Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
nimren

nimren

Medlem
  • Registrerad 2015-10-12
  • Senast aktiv 2019-01-13
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen nimren har skrivit i forumet.

1

Hej

Under kamerainställningar så har jag valt att behålla inställningen "mest kompatibel" så att jag får jpg istället för heif formatet när jag fotar. Dock när jag väljer detta så står det att 1080p med 240 FPS slowmo kräver att man väljer högeffektivt. När jag sen i inställningar ändrar till att spela in med slowmow 1080p 240 fps, kommer telefonen då automatiskt att spara om det i ett högeffektivt format eller måste jag själv ändra det fram och tillbaka varje gång jag vill spela in? Har en XS max.

Ursprungligen av zlaatar:

Svåra beslut i livet just nu! har väntat sen i somras på nya MacBook Pro och nu är när dagen snart är här så velar jag, första bärbara datorn som ska köpas sen jag insåg att jag spelar aldrig nått längre så är inte behov av en stationär bra pc längre.. men åh finns det ingen som kan säga några magiska bra ord så man kan bestämma sig.

Efter många och om men bestämde jag att köpa min första macbook som blev en air 2012, då jag alltid haft Windows innan. Nu flera år senare förstår jag inte hur jag nånsin kunde ha windows. Köpte mig en macbook pro 2015 i förra veckan och är SUPERNÖJD. Den nya som dom har gjort är brutalt överprisad sett till vad man får + att man måste gå runt med massa adaptrar. Köp en 2015 års modell, de går för ca 11.900 - 12.390kr

Min Air höll för övrigt hur bra som helst och hade aldrig hakat upp sig eller så. Jag sålde den för 2500kr (galet andrahandsvärde) på nätet.

Tja, har lite frågor till er som har Apple Music då jag funderar på att överge Spotify.

1) Spotify har ju 320 kbps som max, vad har Apple Music?

2) Jag testade Apple Music när det kom ut i början, men då hade jag lite problem. När jag la in några låtar i min spellista i telefonen, så dök inte dom låtarna upp i min iPad. Låtarna gick inte över automatiskt på alla enheter, är detta löst nu? Detta var största anledningen till att jag inte bytte.

3) Kan man som i spotify få fram spellistor beroende på "humör", genrer eller teman?

4) Hur för man över sina spotifylistor till Apple Music om det nu går?

Ursprungligen av BlackSmp:

Nej, jag menade att jag skulle filma min livefoto låsskärm på min 6s genom att använda min Ipad och lägga ut ett youtubeklipp av det för att visa hur det blir:)

Jo det förstod jag Jag menade mer ifall man kunde ta ett youtubeklipp och sen göra en live bakgrundsbild av det, typ ett fotbollsmål eller nåt.

Ursprungligen av BlackSmp:

Det är inte helt enkelt att ta ett bra livefoto som blir en bra låsskärm... Speciellt inte om du försöker medan du kör bil och använder klockan som avtryckare - men jag lyckades:)

Jag ska lägga upp en film senare när jag kommer hem från jobbet...

Tror du det går att göra en live bakgrundsbild av ett youtubeklipp?

Ursprungligen av @ndreas:

Det lär väl dyka upp så småningom kanske, men du får fota själv med kameran och livefoto så kan du ha dem som Wallpaper, tyvärr är det ju bara låst skärm som kan använda dem. Apple väljer ju vad som är bäst för konsumenterna

Att ta lika bra bilder som Apples egna fiskar lär bli ganska svårt dock, tror de är ganska manipulerade och inget man på långa vägar får till med sin live photo kamera

Nä, jag vet, men att ta själv blir inte lika snyggt. Dom där "rök"-live bilderna är otroligt snygga och smooth. Får vänta helt enkelt. Men är det .gif bilder?

Ursprungligen av zinned:

Wallpapers för 3D Touch?

Är du säker på att du inte har yrat till det lite och menar Live Wallpapers?

Alltså sånna wallpapers som blir levande om man trycker hårdare på dom? som dom där fiskarna som man kan välja haha. Men det kanske heter live wallpapers? Har iaf inte lyckats hitta några sådana fler wallpapers på någon sida.

Sägs vara olika kernel i chipen och att det då kan vara ett mjukvarufel som gör att samsungs chip drar mer ström. Detta innebär att det går att åtgärda med en mjukvaruuppdatering. Läste detta på Reddit.

Tja

Går det att ladda ner dessa nånstans? Alltså några andra förutom de som redan finns i systemet? Har inte hittat någon app eller hemsida som har just detta.

Tja

Jag beställde batteri från fyndiq :https://fyndiq.se/mobil-surfplattor/iphone-tillbehor/iphone-55s/batterier/?search=category#1227271-iphone-5s-batteri-1-ars-garanti-origi

Och beställde reparationskit: https://fyndiq.se/mobil-surfplattor/iphone-ti...

Sen sökte jag på youtube "replace iphone 5s battery" och klarade allt på ca 15 minuter. Har aldrig tidigare öppnat en iphone men kunde enkelt byta batteri. Tre månader senare så funkar det fortf mycket bra.

1