Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Grandmastermac
  • Namn Erik
  • Registrerad 2016-10-04
  • Senast aktiv 2018-12-09
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen Grandmastermac har skrivit i forumet.

Ursprungligen av BlackSmp:

Jag är inte speciellt störd, jag startar aldrig en pulsmätning när klockan är avtagen. Det där testet visar inte att klockan mäter spontant av sig självt när den är avtagen och läst

Är man konspiratorisk lagd så har man oftast helt fel.

Fast den seriösa och pålitliga vägen hade ju varit att den indikerade att den inte hittar puls?
Att chansa känns ju helt som skojjeri....

Ursprungligen av BlackSmp:

Min s4 registrerar också mätning även om den inte sitter på armleden.

Otroligt störande va? Ruckar ju rejält på trovärdigheten. Är man konspiratoriskt lagd skulle man lätt säga att Apple ”gissar” sig till en puls baserat på ens tidigare rimliga värden i de fall den inte hittar puls. Detta luktar skandal.....

Har ett ärende igång hos macsupporten och deras ingenjörer. Märkte att min Apple Watch mätte pulsar även de nätter klockan låg på laddning. Provade starta en pulsmätning när klockan ligger på bordet eller i luften (dvs ej på handleden) - och den detekterar puls varje gång!?

Ni som har en Apple Watch: vad händer om ni startar en pulsmätning när klockan ligger mot bordet/armbandet?

Ursprungligen av primu[s]®:

Stämmer det att man inte kan spegla Spotify-appen på AW4? Kan jag inte kontrollera min musik via Spotify? Jag är inte intresserad av att tanka över musiken på min klocka utan endast byta låt, spellista etc via klockan?

Du kan styra låtbyten, paus/play och volym från klockan. Inte gå in i spellistor och/eller ändra spellistor. Där kvarstår fortfarande huvudvärken med Spotify-samarbete.

Ursprungligen av Mackan1984:

Registreras promenader numera som träning automatiskt?
Innan jag sålde min s2 i julas behövde jag faktiskt göra ett gympass på 30 min för att få den ringen.
Nu får jag lätt en timme med hundpromenader och jobbet.
Gick lika mycket i julas ?
Sen undrar jag varför blinkar walkie-talkie längst upp varje gång jag kollar tiden.
Måste man veta att man är redo för inkommande samtal?

Den burrar till och frågar om jag vill tracka:a min promenader ja. Cykling; nej. Får man starta manuellt.

Men återigen; batteritiden. Shit. När jag la mig igår kväll efter 40 timmars tid (inkl det jag nämnde ovan och en natts sömnregistrering) var batteristapeln ändå på 25%. Mycket imponerande.

Dock skulle jag önska man kunde ställa in känsligheten i vristvridningen för att tända klockan. Tycker min tänds ofta på kvällen när jag rör armarna. En petitess, visst. Men ändå.

Fick min för en vecka sedan; Nike-modellen.

Största reflektion hittills: batteritiden. Alltså.... vad pysslar Apple med? De anger 18 timmar.... jag får utan problem ut 36 timmar. Och då snackar jag nått samtal (via telefonen), trackar några cykelturer och svarar lite SMS samt pysslar i klockan.

Snacka om att de underdrivit batteritiden...!?

Nån som fått ett leveransbesked på sin Apple Watch 4?

Jag beställde min (svart, 44 mm, Nike edition) 2 minuter över 09 på releasedagen.
Får leverans först 5/10 (!)

Ursprungligen av kenjon:

Jag tror den kommer att kunna ta EKGt även i Sverige, men inte kunna skicka det till någon för bedömning. Men man borde se det på klockans skärm.
Om två timmar vet jag.....

Ja, jag blir bara positivt överraskad om du har rätt.
Men varför vet du om två timmar? EKG-funktionen släpps ju inte ens i USA förrens senare i höst!?

Ursprungligen av adress@mac:

Jag läste någonstans att Apple avvaktar beslut från EU. Inte Sverige som enskilt land. Vi får se - kanske redan under hösten. ?

Jag tror Sverige/EU är tjurigare när det kommer till att släppa ifrån sig godkännanden av den typen FDA gjort... för det är ju knappt ens ett godkännande (ingen validering eller hårdtestande) utan mer ett "ja, ok då ni får finnas på detta område"

Upptäcka förmaksflimmer är ju toppen, men kan man på sikt sen också upptäcka breddökade arytmier (VES, VT).. då snackar vi hälsovinster.

Ursprungligen av Hoya:

Satans vad snygg! Mäta EKG är väkommet, speciellt om man har hjärtsjukdomar i släkten.

Dont get your hopes up. Den kommer bara kunna avläsa arytmier, d v s inga hjärtinfarkter. Blir dessutom mycket glatt överraskad om EKG-funktionen ens blir godkänd i Sverige. Känns som att glänta på en shit storm från landets hypokondriker och panikångestdrabbade.

Man kan ju beställa den från 14/9 på Apples hemsida. Är det då efter kl 00:00 inatt?! Eller affärstider imorgon? Nån som vet hur det varit förut?

Ni som fått era plus-telefoner... vad tycker ni om batteritiden? Jag är hitills inte så imponerad. Använder min telefon på halv ljusstyrka utan bluetooth på (spelar inget, bara lite surf, smsande och lite spotify) och tycks få en dag nätt och jämnt......

Ursprungligen av Ancientdragon:

Alltså
Jag förstår ingenting.

Min är knäpp tyst. Under återställningen från iCloud, under hårt krävande spel som gör telefonen till en handvärmare.... Inget ljud alls.

Jag har filmat och lyssnat... ingenting...

Har två vänner som säger samma sak, inga problem alls...

Har vi haft tur eller är det egentligen inget problem?

Jag vill inte få min telefon nedklockad när den funkar perfekt bara för att några få gillar att lägga ut filmer på Youtube.

Provade filma i samma tysta miljö med min Iphone 5s... och samma låga white noise ljud är där.
Misstänker hjärnspöke nästan. Fock hör jag den gnissla knäppa svagt om jag håller örat mot baksidan. Men på filmningen; kan vara hjärnspöke...

Ursprungligen av Ascii:

På min enhet hörs det brutalt tydligt om man gör något riktigt krävande. Hämtade ut den från garantin idag och de gjorde ingenting med den. När jag återställde den från icloud var ljudet såpass högt att man kunde höra det när man höll telefonen i handen och omgivningen var tyst. Det hördes toktydligt om man höll den 20 cm från örat....

Nu har jag bara haft min i några timmar, men på min hörs det främst när man filmat i tyst miljö. Låter som de gamla DV-filmer man skjutit förr. Charmigt, men oönskat. Sätter man örat mot baksidan hör man oftast ett lågt ljud likt en syrsa. Mao inget som stör mig då jag inte lyssnar så nära/noga.

Killen på Elgiganten sa att garantin gäller för detta, men han rekommenderade att vänta ett tag med att lämna in tills all kommers lagt sig och plussen finns mer tillgängliga.

SÅJA!

Hämtade min på Elgiganten nu. Svart Plus 256gb. Beställd kvällen 16/9.

Ursprungligen av WiFi:

Min telefon låter också, och det funkar bara inte när man filmar eller pratar i telefon. Vem vill ha ett störande ljud under sin video? Eller när man pratar i telefon? Jag kommer kontakta Apple och förväntar mig verkligen att dem gör något, annars åker den tillbaks som retur och så får det bli en ny.

Där har vi KANSKE en fördel av att få vänta länge... Apple hinner hajja problemet och åtgärda innan fler telefoner pumpas ur fabriken.