Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
johnh3

johnh3

Medlem
  • Namn John Alatalo
  • Registrerad 2015-07-06
  • Senast aktiv 2021-11-09
  • Antal inlägg 1215

Foruminlägg

De senaste inläggen johnh3 har skrivit i forumet.

Sen Carina Bergfeldt började synas i TV rutan har jag alltid känt att hon från början har försökt bygga sitt varumärke, kanske för att få något soffprogram i TV4 i ett senare skede. Kanske inget fel med det.
Men ibland blir det bara för mycket:
https://www.expressen.se/noje/svt-kritiken-mo...

Det är nåt som skaver, hon ska synas i Skavlan och i alla sammanhang. Jag saknar journalistiken där man bara gör sitt jobb som reporter utan att så att säga framhäva sig själv.

En Severin brödrost för 2 skivor från Amazon.se
Eftersom jag har lite dåligt med lediga avställningsytor i mitt kök så var den här bra. Smal modell som passar fint vid fönstret.
De flesta andra har öppningarna placerade bredvid istället så brödrosten blir rätt bred, så de passar bättre på ett bord eller en köksbänk.

Apple TV+ börjar få till ett utbud som är hyfsat:
https://9to5mac.com/2021/08/13/apple-tv-plus-...

Med det låga priset så känns det ändå som ett bra alternativ.

Ursprungligen av hermann76:

Är väl bra mycket bättre med en som man kan flytta runt baserat på vart man befinner sig i lägenheten och om man vill ha hushållspapper på olika ställen i sitt hem..

Jag har inte så stora avställningsytor i mitt kök. Så pappersrullen stod på diskbänken, man fick flytta den hela tiden när man skulle torka av efter diskning etc..
Så av den anledningen ville jag ha en fast vägghållare.

Jag har en 10" tums iPad. Men datormusen är egentligen en fantastisk uppfinning. Gör jag mer avancerade grejer i exempelvis Microsoft Office i nåt Word dokument etc., går det helt enkelt snabbare i en PC eller Mac.

Men i övrigt så använder jag iPaden mer.

En avlång trådlös laddare till vardagsrummet/datorbänken. Är inte så vanliga, fanns ett Kinesiskt varumärke som hade dem, de var tidigt ute med Qi laddare för många år sedan. Har glömt namnet men de verkar vara borta nu inte sett produkter från dem mer.

Nu hade Anker dock en sådan modell:
https://www.anker.com/es/products/variant/pow...
(Köpte via webhallen)

Bra ventilerad med slitsar på sidorna/undersidan.

Edit: Varumärket jag tänkte på som nu är borta var Vinsic.

Senast redigerat 2021-08-14 16:38

Smarta hemmet är nog framtiden. Men de som hoppade på för tidigt fick ångra det:
https://www.radron.se/vardagskunskap/vattenfa...

Så innan jag skulle fundera på nåt sånt här vill man ha vissa garantier att det funkar i flera år, med mjukvarusupport.

Det kan bli rätt kostsamt med smarta glödlampor m.m..
Börjar bli lite intressanta lösningar med att byta själva uttagen och strömbrytare till smarta varianter istället och ha kvar vanliga glödlampor:
https://www.nokia.com/shop/discover-smart-lig...

Kan tänka mig att det möjligen blir mer kostnadseffektivt i en villa i längden?
Produkterna ska bli certifierade med Homekit också.

Ursprungligen av Alix:

Aha. Är det just flaggskeppen som sänker Samsung?

Jag tror även A serien börjar bli för dyra jämfört med sina konkurrenter. Risken är väl att det blir en repris på hur Samsung gjorde i Kina även i Europa om de inte tänker efter och justerar sin strategi inför nästa år:
https://www.youtube.com/watch?v=uYo6MDMaIPY

Ursprungligen av Alix:

Tagit bort en massa vad, då?

Ingen laddare i kartongen, lilla S21 nu gjord i plast. Sämre upplösning i displayen jämfört med föregångaren S20. Micro SD kort supporten borta. Särskilt det sistnämnda tror jag många Samsung fans blev irriterade på.

Samsung har rasat rejält:
https://www.notebookcheck.net/Samsung-Galaxy-...

Xiaomi och andra Kineser ökar. Såg på en annan statistik att även Apples iPhone försäljning ökar. Så något har Samsung gjort fel. Min teori är att de har tagit bort en massa utan att tro att kunder inte bryr sig.

Ursprungligen av CekariYH:

Fan, du hitta en, har sökt med ljus och lyckta... har du länken?

Japp:
https://www.amazon.se/gp/product/B07D2YCZD8/r...

Ett vardagsproblem, eller ilandsproblem som man ibland säger om småsaker. Men såna kan vara irriterande ändå. Jag var ute efter en vägghängd hushållspappershållare. Vill om möjligt ha diskbänken fri från prylar när man ska torka av den. Jula måste väl ha en sådan tänkte jag? De kör ju hårt med reklam riktat till hemmafixare. "Inget kan stoppa dig nu" jo det dåliga utbudet ni har är det som stoppar.

Men Biltema och Rusta var inte bättre. (Jag har 13 mil till Ikea så jag ids inte köra så långt) Alla har bara en modell av hållare som man ställer på bänken. Vill helst gynna Svenska kedjor men det fick bli amazon.se som hade en sådan vägghållare bilden längst ner.

Läst att den bara ska säljas i 8 länder. Sverige var inte en av dessa. Så distributionen blir rätt begränsad. Själv köper jag bara mobiler med officiell representation i Sverige.

Blir så mycket enklare vid ev, reklamationer, rep och tillbehör. Gråimport är inget för mig.

Ja de hade Nexus programmet ett tag, sen köpte Google Motorola. Släppte Moto X som jag tyckte var fin på sin tid. Men sålde allt till Lenovo. Sen kom Pixel telefonerna.
Jag tror Pixel 6 är deras sista chans som en seriös tillverkare av mobiltelefoner. Misslyckas de så får Google gå tillbaka till grunden och bara tillhandahålla själva mjukvaran till andra tillverkare.