Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jonatatatan

Jonatatatan

Medlem
  • Namn jonatan petersson
  • Registrerad 2015-11-25
  • Senast aktiv 2019-12-05
  • Antal inlägg 582

Foruminlägg

De senaste inläggen Jonatatatan har skrivit i forumet.

Swish i på danska skulle altså bli danish. Om det funkar som ni säger.

Vad hjälper det om skärmen är lite mindre smutsig de flesta av fingrarna vidrör ju sidor och baksida av telefonen inte skärmen.

Jag använder aldrig skärmskydd köpt flera olika genom åren (allt från ebay för 2kr till mer premium för 300kr) men de har monterats bort efter någon vecka pga jag ogillar hur telefonen känns med dom på. Och de få gånger mina skärmar har gått sönder har de kommit lägligt så jag fått en ursäkt att uppgradera. Det är även svårt att säga att skärmen klarat sig om jag haft ett skärmskydd på.

Ursprungligen av chrishugo:

Alltså...tycker folk verkligen det är snyggt med den STORA klumpen på baksidan??? Riktigt gräsligt! Hoppas verkligen inte det blir så!

Ja precis det är pga folk tycker det är snyggt med utstickande kameror som Apple kört med det sedan iphone 6. De flesta skiter i hur baksidan av telefonen ser ut. Blir kameran bättre av det så lär de flesta acceptera det. Känner inte många som har en extra kamera längre utan allt fotas med telefonen.

Ursprungligen av calinou:

Eftersom du har provat flera så undrar jag som har iPhone 6 + med annan skärm. Är det en märkbar skillnad när man ska ta bilder? pga ser ofta ingenting på skärmen i solljuset med min.

Aldrig använt just iphone 6+ och modernaste mobilen jag använt med oled är Huawei mate 9 pro man får ju anta att skärmarna blivit lite bättre i Samsung note 10/iphone XS.
Men när jag gick från min iPhone 5s till min mate 9 Pro så tyckte jag det var sämre i solljus i alla fall. Men det kan ju självklart bero på annat också ex ett sämre antireflexfilter osv.

Ursprungligen av IngoX:

Iphone X-modellerna förutom XR har redan OLED. Fördelarna är främst högre kontrast där svart är svart och lägre strömförbrukning.

Nackdelar med oled är lägre ljusstyrka (kanske är löst nu?) och de får inbränningar enklare. Brukar även vara dyrare att reparera.
Själv tycker jag inte hög kontrast osv spelar roll på en telefon det är viktigare att man ser något ute i solsken och att notificationsfältet eller skärmknappar inte bränns in. Alla mobiler jag haft med Oled har jag tyckt var ljussvaga, och har fått enklare inbrännings effekter på två (Samsung omnia 7 (navigationsknapparna) och Huawei mate 9 pro (notifikationsfältet) )

Däremot uppskattar jag Oled på TV apparater men avvaktar med köp några år eftersom jag är nöjd med nuvarande apparat.

Ursprungligen av Esse:

Jag tänker mig att ingen telefon kan registrera något om den är i flygplansläge eller avstängd oavsett modem. Men det är bara som jag tror - jag har ingen teknisk kunskap i frågan

Var nog otydlig.
Tänkte om det spelade roll vilket modem enheten har när det kommer till hur bra mottagning telefonen har säg på Vänerns botten (eller andra mer realistiska scenarion som inne i en plåtbyggnad).
Hörde någon podcast (Antingen eran eller teknikbubbel osäker) där de nämnde att telefonerna med Qualcom stryptes för att inte de med Intel modem ska se sämre ut när det kommer till nerladdning men själva mottagningen borde ju ändå kunna skilja antar jag?

Ursprungligen av Esse:

Om telefonen är död får du inte missat samtal från telefonen, däremot kan du ett SMS från operatören i sig som du säger.

Okej då förstår jag. Tror du det kan spela roll om det sitter ett intel eller Qualcomm modem i telefonen? Som jag förstår det ska det sitta lite blandat i vissa Iphone modeller och det som anses vara bäst är Qualcomm.

Ursprungligen av Redaktionen:

Att våra telefoner numera är IP-klassade har sina fördelar då ett par dykare i Storbritannien hittade en fullt fungerande iPhone X på botten.

