Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
iMax

iMax

Medlem
  • Registrerad 2015-01-27
  • Senast aktiv 2015-02-03
  • Antal inlägg 52

Foruminlägg

De senaste inläggen iMax har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2015-02-03 19:58
Ursprungligen av ezzin:

Funkade nu med en ny spellista på plats!

Bra att det löste sig för dig.

  • Medlem
  • 2015-02-03 19:02
Citat:

Film2home köper upp konkurrenten Headweb, och lanserar den helt nya filmtjänsten Plejmo som ska locka kunder med ett bredare utbud och bättre funktioner.

Idag vill vi se prenumerationstjänster som Netflix där man betalar en fast summa varje månad och får tillgång till hela utbudet. Med Plejmo hyr man filmer en och en (till överpriser enligt mig) och man måste ha Flash och koperingsskyddstillägget Widevine installerat. Hallå, det är faktiskt 2015. HTML5 fungerar ypperligt, se bara på Netflix.

Ännu en tjänst att ignorera.

  • Medlem
  • 2015-02-03 15:38
Ursprungligen av citygirl76:

Är det konstigt att jag ligger så nära gränsen? Kör Safari, iTunes, Excel, iPhoto tex

Inte alls. RAM-minnet är till för att användas.

  • Medlem
  • 2015-02-03 15:09

Lånar din tråd lite.

Tycker att surfningen fungerar utan problem, sidor laddas in i normal fart. Det jag upplever som problem är en långsam databas. Om någon citerar mig eller gillar mitt inlägg så ska ju en liten notis visas vid mitt användarnamn. Oftast tar det 5-10 min för notisen att komma. Samma om man ändrar avatar, då uppdateras den inte direkt utan det tar som ovan 5-10 min. Ibland måste man också logga ut och logga in igen för att det ska fungera.

  • Medlem
  • 2015-02-03 14:59
Ursprungligen av ezzin:

Tack för alla svar.

Testade sambons likadana 5S som ej uppdaterats och den funkade utan problem. Nedgraderade därför min till 8.1.2 igen men den vill ändå inte funka. I bilen står det "oläsbar" i displayen och tfn säger att tillbehöret ej funkar med min tfn.

Så nu vet jag inte vad jag ska tro. Får felanmälan till båda gissar jag.

Är långt ifrån en expert men är "bäst" på Mac på min arbetsplats så när det väl blir fel hos någon arbetskamrat så kommer man springande till mig och ber mig lösa problemet. Har under gårdagen felsökt en arbetskollegas iPhone 5S som också slutade fungera i hans Volvo efter uppdateringen. Efter mycket om och men så kom jag fram till en lösning idag som fungerade för honom och det var att göra en ny spellista i iTunes (räcker att lägga till en enda låt i den nya spllistan / ta inte bort existerande spellistor om du har några). Verkar alltså som det rörde sig om en tillfällig bugg. Skadar ju inte att prova.

Alternativet jag kan tänka mig är att Lightning-kontakten i din iPhone är skadad. Den är ju "oläsbar" som du säger. Prova dock tipset ovan, det kan ju inte skada, som sagt.

  • Medlem
  • 2015-02-03 14:51
Ursprungligen av Json_81:

Du kanske bara kör stereosystem till din projektor, men jag har surround till min och vill nyttja det fullt ut.

Streamingtjänster som bara erbjuder stereoljud är inte kul men det går att lösa om än ej optimalt. Beroende på vad du har för förutsättningar i din surroundreceiver och antalet högtalare så kan man välja t.ex. Dolby Pro Logic II som mixar om stereoljud (2.0) till 5.1 eller Dolby Pro Logic IIx som mixar om stereoljud (2.0) till 5.1, 6.1 eller 7.1 samt Dolby Pro Logic IIz som mixar om stereoljud (2.0) till 5.1, 6.1, 7.1 eller 9.1.

Blir inte lika bra som äkta surround men dåligt låter det då inte. Låter klart bättre än stereoljudet som erbjuds.

  • Medlem
  • 2015-02-03 00:22
Ursprungligen av JoelBurman:

Om du prompt ska ha Macbook Pro kan du nog köpa med gott samvete. Däremot kommer nog Macbook Air att uppgraderas rätt ordentligt vid nästa apple event det är iaf vad ryktesfloran förtäljer.

Inte bara MacBook Air utan även Pro om man ska tro det man läser så att avvakta är det klokaste valet.

Citat:

While the Retina MacBook Pro received a minor update on July 29, delivering 200 MHz faster Haswell processors and increased RAM on low-end stock models, a more substantial update is expected in 2015, when Intel's long-delayed Broadwell processors become available.

  • Medlem
  • 2015-02-02 23:17
Ursprungligen av Zilversurfer:

Har bestämt mig för att ta steget till Mac och har siktat in mig på en 13" MBP retina med 16gig minne.
Så långt allt gott. MEN, nu har jag sett nånstans att nya modeller är på gång.

