Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sirlindqvist

sirlindqvist

Medlem
  • Namn Mathias Lindqvist
  • Registrerad 2015-02-25
  • Senast aktiv 2016-09-19
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen sirlindqvist har skrivit i forumet.

Ursprungligen av WiFi:

Okej, då behåller jag min order. Tack för svar!

Tycker jag absolut inte du ska göra. Inte för att vara spydig på nått sätt men det e konsument skräp alltihop...

Köp riktiga grejer!

Börja med denna: https://www.routerboard.se/prest/tradlost-for...
2.4/5GHz med ac. Inga problem att komma upp i 7-800 mbit med en telefon. Kör båda banden på samma ssid så väljer klienterna själva frekvens.

Har du stort hus kompletterar du med en eller flera:
https://www.routerboard.se/prest/tradlost-for...

På huvudrutten kör du "capsMAN" dvs alla inställningar som ssid, krypto, kanaler, frekvenser mm och sedan låter du alla ap koppla upp sig mot denna så får den alla settings. Du kan hänga på hur många du vill och sedan roamar klienten mellan. Att få in en till i kedjan tar 2 mins när du väl konfat capsMAN rätt. Har 4 sånna på jobbet och täcker utan problem 1000kvm och har bra signal utanför.

Kräver såklart lite skill men du hittar inget bättre på marknaden. Huvudroutern har exempelvis POE ut vilket innebär att du strömförsörjer ap2 med nätverkskabel, den behöver alltså inte ström och du kan även skicka fiber rätt in i den utan att behöva bostadsswitch, cpe, mediaomvandlsre och allt va dom kallar det

Ursprungligen av kenjon:

Har du en sådan? Hur är den att konfigurera?

Har inte just den men en annan i RB9 serien plus ett tiotal i olika butiker för mitt arbete. Fungerar väldigt bra och du kan verkligen göra allt. Eget OS (routerOS) som nås via antingen web/eget gui (mjukvara) eller telnet. Har också en trevlig funktion som kallas capsMAN om du vill ha flera AP att roama emellan. Ställ in ssid, nyckel etc på router1 och låt sedan alla efterföljande ärva alla settings från den, sjukt smidigt. Kanske inga hobbyprylar direkt men man lär sig ganska fort...

Ursprungligen av reboot81:

Instämmer, men mellan de olika Asus alternativen ovan skiljer det mest överföringshastigheter. Eller?

Köp riktiga grejer: https://www.routerboard.se/

Här har du en riktig kalasrouter: MikroTik/RouterBOARD hAP ac RB962UiGS-5HacT2HnT Router

Ursprungligen av KillwithSkill:

Hej!
Sitter med kompisens nya dator som ska bli hans nya musikdator.
En iMac 5K late 2015 3.2 Ghz plus 8GB ram (som ska uppdateras till 24 GB)
Trådbundet numerisk tangentbord samt en Magic mouse 2
Sprillans ny. Startat upp och ställt i ordning allt.
Idag så startade jag upp den och passade på att ladda ner drivrutiner samt att uppdatera till OSX 10.11.4
Efter en omstart så försvann all bluetooth. Musen reagerade inte. Startade om och då kom det tillbaka. Sen efter en ytterligare omstart så försvann det igen.
Laddade då ner Combo av 10.11.4 ifall det är nåt knas med OSX. Då fungerade det igen. Sen efter en ytterligare omstart så försvann bluetooth igen.

Bluetooth försvinner från fliken: Äpple/ om den här datorn / systemrapport / maskinvara / Bluetooth
Det finns inget att visa, bara "blankt papper"
När det fungerar så står det där en massa info om Namn adress tillverkare transport och massor mer.

Det verkar ju som om det är hårvarurelaterat? Datorn är inte mer än ett par timmar gammal. Kan det vara måndags-ex?
Eller kan det vara en bugg i senaste uppdateringen på El Capitan 10.11.4?

