det enda som hände var att man inte kunde välja upplösningar under Scaling längre utan det var mer en DPI-setting (fontstorlek-väljare typ).
Får nog hålla mig till att köra två kablar och "picture in picture" på skärmen, då får jag trots allt full upplösning men lösningen är inte så vacker.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Men om du visste det, varför har du då formulerat frågan som: ”MacBook Pro 2017 - klarar inte 5K-display?” ?

För att den uppenbarligen inte klarar av att visa den fulla upplösningen, det är därför jag ställer frågan här, har du ens läst mitt inlägg eller läser du bara rubrikerna?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Den ska klara det.

”...supports a maximum resolution up to 4096x2304 at 60 Hz at millions of colors on two external displays or a single external display at a maximum resolution up to 5120x2880 at 60 Hz at over a billion colors via Thunderbolt 3 (USB-C).”

https://everymac.com/systems/apple/macbook_pr...

Jo tack, hade inte köpt kabeln om jag inte visste att det skulle funka.

Jag har nyss skaffat en Odyssey G9 som har upplösningen 5120x1440, men min sambos MacBook kör den bara i 3840x1080. I inställningarna kan man välja 5120x1440 under scaling, men det enda som händer är att allt blir mindre men suddigt, skärmen körs fortfarande i 3840x1080 (vilket man kan kolla genom att knappa lite i menyerna på skärmen).
Vi använder en Moshi USB-C to DisplayPort-kabel som ska klara 5K. Denna funkar utmärkt till min jobblaptop som är en HP x360 som också har Thunderbolt 3, blir rätt upplösning direkt, så det är inte fel på kabeln eller displayen.

Har löst det lite temporärt genom att köra även HDMI i en adapter och ställa in PIP i skärmen, så MacBooken ser det som två skärmar inkopplade, då får man iaf ut rätt upplösning men det är ju lite osexigt med massa extra kablar och fippel.

Om nån har någon idé vad som kan vara galet är jag väldigt tacksam, är ingen direkt fena på hela Mac-biten, jag levde i tron om att det var plug-and-play bara.

Mer info om MacBooken:
macOS Catalina Version 10.15.5
MacBook Pro (13-inch, 2017, Four Thunderbolt 3 Ports)
Processor 3,1 GHZ Dual-Core Intel Core i5
Memory 16 GB 2133 MHz LPDDR3
Startup Disk Macindosh HD
Graphics Intel Iris Plus Graphics 650 1536 MB

Vore ju trevligt om dom kunde tänka sig att släppa storebror Google Home Max

https://store.google.com/us/product/google_ho...

https://www.youtube.com/watch?v=AUaJ8pDlxi8
Bara kolla på videos av Louis Rossman på youtube, han lagar massa Apple-prylar och har lite å säga om dom. Rätt intressant att glo på när han lagar prylar för övrigt.

Om en enhet alltid måste vara på samma nätverk för att musiken ska strömmas, går musiken via den enheten hela tiden då? Dvs drar det batteri?
Låter som en väldigt gammalmodig lösning när chromecast lyckas utan. :/
Sopig röststyrning gör att enheten går fetbort, det ska vara som på Google home, man ska kunna dra igång vilken musik som helst utan att trycka på en enda knapp och dessutom kunna välja VAR man vill att den ska spelas upp. Har man väl provat en sån grej så vill man inte ha något annat.

Vi beställde hem en Harman Kardon Omni 50+ igår just för att ha en högtalare man kan ha utomhus/altanen (batteridrift) och även inomhus med bra ljud utan att se förjävlig ut. Den är även vädertålig (klarar vattenstrålar från alla håll).
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=4381684
Är smidigt med Chromecast audio när den används hemma och sen har den ju blåtand när man är utomhus.

Får hem den ikväll så jag hoppas den är värd sin dyra prislapp.

Det finns väl något smart läge för tangentbordet där det krymper och lägger sig mot ena sidan i de fall då man måste skriva med en hand? Eller måste man ha SwiftKey för det?

Förmodligen har dom fuskat lite med EMC-testerna för denna skärm, det borde annars dom ha upptäckt och då vidtagit åtgärder så som att kapsla in känsliga komponenter.
Jag hade lämnat tillbaka skärmen iaf.

Ursprungligen av Redaktionen:

Ida byter ut sin Iphone för att få nya perspektiv på tillvaron och testar om det går att bli sams med en telefon från HTC. Det gör det och upplevelsen går från kaotisk till funktionell, men det ligger mycket sanning i den gamla devisen "borta bra, men hemma bäst".

Läs hela artikeln här

Var en riktig iPhone-fanatiker förr, jailbreakade och grejade hur mycket som helst. Bytte från iPhone 4 till Galaxy S4 för tre år sen och kommer inte gå tillbaka på ett bra tag.

Hade varit skoj om Ida fick prova en riktigt bra androidlur så som Xperia Z3 eller Galaxy S6 och dessutom fått lära sig hur man skräddarsyr mobilen efter ens egna smak och behov.
Det är det som är starka sidan med Android, att man kan få mobilen att bli precis som man själv vill ha den. Många vet ju inte om att man kan byta launcher och vilka möjligheter detta innebär. Man kan få till ett riktigt minimalistiskt tema om man gillar sånt, eller kanske ett mer retro-tema eller tvårt om ett super-high-tech-tema. Då är det inte bara bakgrundsbilden som ändras, man kan få helt annat sätt att navigera på mobilen osv om man vill.

Utan att ändra någonting alls så tycker jag android är plottrigt, men jag tycker det är ungefär lika plottrigt som iphone. Däremot har man möjligheten att få det mycket mindre plottrigt.

Så här ser det ut på min mobil nu, jag har 12 ikoner totalt men det är 6 som visas åt gången, fältet scrollar i sidled. Minimalistiskt och bra, mindre risk att jag råkar trycka på fel app med mina feta fingrar.

Men mycket har å göra med vilka behov man har också. Jag använder även min mobil för att logga data samtidigt som den spelar in video när jag kör min tävlingsbil på bana, den får input via blåtand från en OBD2-modul samt en högprecisionsGPS-antenn, detta går inte att göra på en iPhone då dom fortfarande envisas med att ha väldigt begränsad blåtand. Så för mig blir det väldigt motigt att byta tillbaka nu när man vant sig vid alla såna här extrafinesser som man inte ens visste var möjligt på en mobil.

Edit: By the way fick jag en vän att nyss gå från iPhone 4 till Note 4 när han tänkte köpa iPhone 6 och han är hur nöjd som helst trots att han var extremt negativt inställd på att byta till Android från början. Så ni som funderar på att gå över to the dark side, ge det en chans så får ni se. Själv väntar jag på Note 5 eller så blir det Xperia Z3+ nu. Kliar alltid i köptarmen efter nya prylar!

Så här gick det i ett blindtest där man la upp en massa bilder som togs av olika mobiler så fick folk rösta på dom bästa bilderna:
http://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy...

Bara så folk inte får för sig att iPhone 6 har den bästa kameran.

1