Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fredde82

Fredde82

Medlem
  • Namn Fredrik Csurolyai
  • Registrerad 2015-11-24
  • Senast aktiv 2019-03-13
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen Fredde82 har skrivit i forumet.

1

Spännande ser vi fram emot! Det var många 2019 i texten men det kom med ett 2018 på fel ställe?

Ursprungligen av Redaktionen:

Apple vakar in påsken med en rad systemuppdateringar, bland annat IOS 11.3 och nya versioner av Watch OS och TV OS. Dessutom får mjukvaran i högtalaren Homepod sin första uppdatering.

Läs hela artikeln här

Uppgradera inte till tvOS11.3 om ni använder passtrough då apple tog sönder det på den här versionen. Märkligt att dom alltid ska strula till det med nåt?

Ursprungligen av Thomas Ytterberg:

Kollade precis och NEJ - det fungerar inte med 1080p/24 vilket är korkat i sammanhanget. Uppenbart att Apple inte har full koll på vad de sysslar med.

Nej man blir inte direkt förvånad när det gäller Apple. Var typ detta och hevc som kunde gjort att man uppgradera från apple tv 4 men men vi från vänta några år till...

Ursprungligen av Fredde82:

Fungerar 24Hz även på 1080p eller det är 4k som gäller då?

Okej ser inte ut att fungera enligt denna video där man ser fler upplösnings alternativ.
https://youtu.be/6YYI8qI0XiA

Ursprungligen av Redaktionen:

Andreas tv-bänk har sedan en vecka prytts av Apples senaste 4K-kapabla Apple TV. Den erbjuder helt klart framsteg, men HDR-stödet behöver förbättras.

Läs hela artikeln här

Fungerar 24Hz även på 1080p eller det är 4k som gäller då?

Ursprungligen av ekloev:

@Fredde82

Ah, jag agerade för snabbt, drog ner File Explorer och testkörde det. Tack för att ni uppmärksammade mig på misstaget!

Filebrowser är helt klart betydligt mer kompetent, fungerar smidigt att ansluta mot både NAS:en och Dropbox. Det här gör ju helt klart IOS-upplevelsen mindre begränsande, men det är ju fortfarande så att man blir begränsad till de appar och tjänster som Filebrowser stöder, och man får inte den flexibilitet som Android erbjuder i och med att du faktiskt kan gå in i filsystemet och öppna filer med den app du önskar, och appar kan läsa av mapparna. Jag tror dessvärre inte att Apple kommer lägga till någon liknande flexibilitet i nästa IOS-version, så jag får nog sätta hoppet till appar som Filebrowser om det blir så att jag tar steget över till Iphone vid nästa telefonköp.

Nja öppna i andra appar går via open in... eller ja dom appar som Filebrowser stödjer. Sen är det som du säger inga appar vill ha med Filebrowsers lokala filer att göra. Mest troligt eftersom dom ligger sandlåda och inte går att komma åt. Vilket på sätt och viss är tryggt för inte så mycket kan hända med tanke på malware och dylikt. Men att kunna göra så mycket i en app förenklar livet en del.

Ursprungligen av ekloev:

Ah vad intressant, jag fick samma tips av en annan 99mac:are bara för några dagar sedan, kände inte till appen och på det stora hela fungerar den ju riktigt bra. Men, den har ju fortfarande de begränsningar som Apple ställer på plattformen. Den har ett eget lokalt filsystem och kan ansluta till Apples tjänster, men övriga tjänster kan inte ansluta till appen. Jag kan exempelvis välja att "dela" en fil från en annan app eller tjänst och lägga den i den lokala lagringen i Filebrowser, men om jag exempelvis vill spela upp en samling musikfiler i Filebrowser-mapparna går det inte eftersom apparna utanför inte känner till den lokala lagringen i Filebrowser. Så tyvärr, här har Android fortfarande en stor fördel för min del. När jag åker på resor händer det ofta att jag lägger över en radda musikfiler från mitt bibliotek av spelmusik, podcast-avsnitt med mera. Samma sak om man kör ett gäng Dropbox-filer lokalt lagrade, jag kan inte bara välja att spela upp dem i valfri musikspelare. Irriterande, får se om nästa version av IOS ändrar något i den här problematiken

Filebrowser har egen inbyggd spelare där den spelar i flygplansläge. Den kan ansluta till dropbox så är bara att klipp och klistra i appen så har du dom lokalt lagrade. Spelaren stödjer också airplay. Kolla så du inte lagt in File explorer för det är den du nämner i podden.

Får en att minnas Ipad Air 2 pop nosie. Som dock kunde fixas med software update, men det tog tid.

Ett tips för att komma åt NAS och andra filer är att hämta hem FileBrowser i App Store.

1