Läs hela artikeln här

"och tydligen hade telefonen bra mottagning på botten då den visade ett missat samtal från Brads farfar." Får man inte info om missade samtal även om telefonen varit avstängd osv? Typ ett SMS från operatören det har i alla fall jag fått några gånger så den behöver ju inte ha haft mottagning på botten av sjön.

Ursprungligen av Innis:

Som sagt totalt irrelevant för mig

Jo men det var ju folk som ex min bror jag tänkte på inte sådant folk som redan är insatta.

Ursprungligen av Innis:

Alltså hur tänker du egentligen? Det står på kartongen, köper jag en begagnad ber jag om att få se modellnumret, jag googlar, jag jämför bilder. Varför krånglar du till det så förbaskat. Ett namn betyder absolut ingenting i min värld utan jag går ALLTID efter modellbeteckning när jag handlar Apple enheter

Jag gillar när det är enkelt precis som med iPhones där behöver du inte googla utan står det iphone 7 64GB vet du vad det är. Står det Ipad 32GB wifi kan det vara tre olika generationer.

Ursprungligen av Innis:

Med andra ord vad enheten heter spelar ingen roll eftersom man alla fall inte ser namnet.
Det som är det viktiga är modellbeteckningen

Det är mycket tydligare med dagens namn än om det blir som med Ipad exemplet som jag visade. Håller du inte med om det?

Ursprungligen av kenjon:

Modellnamnet står under Inställningar - Allmänt - Om, så det är rätt lätt att kolla.

Men när du har tillgång till enheten har du ju redan eventuellt begått misstaget.

Ursprungligen av Innis:

Du pratar emot dig själv hela tiden. Som du sa skulle inte dina föräldrar se skillnaden och eftersom namnet inte står på enheten vad spelar det då för roll.....ingen alls.

Det var ju för att förklara för dig att inte alla är så haj på skillnaderna i telefonernas design som du och jag kanske är. Alltså ett svar på din fråga.
Ta en bild på framsidan av en Iphone 6/6s/7/8 där är det få som skulle se skillnaden och veta vilken som var vilken. Men det är i alla fall tydligt vilken som är nyast eftersom siffran är en del av namnet och till skillnad från årsmodell där den verkar vara mer frivillig.
De liknar varandra https://cdn.theunlockr.com/wp-content/uploads...

Citat:

För min del så får dom kalla det vad dom vill och är övertygad att för gemene man spelar det heller ingen roll.

Där håller inte jag med.
Jag säger inte heller att köparen inte har något ansvar men varför vill man inte ha det så tydligt som möjligt speciellt när de redan nu har ett bra system.

Ursprungligen av Json_81:

Årsmodell fungerar ju på datorerna

Så länge årsmodell är en del av namnet och inte frivilligt som det verkar vara med Ipad så har jag inga problem med det. Men Apple skriver ju som sagt inte ut årsmodell på Ipad 2018 eller ipad mini i alla fall inte i de länkar jag länkade förut. Hur det är på deras datorer har jag dålig koll på.

Ursprungligen av Innis:

Det är svårt att få en iPhone 5 att se ut som den senaste också så jag ser inte din poäng.

Ja det är svårt eftersom den heter iPhone 5 och den senaste heter xs, Det är ju precis min poäng. Skulle alla Iphone bara benämnts som iphone och sedan årsmodell lite frivilligt

Citat:

Man kan inte förlita sig på tillverkarnas märkning utan man måste engagera sig själv helt enkelt.

Så är det men varför gå ifrån ett fungerande system till ett som är sämre? Nu har de ju ett enkelt sätt att se hur telefonerna står sig i förhållande till varandra (bortsett från typ Iphone SE och 5c)

Citat:

Som Apple har löst det med modellnummer är det absolut bästa sättet att avgöra vilken modell man har att göra med.
Om en iPhone heter Pro eller Max+ eller gud vet vad är i det stora hela oviktigt anser jag.

Det är ju det jag säger. Jag vill ha kvar namnen som de är. Alltså nästa Iphone blir Iphone 11 Iphone 11 max/plus/pro inte "bara" Iphone (och sedan årsmodell om man vill) Som det blivit med vissa Ipad modeller.