Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
solvebring

solvebring

Medlem
  • Namn solvebring
  • Plats örebro län
  • Sysselsättning timvikarie, student, illustratör
  • Registrerad 2015-11-29
  • Senast aktiv 2017-05-15
  • Antal inlägg 53

Foruminlägg

De senaste inläggen solvebring har skrivit i forumet.

Ursprungligen av TouchCAD:

Har bara haft dåliga erfarenheter av Brother och Samsungs skrivare även om det var ett tag sedan. Båda smäckiga byggen och opålitliga. Den senare skrev riktigt uselt och trasslade papper ofta. Just nu har jag bara HP, en multifunktionslaser med färg och en A3 bläcktstråle och båda har varit mycket bra och pålitliga.

Okej, Brother har jag själv inte ägt på många år men jag tror nog att det ska gå bra. Men ja, Samsung-skrivare aktar jag mig för. Inte hört ett gott ord om dem, tvärtom. HP har jag som sagt alltid gillat men det känns som att Brother är ett bra val då både folket på 99mac och MacWorld rekommenderar detsamma.

Ursprungligen av iSweden:

Glöm inte att tejpa över "indikatorn" på tonerkassetten som skrivaren läser av optiskt för att mäta mängden toner. På så vis kan du använda tonerkassetter LÅNGT efter det att skrivaren börjat gnälla.

Classic! Ett mycket bra tips.

På HP:n jag har nu har jag för mig att man kan välja bort påminnelserna. Eller om jag bara avinstallerade hjälpmedelsoftwaret ... Minns inte, för det var när jag fortfarande använde PC.

Men ja, det är ju just det, de börjar varna så väldigt tidigt. "Mindre än 50 sidor kvar" enligt skrivaren, jag tror dock att jag skrev ut runt 200+ sidor innan texten började blekna märkbart. ... Jag byter aldrig toner förrän jag inte kan läsa utskrifterna längre.

Okej, nå, jag får likvärdiga svar oavsett forum så det får nog bli en Brother i L23-serien.

Tack för alla svar!

Har kollat på den här (Brother HL-L2365DW) hos Webhallen ...?

Hej!

Jag har en Mac Mini med macOS Sierra 10.12 och en HP LaserJet P1102w. Lång historia kort: jag köpte skrivaren medan jag fortfarande använde PC i hemmet men sedan jag bytte till Mac har den krånglat och krånglat på en massa olika sätt och nu sedan senaste flytten, sedan jag kopplat in och riggat allt igen, vill den inte identifieras som annat än scanner och jag är kort sagt trött på skiten. Den har aldrig fungerat som den ska med Mac så nu tänker jag fan byta. Inte minst för att jag vid det här laget läst varenda satans guide som finns för den där skrivaren, utan att någonsin helt få rätsida på alla bekymmer.

Så, tips på en bra och stabil, Mac-kompatibel laserskrivare som har både USB, Wifi och Airprint-funktion?
Jag vill inte ha multifunktion utan bara svartvit laser. Den får kosta mellan 1000–2000 SEK och ska kunna beställas inom Sverige. För övrigt gillar jag HP vad gäller skrivare men det är inget måste – bättre vetande på området kanske har någon helt annan rekommendation vad gäller kvalitet och kompatibilitet ...

Tack på förhand!

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Ber om ursäkt att jag ställer en fråga som inte bidrar till trådens lösning, men jag är bara lite nyfiken på vad som menas med "Mini a 2014". Vad syftar "a" på?

"a la" kanske jag skulle ha skrivit egentligen, istället för "a" då jag menar ungefär "av typ" och inte "av pris". Med andra ord syftar jag på att det är en Mac Mini, late 2014.

Ursprungligen av ettlångochjobbigtanvändarnamn:

ingen risk att den "rasar i golvet" med ett ordentligt kardborrband. det är dessutom billigast, enklast och kräver minst åverkan.

Okej, det är iof sant om det är rejäl kardborre, men jag personligen stoppar nog hellre datorn i ett rack och skruvar i skrivbordet hellre än klistrar på datorn.

Känns ju så där om Minin rasar i golvet, dock ska du har stort tack för tipset som möjligen kan komma väl till pass för diverse kablar.

Ursprungligen av IngoX:

Testa skapa konto så kan du nog lägga i varukorgen.
Nej, inte testat, jag körde svarta buntband i nylon till min Apple TV.

Okej, ska kolla får vi se. Tack för tipset!

Yeah, de verkar bra. Tittade på dem igår. ... Men de är slutsålda eller nåt, va? Ser iaf inte hur jag köper/lägger dem i kundvagnen?!

Nå, har månne du själv en dylik?

Ursprungligen av keptang:

Funkar väl med vad som helst till en liten mini, ett par nylonband + 4 skruv med brickor.
Eller något mer avancerat och dyrare som finns här; https://www.dustinhome.se/group/hardvara/kont...

Sant. Jag är ute efter något hållbart, snyggt och beräknat för tillräcklig kylning och så. Med andra ord tror jag på rekommenderade produkter snarare än nåt hemmabygge. I alla fall i mitt fall för jag är inte så värst händig av mig.

Den här är ju något dyr men ändå en officiell Apple-produkt. Kanske finns det varianter av dem som folk testat och gillat/ogillat?

Vi har bestämt oss för att överge lägenheten och hyra ett hus på landet. Huset i fråga är en ombyggd torpbyggnad och är därmed lite snål med dansgolven; de rum som är går åt till familjemedlemmarnas sovrum. Problemet med det är att platsen som kommer att utgöra min nya stationära hörna kräver utrymmesbesparande, smarta lösningar. Därför tänkte jag hänga min Mini på väggen, över eller under (... jag skulle nog föredra under) skrivbordet.

Så, jag är ute efter ett bra väggfäste till en Mini a 2014. Tips på sådant?

Ursprungligen av fullkoll:

Det finns idag 1-2 TB hybriddiskar till hyfsat pris för att ersätta "vanliga" diskar med.
Flashminnet verkar inte över sig stort (8-120 GB vad jag kan se).

Någon som kör med hybriddisk? Erfarenheter?

Har en 2014 med fusiondisk i. Inte haft några problem helst problem. Den är pigg och rask ännu. Tycker det är smidigt med god diskhastighet och gott om utrymme. Men är det inte utrymmet som drar borde man väl föredra en SSD.

Ursprungligen av frazze:

Klart att du ska låta datorn gå ned i vila. Det handlar bara om att OSX inte ska bugga ur och att dina klienter (irc etc) ska klara av att gå offline och sedan online igen när dom upptäcker att datorn vaknar upp.

Det gör de, allt det funkar – för det mesta, ibland inte. Fast det blir ett jävla fläckande, men nå, jag får helt enkelt skaffa en bouncer till klienterna och låta datorn vara som den är, eftersom det är som sig bör.

Okej, låter som en bra utgångspunkt. Jag är dock halvt oteknisk på den fronten – har aldrig grejat med servrar, men nu för tiden finns det ju idiotguider för precis allting.