Finns det nån som har koll på när nya modellerna kan förväntas dyka upp? Hade känts surt om man lägger 18 papp på en dator och den nya modellen dyker upp veckan efter. Blir tokig! Hur hade ni gjort? Hur ska jag tänka?

Man vill ju få full valuta för pengarna när man handlar, att man får det bästa och senaste, så jag hade väntat.

  • Medlem
  • 2015-02-02 20:12

Ge mig en eller flera betaltjänster där jag kan konsumera all den film, TV-serier och musik som jag vill konsumera till ett rimligt pris som kan spelas upp på alla mina enheter så kommer jag bli kund och betala, ingen tvekan om saken. Detta förutsatt att utbudet ska finnas kvar och ej påverkas av geografiska restriktioner eller rättighetsavtal. Så länge som man betalar ska man kunna se och höra allt som erbjuds.

Ta musik som exempel. Köper jag en fysiskt album (CD-skiva) idag och det uppstår ett rättighetsavtalsproblem som gör att man drar in skivan i butik så äger jag fortfarande mitt album och kan göra precis vad jag vill med den, ingen kan göra något åt det.

Det kan man dock med digitalt distribuerad musik. Då plockas den helt enkelt bara bort av skivbolaget. Det enda man kan hoppas på som konsument är att parterna löser det så att avtalet förlängs och musiken kommer tillbaka. Det sker tyvärr sällan eller rättare sagt oftast aldrig. Allt för mycket musik plockas bort från Spotify. Vet inte hur många gånger man har varit med om detta. :/

Samma sak är det med film och TV-serier.

  • Medlem
  • 2015-02-02 18:12

För musiklyssning när man är utanför hemmet fungerar AAC bra. Låter helt okej och det får plats mycket musik på telefonen och på hårddisken som jag har i bilen (har också Spotify). När jag är hemma och sätter på musik som bakgrundssorl fungerar Spotify bra även där men när jag lyssnar aktivt är det komprimerad musik som gäller (ALAC) för med rätt utrustning är det enligt mig en stor skillnad, inte bara i ljudkvalitet utan också i närvarokänsla. Okomprimerad musik låter helt enkelt bättre.

  • Medlem
  • 2015-02-02 17:50
Ursprungligen av ErrkaPetti:

Hur många här har upptäckt den fantastiska musikskaparappen Auxy från två svenska utvecklare i Stockholm?

Själv tycker jag att detta är det roligaste och mest underhållande på väldigt väldigt länge!
Dessutom, gratis! Tyvärr enbart för iPad...
Trots att jag har köpt musikappar för säkerligen 6000:- så sitter man helst och micklar med detta gratisprogram!
Ladda ner och ni kommer antingen älska detta, eller, bara gäspa... Så omedelbart och intuitivt, så bra och välljudande... En global hit!

Prova!

Du har kanske köpt det redan men jag tipsar trots det om Figure från svenska Propellerhead. Kostar 9 kr.

  • Medlem
  • 2015-02-02 02:52
Ursprungligen av hummel:

Jag uppfattade det som att GPU:n inte var kraftfull nog och rekommenderade då att byta codec som passar TS hårdvara bättre.

Jag missuppfattade visst ditt inlägg.

Ett tips för trådskaparen kan kanske vara Handbrake och att konvertera om från H.264 som kommer från GoPro:n till MPEG-4 Part 2 (FFmpeg) då det videokodningsformat är lättare för äldre datorer att både spela upp och konvertera. Bildkvaliteten blir dock lidande då komprimeringen inte är lika effektiv som H.264 samt att man konverterar en redan komprimerad fil.

Går ju också att ha kvar videokodningsformat H.264 men att man då sänker bithastigheten (för mycket och bildkvaliteten blir lidande även här) till den nivå datorn klarar av.

  • Medlem
  • 2015-02-02 01:35
Ursprungligen av Samuel K:

Det stämmer ju inte. Tidal, som är det namn Aspiros tjänst tydligen ska ha framöver, finns i Belgien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kanada, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Singapore, Slovakien, Slovenien, Storbritannien, Sverige, Spanien, Sydafrika, Tjeckien, Turkiet, Ungern, USA och Österrike. Det är ganska väl expanderat i mina ögon

Wimp och Tidal är mer eller mindra samma tjänst, har bara olika namn beroende på var i världen man bor. Wimp finns bara i Sverige, Norge, Danmark, Polen och Tyskland enligt hemsidan. Tidal finns enligt deras hemsida bara i USA, Kanada, England, Irland, Finland, Holland, Belgien och Luxemburg.

Det var mig veterligen Financial Times som skrev om detta köp först och då skrev man bara om Wimp. Man har nu i efterhand reviderat detta och tagit med att "Jay-Z är angelägen om att driva Wimp och dess systerbolag Tidal aggressivt in i nya länder och samtidigt behålla Aspiro som ett privatägt företag."

Vi får se hur det går. Jag tror dock inte att man har något att sätta emot Spotify.

  • Medlem
  • 2015-02-01 18:41
  • Medlem
  • 2015-02-01 18:31

Därför kommer Apples butiker vara utrustade med kassaskåp.