Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
deezel

deezel

Medlem
  • Namn Daniel Näslund
  • Registrerad 2016-11-07
  • Senast aktiv 2017-01-27
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen deezel har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av ne100:

En sak jag undrar över är när 2016 15" Macbook Pros hårdisk har läs- och skrivhastigheter på 3.1Gbps/2.1Gbps är behovet av mycket RAM lika viktigt längre?

Beror ju främst på användningsområde så klart. För våran del handlar det om virtuella maskiner och hastighet är viktigt och där är problemet också. Vissa delar kan man så klart ha centralt, men eftersom vi inte alltid har tillgång till nät så blir det då problem.

Ja, gissa om man blev besviken på nya macbook pro. Sitter med en late 2013 som skall bytas ut nu i januari. Men det blir inte en macbook pro då den bara har 16 gig ram och jag behöver numera 32 =(

Suger ju att tappa ett gäng saker som finns i os x, men att köpa en nya dator med gammal skåpmat är inte aktuellt till det priset.

Ursprungligen av calinou:

Hittills har jag inte märkt att den är ett grå fält. Förutom touch-problemmet - Har du också problem med att visa appar startar av sig själva? eller t ex att plötsligt börjar alla ikoner röra sig?

Nja, det började med att skärmen inte reagerade alls. Efter en stund började massa saker hända, typ program startade "av sig själv". Dvs. verkade som att den reagerade på den input som gjordes tidigare, men att den hamnade i någon form av buffer istället. Efter det såg jag att lite grått fladdrade till upptill på tfnen ibland. Glooglade det då (började för min del för ca två veckor sen) och hittade detta med touch disease som beskrev mitt problem tämligen perfekt.

Har du tappat tfn? Råkat ut för böjning osv? Finns med i artikeln vad som brukar orsaka det hela. Min har inte tappats nämnvärt och inte nyligen heller för den delen, så det känns mer som något som kommer drabba alla förr eller senare.

Har en kollega som har en 6s+ som har samma problem, de verkar mao. inte ha löst det även fast det borde vara väldigt simpelt.

Dryga är ju att telefonen är över två år, någon garanti har man ju inte längre. Nu är det förvisso en jobbtfn som skall bytas väldigt snart, men tanken var att köpa den. Det finns ju inte riktigt med som sannolikt nu =/

Låter som du har "Touch disease", brukar förvisso även följas åt av grått skräp fladdrande över en del av skärmen (kan vara pyttelite eller mycket).

Har det på min 6+ och det är irriterande, men än så länge har jag inte speciellt mycket. Börjar kommer mycket skrivet om det på nätet nu då det är ett väldigt vanligt problem.

https://ifixit.org/blog/8309/iphone-6-plus-gr...

1