Har provat flera gånger att starta om och bluetooth är helt random. Har inget annat än tangentbord och musen via bluetooth inkopplat.

Nån som har erfarenhet om detta?
Är det ett måndags-ex eller spökar det i senaste osx?

Tacksam för hjälp och svar!
Mvh// KwS

Hej!

Måndags-ex kan jag inte svara på men jag har precis som dig laddat ner combon igår och installerat. Jag har startat om ett par ggr men jag hittar ändå BT under systemrapport och jag har även ikonen uppe till höger bland klockan och de andra sakerna där. Mus och tangentbord fungerar prickfritt här.

Ingen hjälp kanske men det verkar ju inte vara något fel på 10.11.4 iaf.

Ursprungligen av Hallon:

Jag är på jakt efter en app som kan spela in det jag gör på skärmen. Jag har både sökt och testat ett par appar men det verkar inte fungera. Appen jag har testat är "Pro Recorder", men när man går in på fliken "record webscreen" så kommer man till en skum sida som inte har med det att göra.. Har googlat en del men kommer till gamla sidor med appar som inte finns kvar.
Verkar vara magert med sådana appar. Har ni några tips?

http://www.airsquirrels.com/reflector/

Där kan du köra mirror från telefon/platta till skärmen i OS X. Går att spela in. Funkar kalas. Jag brukar använda detta när jag ska göra instruktionsvideor till mina kollegor på jobbet.

http://www.routerboard.se/prest/

Där har du riktiga routers. Inga konsumentprodukter direkt men de slår allt annat jag provat med hästlängd. Kör eget OS kallat RouterOS, som går att tweaka in i minsta detalj.

http://www.routerboard.se/prest/tradlost-for-hem-kontor/239-mikrotik-routerboard-rb951g-2hnd-router.html

Denna kör jag hemma, ruggigt bra täckning. Har 120kvm två våningar och täckningen en bra bit utanför huset också...

Ursprungligen av Jacoblilljeforss:

Min macbook pro från 2010 har kraschat totalt.
Det enda som visas när jag startar datorn är en grå folder med ett frågetecken. Enligt Applecare är det hårddisken som är trasig. Fine, jag köper en SSD tänker jag och nytt ram-minne när jag ändå är i farten. Min fråga är, hur kan jag få över OsX till SSD om jag inte har något att utgå ifrån? Kan jag spara över det från någon annans macbook isåfall?

Tycker du ska ta ut disken och prova den i någon annan dator först! Varför? Det är inte helt säkert att det faktiskt är disken!

Hjälpte en kollega som har en MacBook från 2012. Precis samma fenomen, när den startade upp kom det bara upp ett frågetecken. OSX installera hittade inte disken heller om jag startade upp en ominstallation av systemet. I detta fallet var disken inte sönder utan det var fel på den kabel som hittar mellan disken och moderkortet. Fick köpa en ny för ca. 700:-. Efter mycket Googlande fann jag att det var en väldigt vanligt fel på bärbara Macar, just att den kabeln "går sönder".

Så kolla först så det verkligen är disken.. annars står du där med en ny disk som inte fungerar...

EDIT: Haha, inlägget ovan säger precis som mig.. såg inte ens det. Nåja.. nu har du 2 st. som säger likadant..

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Det följer med ny dator, inte El Capitan i sig.

Är det verkligen så? Installerade El Capitan på en iMac 2008 och där fick jag Pages, Numbers och Keynote utan kostnad på ett nytt Apple-ID.

Mig veterligen har Windows i sig stöd för installation på extern disk men tydligen inte ihop med Bootcamp. Eftersom alla macar är x86 så går det ju att installera Windows utan att behöva använda Bootcamp. Du kan ju välja att köra en Linux-dist eller vad som helst på din mac. Testa att använda Bootcamp guiden för att få ner drivrutinerna, sedan kan du säkert på något jobbigt sätt kopiera dessa till ex. ett usb minne från DMG filen (eller vad det nu blir?). Prova sedan att installera Windows från till någon sketdisk med usb som du har liggandes...

Skapa ett installations-usb med en Windows installer. Går ju att testa 30 dagar utan nyckel.

Går det ens!?

Jag har en iMac från 2011 som jag får några år sedan köpte en LaCie 120GB Thunderbolt SSD till för att slippa skruva isär datorn och installera en intern disk. Fungerar super... men den disken kan jag inte ens välja under Boot Camp installationen så jag undrar om det verkligen finns stöd för Windows på externa diskar? Kan ha helt fel men jag kan iaf inte välja detta...

Ursprungligen av kievY:

Du är inte ensam om detta. Ibland får jag notiser men utan ljud, ibland har jag som du säger inga brickor men när jag väl låser upp telefonen så har jag visst en händelse. Störande och trodde det skulle fixas i 9.1.. hade även samma problem med min 5s på iOS 9.

Har förstått på alla trådar överallt att det är ett utbrett problem och precis som du hoppades jag på att 9.1 skulle fixa det men icke!

Ursprungligen av barbapappa_86:

Kollat inställningar - notiser - appen?

Samma problem om du inte synkar tillbaka en säkerhetskopia efter en återställning?

Yes kollat inställningar och det är rätt.. Stängt av och på dessa, startat om, airplane mode mm otaliga gånger. Restore är körd utan någon återlämning av säkerhetskopia... Känns som jag testat allt!

Skaffad en 6S på releasedagen... uppdaterade omgående till 9.1.

Har haft problem sedan uppstart av telefonen att vissa appar inte visar en bricka med hur många notiser man har mm.

I själva notiscenter (låst skärm alltså) så syns nya inkommande och har jag skärmen igång och får ett nytt inlägg på ex. Facebook som kommer det en banderoll... men det blir inga symbolbrickor.

Har testat massa olika saker enligt olika artiklar och även en restore av telefonen utan framgång. Är främst Facebook och Messenger som strular.. for jag ett meddelande på Messenger ser jag inte iom att det inte lyser en röd boll...

Ursprungligen av kenjon:

Du får väl skaffa en server som klarar det du behöver

Har en liten Intel NUC med i3, 8GB ram och SSD disk. Kör Ubuntu server på den. Tycker kraften ska räcka till. Men när jag kör något med en srt text på iOS appen så klarar den inte att transcoda.. i övrigt har jag 2 st. Raspberry och 2 st. ATV3 med PlexConnect som båda klarar direct stream med srt filer.. tycker ändå det är dåligt att ATV4 kräver transcode...

Däremot såg jag ditt inlägg om Submarine.. köpte det nu.. var ju väldigt smidigt. tack för tipset!!

Kan någon tala om för mig hur Plex appen (vet ej om officiella finns redan eller bara den där simpleplex) fungerar? Varför jag frågar är att jag läste en artikel någonstans att den kommer fungera på ungefär samma sätt som iOS appen. OM det är så ska jag inte ha någon ATV4 överhuvudtaget då iOS appen inte kör direct stream utan kräver att servern kodar om (iaf om man har en text, srt, till). Just nu har jag en fin liten Raspberry PI2 med RasPlex och denna klarar direct stream, dvs. den belastar inte servern med någon transcode. Då jag har 4 enheter i huset skulle servern inte klara 4 samtidiga transcodes... någon som kan svara!?

EDIT:

Kan svara på min egen fråga, taget från Plex forum:

Fråga: Question about the AppleTV app: Will it be able to Direct Stream subtitles (either included in the MKV or as a correctly named .srt)?

Svar: Not at launch. But definitely something we're looking at.

För jävla dåligt, blir ingen ATV4 för min del. Servern orkar inte med 3-4 st. samtidiga 1080p transcodes... Raspberry är bästa alternativet just nu. När någon släpper en app som klarar detta kanske man köper... besviken nu faktiskt!